Mouse on Mars
Moderator: moderatorzy
Mouse on Mars
Cześć, kto z Was zna i lubi MoM?
Na przykład album Iaora Tahiti. Jednym z moich ulubionych kawałków w ogóle jest Kompod z tego właśnie albumu. Bardzo lubię też m.in. Stereomission (IT). Niektórych w nim irytuje "japoński wokal".
Co lubicie (z albumów i singli)? Ja całej dyskografii nie znam.
Na przykład album Iaora Tahiti. Jednym z moich ulubionych kawałków w ogóle jest Kompod z tego właśnie albumu. Bardzo lubię też m.in. Stereomission (IT). Niektórych w nim irytuje "japoński wokal".
Co lubicie (z albumów i singli)? Ja całej dyskografii nie znam.
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Re: Mouse on Mars
Kiedyś słuchałem ale mi przeszło. Byłem nawet na koncercie w Poznaniu. Stare czasy 

A teraz czego słuchasz na przykład?:)
- Mickey
- zaufany użytkownik
W sumie takim muzykiem do którego często wracam jest Philip Glass, chyba to jest taka moja największa "miłość". A oprócz tego trochę amerykańskiego hip hop ( Wu Tang Clan, Necro ). Poza tym co pewien czas coś mi się spodoba na przykład Die Antword, albo Ania Rusowicz - mój bigbit. Lubie też bardzo muzykę filmową, na przykład z Persepolis, albo filmów Lyncha. Ostatnio Papusza też była fajna. A czasem mam jazdę na flamenco albo muzykę andaluzyjską ( Fairuz ). A teraz słucham kawałka Rusted Wheel, zespołu Silversun Pickups, fajny
.

Niestety, na razie nie mogę zobaczyć kawałka. Ja też lubię Die Antwoord. Glassa nie pamiętam lub słabo kojarzę. Zdarzało Ci się zahaczyć o Huun Huur Tu?;)
Z moich ostatnich ciekawszych odkryć: Legendarne Ząbki
https://soundcloud.com/requiem-records/ ... lg-requiem
Z moich ostatnich ciekawszych odkryć: Legendarne Ząbki
https://soundcloud.com/requiem-records/ ... lg-requiem
- Mickey
- zaufany użytkownik
No Legendarne Ząbki to raczej nie moje klimaty. Ten Hun Huur sobie obczaję, bo nie znam. 
Tutaj link do kawałka Glassa na saksofon
A tutaj jeden z moich ulubionych jego utworów.

Tutaj link do kawałka Glassa na saksofon
A tutaj jeden z moich ulubionych jego utworów.
Oba mi się podobają, chyba bardziej ten na saksofon - może dlatego, że mi brakuje...? Nie wiem.
Trudno mi się na spokojnie wsłuchać, bo mi net "ucieka".
A propos przedstawiania "swoich klimatów" - gdyby mnie kiedyś nie podkusiło z wyzerowaniem statystyk na swoim lastfm, to bym dała link do profilu...
Trudno mi się na spokojnie wsłuchać, bo mi net "ucieka".
A propos przedstawiania "swoich klimatów" - gdyby mnie kiedyś nie podkusiło z wyzerowaniem statystyk na swoim lastfm, to bym dała link do profilu...