Teraz recepty na rok zamiast na 3 miesiące
Moderator: moderatorzy
Re: Teraz recepty na rok zamiast na 3 miesiące
Też to dzisiaj słyszałem w radio - to chyba dobra wiadomość.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Kiedyś miałem przepisane leki na pół roku grubo ponad. Ale to przed tą 3-miesięczno zasadą,i ta pierwsza chyba wraca do życia.
rozwiązanie to jest częścią "pakietu kolejkowego"
to teraz sobie wyobraźcie, że macie prochy na rok i wizytę u psychiatry za rok...
zaczynacie się sypać, psychoza, depresja czy jeszcze jakieś diabelstwo...podziękujmy ministerstwu za roczny zestaw leków ... do trumny.
W psychicznych schorzeniach to furtka dla samobójców. A może chodzi im własnie o to?
Wydłużyć maksymalnie czas czekania na wizytę i wyeliminujemy się sami z społeczeństwa.
to teraz sobie wyobraźcie, że macie prochy na rok i wizytę u psychiatry za rok...
zaczynacie się sypać, psychoza, depresja czy jeszcze jakieś diabelstwo...podziękujmy ministerstwu za roczny zestaw leków ... do trumny.
W psychicznych schorzeniach to furtka dla samobójców. A może chodzi im własnie o to?
Wydłużyć maksymalnie czas czekania na wizytę i wyeliminujemy się sami z społeczeństwa.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Przecież w razie kryzysu zawsze można umówić się na wizytę. No i sądzę, że nie jest to rozwiązanie dla nowych pacjentów, tylko dla tych, których lekarz dobrze zna. Nowi pacjenci zawsze powinni być uważnie monitorowani.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Plusem może być np. to, że jeśli ktoś jest w długiej remisji i bierze dawkę podtrzymującą a planuje wyjazd za granicę do pracy i nie chce przyznawać się tam do choroby, to może się leczyć w Polsce i przyjeżdżać po recepty raz na rok. Mając tam pracę, przyjazdy co najmniej 4 razy w roku byłyby niewykonalne.
Melisa
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
To jest też dobre rozwiązanie dla tych, którzy -jak ja- leczą się prywatnie. O ile ich lekarz nie będzie miał nic przeciwko temu i o ile ich stan jest stablilny, mogą przychodzić na wizytę raz na rok. Moja lekarka bez problemu wypisywała mi repcepty raz na trzy miesiące, nie wiem, czy zgodzi się na rok.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
ja zbyt często kombinuję z lekami aby posiadanie rocznego zapasu było bezpieczne
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Mi lekarz raz powiedział (po przejściach ze mną), że nie da mi tyle, żeby było do następnej wizyty, bo by było za dużo. bez kitu/
- amigo
- zaufany użytkownik
Sadze ze bedzie tak jak u mnie, ze leki beda wypisane na rok, ale dopiero bedziemy mogli wykupic paczke jak nam sie bedzie konczyc(jak bede 2-3 tabsy).
Gdzies ostatnio czytalem ze maja wejsc karty elektroniczne i nie bedzie juz tradycyjnych recept.Wszystko bedzie zkomputeryzowane.
Gdzies ostatnio czytalem ze maja wejsc karty elektroniczne i nie bedzie juz tradycyjnych recept.Wszystko bedzie zkomputeryzowane.
Ja się cieszę z tego. Chętnie wydłużyłbym wizyty u psychiatry. Czuję się dobrze, nie mam nawrotu i mogę do niej chodzić na przykład raz na pół roku a nie co 3 miesiące.
- amigo
- zaufany użytkownik
@up
to nie wydluzy czas wizyty u psychiatry tylko leki bedziesz mial na rok wypisane np albo na pol roku a do psychiatry na kontrole i tak bedziesz jezdzil co 3 miesiace np.
to nie wydluzy czas wizyty u psychiatry tylko leki bedziesz mial na rok wypisane np albo na pol roku a do psychiatry na kontrole i tak bedziesz jezdzil co 3 miesiace np.