Czy rozliczacie się z urzędem skarbowym z renty?
Moderator: moderatorzy
- aleksander
- bywalec
Czy rozliczacie się z urzędem skarbowym z renty?
Witam!
Pobieram tylko rentę socjalną oraz zasiłek pielęgnacyjny.
Urząd skarbowy chce mnie ukarać mandatem ponieważ za późno złożyłem rozliczenie podatkowe.Ja nie złożyłem tego pita wcześniej ponieważ myślałem że to ZUS rozlicza się za mnie czy wy się rozliczacie samodzielnie?
Pobieram tylko rentę socjalną oraz zasiłek pielęgnacyjny.
Urząd skarbowy chce mnie ukarać mandatem ponieważ za późno złożyłem rozliczenie podatkowe.Ja nie złożyłem tego pita wcześniej ponieważ myślałem że to ZUS rozlicza się za mnie czy wy się rozliczacie samodzielnie?
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Czy rozliczacie się z urzędem skarbowym z renty?
http://program.rozliczampit.pl/pity-201 ... datek.html
http://www.e-pity.pl/jak-odliczyc-zasil ... egnacyjny/
Jak widać rentę trzeba odliczyć w Picie.
http://www.e-pity.pl/jak-odliczyc-zasil ... egnacyjny/
Jak widać rentę trzeba odliczyć w Picie.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 5791432
Ja rozliczałam się z renty. Dostałam od ZUS PIT(nie pamiętam numeru) i rozliczałam się.
Odliczyłam sobie nawet ulgę za dziecko
Odliczyłam sobie nawet ulgę za dziecko
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Za mnie ZUS w tamtym roku sam dokonał rozliczenia.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- bywalec
Za mnie też. O ile nie masz żadnych innych źródeł dochodu to nie musisz się rozliczać.
- aleksander
- bywalec
Właśnie ja nie mam żadnych źródeł dochodu oprócz retny i zasiłku pielęgnacyjnego i to właśnie chyba z powodu tego zasiłku muszę się rozliczać samodzielnie chociaż on nawet nie podlega opodatkowaniu.We wtorek mam się stawić w urzędzie skarbowym w sprawie postępowania mandatowego (czy jakoś tak) gdyż jestem sprawcą wykroczenia podatkowego.A to przecież było by głupie z mojej strony oszukiwać w ten sposób nie składjąc zeznania podatkowego, ponieważ skąd mogłem wiedzieć czy będę musiał coś dopłacić czy mi zwrócą, a okazało się właśnie że należał mi się zwrot nadpłaconego podatko ok 80 złotych i teraz pewnie mi odbierą ze dwa razy tyle jak mi przyładują mandat.Ale ja się pytam skąd ja mam wiedzieć takie rzeczy czy mam się rozliczyć czy nie skoro nikt mnie o tym nie poinformował a nie przypominam sobie żeby w szkole mnie o tym uczyli.
- aleksander
- bywalec
Byłem w urzędzie skarbowym tłumaczyłem się przed oskarżycielem no i nie dostane tego mandatu tylko dlatego że jestem chory psychicznie gdyby nie to to by było 170 złotych kary,muszę mu zanieść ksero karty wypisowej ze szpitala.