Dla wszystkich narkomanów...
Moderator: moderatorzy
Dla wszystkich narkomanów...
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Re: Dla wszystkich narkomanów...
Bo to ma być nie śmieszne.
Droga osoby uzależnionej od narkotyków jest krótka i przesądzona. Najbardziej przewrotne jest to, że diler namawiając do spróbowania pierwszej działki i sugerując, że od razu nikt się nie uzależni, właśnie ma na celu to, aby doszło do uzależnienia. A potem stały klient z rosnącymi potrzebami aż do największego zakupu dawki na złoty strzał.
Ciekawa scena szarpiącej się uzależnionej starszej kobiety na dźwięk niefrasobliwego naiwnego młodzieńczego podśpiewywania o narkotykach.
No i oczywiście niespodziewanie ale nieubłaganie musi się skończyć tragicznym, już nie naiwnym: "też bym chciał..."
Droga osoby uzależnionej od narkotyków jest krótka i przesądzona. Najbardziej przewrotne jest to, że diler namawiając do spróbowania pierwszej działki i sugerując, że od razu nikt się nie uzależni, właśnie ma na celu to, aby doszło do uzależnienia. A potem stały klient z rosnącymi potrzebami aż do największego zakupu dawki na złoty strzał.
Ciekawa scena szarpiącej się uzależnionej starszej kobiety na dźwięk niefrasobliwego naiwnego młodzieńczego podśpiewywania o narkotykach.
No i oczywiście niespodziewanie ale nieubłaganie musi się skończyć tragicznym, już nie naiwnym: "też bym chciał..."
dokładnie jak napisał cezary ten klip nie ma być śmieszny tylko przestrzegać przed narkotykami.
- Słonecznik1
- bywalec
drażni mnie trochę oglądanie tej wokalistki na tym teledysku. Czy ona specjalnie tak gwiazdorzy czy to zamierzony zabieg ? może mi się zdaje ale wczuwa się chyba w to co robi strasznie...a nie wiadomo co ma w głowie.
- Słonecznik1
- bywalec
No oglądanie tej wokalistki w tym tle i tym kontekście jakoś mnie drażni bo ona kreśli jakieś figury , ok ma do tego pewnie prawo w sumie nie wiadomo do końca co ona chce pokazać czy to taka maniera gwiazdorska , może nie oby bo na tym tle to by nie wypadało się tak pucować i cieszyć i robić z siebie gwiazdy i artystki .Nie mówię że nie da się tego posłuchać , jakos się da, A z przestrogami Ralf to taka piosenka myślisz będzie przestrogą, i czy tym ona miała być w swoim znaczeniu ta piosenka ,to w sumie jest jakieś pytanie . Zresztą nieważne . Wielka przestroga to to nie jest , musi być chyba jakiś silny bodziec , może kumulacja pojedynczych , wola , nadzieja . Połączone w sumie powoli wszytsko , i moim zdaniem taki człowiek co z tego wyszedł nie powinien tego przekreślać że tego nie było . Zalezy co tez robił . To życiowa nauka w sumie .
A ty Ralf jakie masz podejście do brania?
A ty Ralf jakie masz podejście do brania?
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
A ja właśnie postrzegam tę piosenkę dość pozytywnie i w dodatku bardzo zachęcającą do brania. Chrzanić teledysk, to jest już drugie tło.
W dodatku piosenkarka śpiewa o dragach takich jak, hera, koka, hasz, lsd z czego po dwóch a mianowicie po haszu, który się pali jak trawkę i lsd, które powoduje halunki nie można zejść, jest to po prostu NIEMOŻLIWE. Koka natomiast w DUŻYCH dawkach może spowodować śmierć, a jest to uzależnione od tego w jaki sposób się ją przyjmuje (do nocha czy w kanał), w dodatku aktualna cena na rynku to 150-300złotych za gram, zależy tylko gdzie jest to kupowane. Czyli tylko bogacz może się przećpać. Natomiast heroina, to już zupełnie inna bajka. W cenach się nie orientuje, bo to nie jest drag dla mnie...
W dodatku piosenkarka śpiewa o dragach takich jak, hera, koka, hasz, lsd z czego po dwóch a mianowicie po haszu, który się pali jak trawkę i lsd, które powoduje halunki nie można zejść, jest to po prostu NIEMOŻLIWE. Koka natomiast w DUŻYCH dawkach może spowodować śmierć, a jest to uzależnione od tego w jaki sposób się ją przyjmuje (do nocha czy w kanał), w dodatku aktualna cena na rynku to 150-300złotych za gram, zależy tylko gdzie jest to kupowane. Czyli tylko bogacz może się przećpać. Natomiast heroina, to już zupełnie inna bajka. W cenach się nie orientuje, bo to nie jest drag dla mnie...
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Nikt przecież nie twierdzi, że podmiot tego utworu nie jest narkomanem.
-
- zaufany użytkownik
tego nie da się słuchać do końca bynajmniej ja nie mogłem...
LSD ale bym zarzucił
najlepszy narkotyk jaki mógł tylko być:)
LSD ale bym zarzucił

"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
Jednorazowe zażycie może zmienić trwale osobowość.Psychodelik_euforii pisze:LSD ale bym zarzucił najlepszy narkotyk jaki mógł tylko być:)
Ludzie rzucają pracę, naukę, znajomych, bo czują, że są kompletnie idealnie spełnieni, boscy. Nic im już nie potrzeba.
A to najgroźniejsze i żałosne złudzenie.
- Słonecznik1
- bywalec
no palaczy haszy ciężko trochę porównywać do biorących heroinę lub kokę. Zależy od dawek ale hery raczej w minimalnych raz na 3 tyg to chyba często nie bierze . W kokainę też wpadają .
A co do piosenki po przemyśleniu to ona jest po prostu chyba zwykłą piosenką bez przesłania .Tylko by nagrać i zarobić .
A co do piosenki po przemyśleniu to ona jest po prostu chyba zwykłą piosenką bez przesłania .Tylko by nagrać i zarobić .
- Słonecznik1
- bywalec
jest takie powiedzonko głupie, skoro jestem narkomanem to nie grozi mi uzależnienie . Nie ja wymyśliłem.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Oh, Ralfisko. Jakie Ty zabawne rzeczy zapodajesz dla wszystkich narkomanów. Chyba sam miałeś niezłą przeprawę, co?Ralf pisze:

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Słonecznik1
- bywalec
Ralf zapalił bucha pewnie i od tej pory zaczęła się jego jazda bez trzymanki , do tej pory nie może się zatrzymać 

- Słonecznik1
- bywalec
tu jest o narkomanii skrajnej. Autor reportażu Cezary Ciszewski to ten co na początku jest w tv jako prowadzący programu . Chciał i zobił dokument o narkomani , skuotersach .I niedługo później . Bo trochę nie wyraźnie słychać. 30 sec - 2 min .
Skrajny film.
Skrajny film.
Do autorów postów wyżej, ja nigdy nie ćpałem. Piosenka którą tu zamieściłem uważam że jest dobrym sygnałem ostrzegawczym żeby nie brać bo to może źle się skończyć w przyszłości. Nie mam wiedzy jak działają narkotyki, nigdy nie byłem w takim transie.
-
- zaufany użytkownik
A pamiętasz jak mnie Ralfie prosiłeś aby Ci załatwił działkę jak Ty to mówiłeś hehe Ganji ??
"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Diler namawiający do darmowej pierwszej działki to bajeczka dawno wymyślona wymyślona i powtarzana. Ludzie narkotyki biorą na początku od znajomych, którzy też biorą.cezary123 pisze:Bo to ma być nie śmieszne.
Być może. Wszystko rozprzestrzenia się najlepiej przez powiązania pomiędzy najbliższymi ludźmi.Mickey pisze: Diler namawiający do darmowej pierwszej działki to bajeczka dawno wymyślona wymyślona i powtarzana. Ludzie narkotyki biorą na początku od znajomych, którzy też biorą.
Tylko dlaczego ten mechanizm "na początku darmo" występuje też przy wciąganiu w inne uzależnienia?
Pierwsza pożyczka za darmo, pierwsza suma pieniędzy do gry za darmo, pierwsze ciekawe materiały, prezenty wciągające do sekt za darmo itd.
A potem wszystko się im zwraca, bo uzależniony musi słono płacić całe życie.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Żeby było śmieszniej - pierwsze wrażenia mogą być negatywne. A i tak chce się próbować dalej.Mickey pisze: Diler namawiający do darmowej pierwszej działki to bajeczka dawno wymyślona wymyślona i powtarzana. Ludzie narkotyki biorą na początku od znajomych, którzy też biorą.
Pozdrawiam.m.