Inwestowanie - platforma on-line

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Anime
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45723214

Inwestowanie - platforma on-line

Post autor: Anime »

Bawił się ktoś w handel walutami, akcjami czy towarami na platformie on-line w wersji symulatora (konto demo) z wirtualnym kapitałem początkowym? A może ktoś z Was handlował na serio ryzykując realną mamonkę? Może ktoś coś zarobił :angelic-cyan: , albo stracił :character-count:? Z jakiej platformy korzystaliście? :techie-ebay: Trading 212, iTrend, IronFX, XM, EasyForex, Plus500, eToro, Markets.com?
Ostatnio zmieniony pt lis 14, 2014 5:35 pm przez Anime, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Orzeł

Re: Inwestowanie - platforma on-line

Post autor: Orzeł »

Bawiłem się raz walutami na koncie PayPal, nie jest to platforma inwestycyjna więc nie nadużywałem tego aby nie dostać bana.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Re: Inwestowanie - platforma on-line

Post autor: schizo11 »

Ja grałem na forexie zarówno demo jak i real. Platforma i broker GO4X (jeden z najlepszych polskich). Generalnie to wygląda tak, że żeby na tym zarabiać trzeba w to włożyć wiele wysiłku, zdobyć wiedzę poprzez kursy, książki, własne analizy. Na początku granie realną kasą strasznie podnieca, raz jest strach, że się straci a raz satysfakcja, że się zarobiło. Ale nie tędy droga. To ma być nudne jak flaki z olejem. Wtedy jak nie targają człowiekiem emocje to jest w stanie zacząć zarabiać na tym, ale musi też być obcykany w temacie. Generalnie dla mnie to jest zbyt nudne, zbyt dużo wysiłku trzeba włożyć i przede wszystkim zbyt stresujące. Pamiętam jak się stresowałem graniem realną kasą na foreksie przez wiele dni i krótko po tym zaliczyłem pierwszy epizod schizo. Nie wiem czy to miało coś wspólnego :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”