Wycieczki te małe i duże.

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Wycieczki te małe i duże.

Post autor: Ralf »

Hej,

Postanowiłem założyć nowy wątek na temat wycieczek. Proszę dzielcie się tu swoimi podróżami, nawet małymi. Ciekawi jesteśmy dokąd jeździcie.

Ja obecnie zastanawiam się czy nie pojechać do parku Arkadia p[o drodze do Łowicza z Warszawy. Ładnie tam jest?

Pozdrawiam
Ralf.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Re: Wycieczki te małe i duże.

Post autor: bertha »

Nie zastanawiaj sie, jedz! Jest tutaj pieknie o kazdej porze roku... Arkadia to piekny romantyczny park, swiatynia Sybilii, a w Nieborowie jest barokowy palac. Cenne dziela sztuki. Z tylu park i przepiekne alejki...A to tak niedaleko od Warszawy. To takie perelki, ktore warto, trzeba zobaczyc.

Pozdrawiam i zycze milych wrazen z wycieczki. Napewno wrocisz bardzo zadowolony. :D
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

bertha pisze:Nie zastanawiaj sie, jedz! Jest tutaj pieknie o kazdej porze roku... Arkadia to piekny romantyczny park, swiatynia Sybilii, a w Nieborowie jest barokowy palac.
No to pojadę do Arkadii z dziewczyna w marcu lub kwietniu. Mówisz ze nawet teraz jest tam ładnie jak jeszcze kwiaty nie zakwitły? No mam nadzieje ze się nie zawiodę. A duży jest? A daleko do tego Nieborowa od Arkadii? Już mi ślinka cieknie na myśl o tylu wspaniałych fotkach ;p
Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Dla mnie jest tam zawsze ladnie, bez wzgledu na pore roku. Lubie wycieczki, lubie poznawac nowe miejsca, a jesli podoba mi sie to wracam. I nie trzeba wcale tak daleko wyjezdzac od W-wy, to tylko godzina drogi. Taka niedzielna wycieczka. Ale jesli chcesz jechac z dziewczyna to moze faktycznie poczekaj jak drzewa zazielenia sie, zakwitna kwiaty, albo kiedy beda kwitly lipy. Jest co zobaczyc jak pisalam wczesniej stawy, sztuczne ruiny,akwedukt, historyczne aleje drzew, a jesli lubisz zabytki to mozesz zobaczyc palac Radziwillow w Nieborowie to kilka kilometrow. Piszesz o zdjeciach-zabierz druga baterie tak na zapas. :D
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

bertha pisze:Dla mnie jest tam zawsze ladnie, bez wzgledu na pore roku.
DZIĘKI! Niedługo tam zabiorę moja dziewczynę i mam nadzieje ze miło spędzimy razem czas.

A Ty gdzie lubisz podróżować?
is
zaufany użytkownik

Post autor: is »

Ja polecam Arkadię i Nieborów jesienią. Żadna inna pora roku nie zapewnia tak malowniczych widoków. Są świetne miejsca do fotografowania. Prawie zawsze spotykam tam młode pary z fotografami robiącymi ślubne sesje zdjęciowe.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

is pisze:Prawie zawsze spotykam tam młode pary z fotografami robiącymi ślubne sesje zdjęciowe.
Serio? Fajnie :) Ja aparat fotograficzny na pewno tam wezmę. :D
Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Nie trzeba wcale daleko wyjezdzac, aby cos ciekawego zobaczyc. Nawet takie krotkie jednodniowe wyjazdy niby nic takiego, a jednak...
Wycieczka we dwoje do pobliskiego lasu tez moze byc pieknie spedzonym czasem. To takie oderwanie sie od codziennosci, codziennych spraw, szybkiego zycia dzisiaj.

Lubie planowac podroze, organizowac to wszystko, a pozniej pakowac sie...Podroze nas wzbogacaja, pozwalaja inaczej spojrzec na zycie, swiat, przyrode, ludzi.
Pozostaja wspomnienia, widoki, smaki to pozostaje w nas na dlugo.
A jesli jedziemy z bliska osoba lepiej sie poznajemy, inaczej na siebie patrzymy...
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

bertha pisze:.Podroze nas wzbogacaja,
raczej na odwrót.Ciułasz żeby gdziekolwiek wyjechać, na "wczasach" wpierdalasz kanapki i zupki z papierka, a po powrocie wgryzasz się w ścianę
chyba, że to zarobkowe emigracje.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

bertha pisze:
Lubie planowac podroze, organizowac to wszystko, a pozniej pakowac sie...Podroze nas wzbogacaja, pozwalaja inaczej spojrzec na zycie, swiat, przyrode, ludzi.
Pozostaja wspomnienia, widoki, smaki to pozostaje w nas na dlugo.
A jesli jedziemy z bliska osoba lepiej sie poznajemy, inaczej na siebie patrzymy...
Zgadzam się z Tobą pod warunkiem że mamy na to pieniążki. Ja z Anią teraz planuje pojechać do tej Arkadii. Jest tam gdzie zaparkować albo przenocować?
Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Boromir wlasnie o tych malych podrozach pisze, te male jednodniowe tez musimy sobie wczesniej zaplanowac, zorganizowac...
Z parkingiem nie ma problemu, a jesli chodzi o nocleg to nie wiem, bo nie nocowalam, wracalam tego samego dnia. Jeden dzien Ci wystarczy. Wyjezdzasz rano, wracasz wieczorem.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Jeszcze tam nie pojechałem. :oops:
piotr 84
bywalec

Post autor: piotr 84 »

zjechać rowerem wszystkie ścieżki w moim mieście bo okazuje się że mają połączenie ze sobą jest cały układ że ze ścieżki nie będe musiał zjechać na chodnik czy ulice
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”