LIBIDO
Moderator: moderatorzy
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: LIBIDO
Za dużo prolaktyny wg mojej opinii Maajutka.
Jak zmniejszysz dawkę to nie zmienia to działania tego leku, który to libido czasem obniża.
Jak zmniejszysz dawkę to nie zmienia to działania tego leku, który to libido czasem obniża.
Karuna ,mam znacznie podwyzszona prolaktyne ale moj lekarz nie chce mi przepisac bromergonu bo on zwieksza ryzyko psychozy ,mowi ze mozemy zmienic na abilify ale ja sie boje zmian lekow ,nie dawno wyszlam za maz nie chce sobie zrobic problemow jezeli abilify okaze sie dla mnie za slaby :/
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Tego nie rozumiem. W psychozie dostałem właśnie ten lek na prolaktynę i bardzo mi pomógł. Przechodziłem wtedy z Rispoleptu na Abilify i bardzo sobie to chwalę.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ja na obniżenie prolaktyny testuję zioła. Za miesiąc idę zrobić sobie badania i mogę dać znać czy te zioła są skuteczne.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
ja też mam bardzo podwyższoną prolaktynę i identycznie moja lekarka, mówi, że bromergonu nie da się stale przyjmować i lepiej, żebym brała abilify. on na mnie nie zadziałał, jak byłam w ostrej psychozie, ale teraz to co innego, może to dobry pomysł. biorę teraz solian i dobrze na mnie działa, jednak on właśnie bardzo podwyższa prolaktynę, więc zmniejszyłam jego dawkę z 200 do 100 mg i mam za 2 tyg zrobić badania na prolaktynęmaajutka pisze:Karuna ,mam znacznie podwyzszona prolaktyne ale moj lekarz nie chce mi przepisac bromergonu bo on zwieksza ryzyko psychozy ,mowi ze mozemy zmienic na abilify ale ja sie boje zmian lekow ,nie dawno wyszlam za maz nie chce sobie zrobic problemow jezeli abilify okaze sie dla mnie za slaby :/
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
O co chodzi z tą prolaktyną to ona obniża libido? Są jakieś leki żeby obniżyć tą prolaktynę? Czy wtedy odzyska się libido?
Ja nie narzekam zbytnio na libido a biorę Rispolept Consta 37,5mg co dwa tygonie. No ale consta podobno nie zwiększa prolaktyny w organizmie.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja też nie mam kłopotów z libido. Jest wporzo.
a może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tą prolaktyną? Czytałem w necie że u zdrowych ludzi jest jej mało, i zwiększa się u kobiet w ciąży, natomiast nie znalazłem nic że zmniejsza libido, ponieważ gdzie nie wejdę tam strony dla kobiet i tylko o ciąży pisze. Proszę o wytłumaczenie kogoś obeznanego.
-
- zaufany użytkownik
Wszystkie leki zwiększają nawet w sposób minimalny prolaktyne we krwi. Nawet takie leki jak abilify czy zeldox uznawane za najmniejsze ryzyko pod względem libido, powodują zwiększenie prolaktyny. Najlepiej porównaj sobie jak się czułeś przed chorobą a jak w jej trakcie pod tym względem. Po prosto porównaj to zobaczysz.
A czy są jakieś tabletki na zmniejszenie tej prolaktyny? Czy po wzięciu owej tabletki libido wraca?
-
- zaufany użytkownik
Na powstrzymanie wzrostu prolaktyny jest bromokoptoryna(nie wiem czy nie pomyliłem nazwy). Podaje się ja jednak tylko w ekstremalnych przypadkach np. jak by ci urosły piersi i zaczął byś oddawać poprzez nie mleko. Czyli jak kobitka Na samą niechęć do sexu chyba tego nie dają.
Antydepresanty, też zwiększają ryzyko pojawienia się psychozy i jakoś się je zapisuje pacjentom. Czy jest ktoś kto dostał od lekarza bromergon na ochotę do sexu? I jeśli go dostał to na ile pomógł?maajutka pisze:Karuna ,mam znacznie podwyzszona prolaktyne ale moj lekarz nie chce mi przepisac bromergonu bo on zwieksza ryzyko psychozy ,