Szukam pokoju

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Szukam pokoju

Post autor: Zagubiona we mgle »

Szukam z koleżanką nowego pokoju. Wszyscy chcemy się wyprowadzić z obecnego mieszkania i z jedną z moich współlokatorek chcemy znaleźć dwa pokoje w jednym mieszkaniu (co graniczy z cudem) lub jeden pokój dwuosobowy. No więc zaczynamy poszukiwania, oglądamy mieszkania, ale nie mamy zbyt dużego doświadczenia w tym. Jak szukałam obecnego lokum przyszłam, pogadałam, powiedziałam, że chcę mieszkać i następnego dnia chyba się wprowadziłam (czy jakoś tak). Tak to się odbywało zawsze w tym mieszkaniu, są tu normalni ludzie. Ale się okazuje, że w innych chatach odbywają się "castingi" na lokatora. No i ja tego zupełnie nie rozumiem.
Dzisiaj widziałyśmy chatkę i po obejrzeniu drugiej zdecydowałyśmy, że byśmy mogły tam zamieszkać. No więc dzwonię do laski, która tam mieszka (to chata dwupokojowa) i ona mówi,że jeszcze dwie dziewczyny przychodzą, że musi porozmawiać z właścicielem, umówić na spotkanie itd. :?: i zastanawiamy się o co chodzi. Może nie spodobał jej się kolor naszych oczu albo miny, które robimy? :lol: Bo my chcemy mieszkać od marca, a przecież jutro jest marzec. No i teraz to ja nie wiem... Zdałam sobie sprawę, że znalezienie pokoju to nie wcale taka prosta sprawa i trochę czasu nam to jednak może zająć. Czy ludzie rzeczywiście robią castingi i wymyślają takie bzdety, gdy nie chcą wprost powiedzieć, że kogoś nie chcą, a tym, których chcą mówią od razu, że mogą zamieszkać? Czy my wszyscy w naszym domu, nie rozumiejący tego jesteśmy jacyś inni, nienormalni, zbyt wierzący ludziom, naiwni?
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Re: Szukam pokoju

Post autor: Petruccio »

Ludzie po prostu wybierają sobie, żeby sobie ułatwić życie. Nie ma to związku z kolorem twoich oczu, bo właściciel nie widział jeszcze pozostałych chętnych. Myślę, że nie ma co odbierać tej praktyki tak osobiście. Taki jest trend i już.
Obrazek
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Z tym kolorem oczu to ironia. ;)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Wiem :).