JAK POSTEPY IDA W BIEGACH
Moderator: moderatorzy
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
JAK POSTEPY IDA W BIEGACH
wlasnie wczoraj bieglem z plecakiem od brata do domu lacznie to 2 min ale to dlatego ze mialem miesiac przerwy w bieganiu biore sie na nowo
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
- maniek123
- nadużywający
Re: JAK POSTEPY IDA W BIEGACH
ide wlasnie biegac na 2 km niech moc bedzie z nami...
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
- maniek123
- nadużywający
bieglem lacznie juz 4 minuty interwalami czyli bieg marsz bieg marsz jestem z siebie dumny
To Ty w awatarze? Niezła fryzura, sam często tak się strzygę.
Co do tematu - póki co nie radzę zaczynać z interwałami. Interwały stosuje się już wtedy, kiedy zwykły bieg truchtem zajmuje dużo czasu i całą intensywność chce się zmieścić w mniejszym czasie. Póki co musisz co najmniej kilka miesięcy biegać normalnie, a jeżeli już chcesz to zmiany tempa bez znacznych wahań, aby pikawa dała radę.
Co do tematu - póki co nie radzę zaczynać z interwałami. Interwały stosuje się już wtedy, kiedy zwykły bieg truchtem zajmuje dużo czasu i całą intensywność chce się zmieścić w mniejszym czasie. Póki co musisz co najmniej kilka miesięcy biegać normalnie, a jeżeli już chcesz to zmiany tempa bez znacznych wahań, aby pikawa dała radę.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 3:47 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie od podłoża. Ale bez przesady, nie biegamy zawodowo przez kilka godzin dziennie żeby martwić się o stawy. Po prostu zakupić dobre buty i biegać progresywnie, a na pewno nie będzie problemówGehenna pisze:kiedy miałam kasę żeby chodzić na siłownię sporo biegałam na bieżni
natomiast w terenie bardzo szybko zaczynałam mieć problemy z kolanami. Nie wiem czy to kwestia butów, czy może bardziej podłoża? W mieście czasem trudno nie biegać po betonie i nie obciążać stawów.
.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 3:47 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Po prostu nie forsować się, tylko zwiększać dystans z czasem przyzwyczajając organizm do takiego wysiłku.
Może zbyt ekstremalne tereny wybrałaś? A na bieżni i w terenie biegałaś w tym samym obuwiu? To może zależeć również od tego.
Może zbyt ekstremalne tereny wybrałaś? A na bieżni i w terenie biegałaś w tym samym obuwiu? To może zależeć również od tego.
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2016 11:44 am przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Idę dzisiaj biegać. Nawet niedługo.
Może się nie rozgrzałaś? Pokręcić trochę kolanami, kostkami, biodrami to dobra sprawa przed wyruszeniem. Można się też rozciągnąć. Nawet w trakcie biegu warto zatrzymać się na chociażby krótkie ćwiczenia. Mi to dodaje energii.
Może się nie rozgrzałaś? Pokręcić trochę kolanami, kostkami, biodrami to dobra sprawa przed wyruszeniem. Można się też rozciągnąć. Nawet w trakcie biegu warto zatrzymać się na chociażby krótkie ćwiczenia. Mi to dodaje energii.
- maniek123
- nadużywający
buty musza to byc adidasy Gehenna a nie jakies trampki ktore maja cienka podeszwe pamietaj o tym ;* ja wlasnie biegalem 2 min lacznie truchtem ale tez przeszedlem 3 km to juz moje 5 bieganie w tym miesiacu. Tak to ja jestem w awatarze ziomus
.
- karuna
- zaufany użytkownik
Jestem po 1h 40 min. treningu w terenie. Bieg + marsz, później trening. Jak wracałem to tylko trochę musiałem marszem. Nie jest źle, ale jeszcze długa droga...
- maniek123
- nadużywający
Karuna nie forsuj sie tak od razu bez przygotowania bedzie zle samopoczucie wysilek trzeba zwiekszac stopniowo ale podziwiam szacun
- karuna
- zaufany użytkownik
Nie jest to wielkie tempo, raczej powoli biegłem, szczególnie z powrotem.
Jutro siłownia.
Jutro siłownia.
Najwyraźniej
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Maniek chyba tylko zmienił nick. Musiałabym sprawdzić, ale tak mi się wydaje.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Następne konto, ale pewnie jak zwykle skończy jako "nadużywające". ;]fuKs pisze:maniek ma nowe konto?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Rzeczywiście, Maniek ma nowe konto. Jutro zgłoszę to Zbyszkowi.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.