problemy z układem moczowo - płciowym przy klozapolu
Moderator: moderatorzy
- Lisner27
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45426550
- Kontakt:
problemy z układem moczowo - płciowym przy klozapolu
Otóż leczę się klozapolem kilka miesięcy. Początkowo lek mi służył, dużo spałem i bywałem po takim snu wypoczęty. Jednak od pewnego czasu czuje okropne bóle w okolicach jąder. Pojawiły się też zaparcia i trudności z wydalaniem. Dzisiaj byłem u urologa i zlecił mi badania usg jąder a poza tym badanie krwi czy jest w porządku gruczoł krokowy. Co więcej należy przy klozapolu badać morfologie a dokładniej poziom białych krwinek. Jutro dokonam tego badania i zobaczymy. Lekarz urolog powiedział, że leki psychotropowe osłabiają płodność i mówił, żeby porozmawiać z lekarzem psychiatrą o zmianie leku na inny. Jeśli chodzi o układ moczowo - płciowy to niespecjalnie się tym martwię, ponieważ i tak nie mam kobiety i mieć już na pewno nie będę, ale gorsza sprawa z ryzykiem białaczki, przez co moja sytuacja zdrowotna bardzo by ucierpiała. Mimo, że klozapol jest jednym z najskuteczniejszych leków na rynku farmaceutycznym w Polsce, lecz trzeba porządnie się zastanowić nad konsekwencjami brania tego medykamentu. Dodam, że do klozapolu organizm się przyzwyczaja, klozapol działa na takie receptory w mózgu, że zejście z niego grozi psychozą, dlatego tak trudno zjechać z tego leku.
Życie się toczy, choć czas się zatrzymał. Modlę się do Boga, abym wytrzymał. Droga której część w głowie się nie mieści. Przecież każdy z nas stanie w obliczu śmierci...
- Lisner27
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: problemy z układem moczowo - płciowym przy klozapolu
jakie są wasze wrażenia co do leczenia klozpolem? czy ktoś z was wycofał się z tego leku i jak się czuł po odstawieniu i zmianie na inny lek?
Życie się toczy, choć czas się zatrzymał. Modlę się do Boga, abym wytrzymał. Droga której część w głowie się nie mieści. Przecież każdy z nas stanie w obliczu śmierci...
-
- zaufany użytkownik
Mi po klozapolu nie tryska jeśli chodzi o te sprawy biorę 450mg/ na dobę...
Nie mam głosów na nim można powiedzieć że mam dobrą remisje...
raz nie wziąłem go w południe i wybuchły mi głosy...
tak to bardzo dobry lek...

Nie mam głosów na nim można powiedzieć że mam dobrą remisje...
raz nie wziąłem go w południe i wybuchły mi głosy...
tak to bardzo dobry lek...

"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
- Lisner27
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Dokładnie lek jest super skuteczny, mimo że ma wiele skutków ubocznych.Należy wybrać między równowagą psychiczną i brakiem nasienia a nawrotem psychozy przy komfortowym życiu seksualnym. Sprawna psychika jest bez wątpienia na piedestale wszystkich narządów w organizmie, dlatego wybieram ten lek i wolę mieć remisje, dlatego nie zamierzam go odstawiać . Coś za coś, każdy kij ma dwa końce. Biorę 600 mg na dobę i mogę śmiało powiedzieć, że mam wreszcie ustawione leki.
Na mnie klozapol działa idealnie, choć jest faktem, że nie bardzo mam potrzeby seksualne. Na szczęście z krwią wszystko jest ok.