TEN CZOSNEK JEST GENIALNY CZYTAJ DALEJ
Moderator: moderatorzy
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
TEN CZOSNEK JEST GENIALNY CZYTAJ DALEJ
bylem zmeczony oslabiony senny zjadlem teraz duzy kawalek zabku czosnku (polskiego ze sklepu) i jak reka odjal z kazda minuta coraz wysmieniciej sie czuje jest godzina 17 i zero sennosci czuje sie pobudzony ozywiony i moglbym siedziec teraz cala noc przed kompem ale oczywiscie pojde spac bo trzeba sie wysypiac naprawde sprobojcie jesc czosnek i napiszcie tu jak sie po nim czujecie goraco polecam.
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
- bentley
- zarejestrowany użytkownik
- Status: neuroleptyk
Re: TEN CZOSNEK JEST GENIALNY CZYTAJ DALEJ
Zaczynam kurację czosnkową zobaczymy co będzie. Pierwsze objawy zadowalające. Dzięki za info.
-
- Status: Specjalista ds badań klinicznych
Czosnek jest rewelacyjnym naturalnym antybiotykiem o działaniu bakteriobojczym i bakteriostatycznym, ale obciąża wątrobę dlatego nie można przesadzać z ilością. Do tego trzeba pamiętać, ze leki, w ogromnej większości, sa metabolizowane w wątrobie, tak jak czosnek, dlatego przy spozywaniu większych ilości czosnku, wątroba może nie być w stanie zmetabolizowac leków, przez co może dojść do nie wydolności wątroby, lub leki nie będą po prostu działać tak jak powinny, ponieważ nie będą ,,zaktywowane".
Podobnie jest z alkoholem jeśli chodzi o wątrobę.
- bentley
Fajna podpowiedź. Dzięki wielkie. Trzeba mieć się na baczności. Będę uważał.Gracja82 pisze:Czosnek jest rewelacyjnym naturalnym antybiotykiem o działaniu bakteriobojczym i bakteriostatycznym, ale obciąża wątrobę dlatego nie można przesadzać z ilością. Do tego trzeba pamiętać, ze leki, w ogromnej większości, sa metabolizowane w wątrobie, tak jak czosnek, dlatego przy spozywaniu większych ilości czosnku, wątroba może nie być w stanie zmetabolizowac leków, przez co może dojść do nie wydolności wątroby, lub leki nie będą po prostu działać tak jak powinny, ponieważ nie będą ,,zaktywowane".
P.S. Wie ktoś może jaka jest dozwolona ilość czosnku na dobę? Będę wdzięczny.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Dziabałem te ząbki i zalewałem wodą, brałem po łyżeczce na noc. Trzeba pamiętać żeby z rana brać jakieś probiotyki, bo czosnek jak każdy antybiotyk wybija wszystko co bytuje w jelitach, te pożyteczne bakterie także. Można kiszoną kapustę, ogórki, zsiadłe mleko, kefiry, jogurty naturalne itd. wszystko co zawiera probiotyki.
Ciężko mi sobie przypomnąć jak na mnie działało, ja brałem na grypę.
Ciężko mi sobie przypomnąć jak na mnie działało, ja brałem na grypę.
blablabla
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Nie zesraj się. Czosnek powoduje zwolnienie śluzówek. Też to piszą.
- bentley
Taa. Lepiej nie przesadzać, ale co nieco pomaga na psychotropy. Nie daje kopa, ale działa stabilizująco. Przynajmniej na mnie. Jak coś to w niewielkich ilościach polecam.Chłopiec Papuśny pisze:Nie zesraj się. Czosnek powoduje zwolnienie śluzówek. Też to piszą.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Ja nie pisałem żeby nie brac, tylko żeby pamiętać o probiotykach. Jogurt z rana to przecież nie jest jakiś wydatek.
blablabla
Gdzieś czytałem, że jeden ząbek czosnku na dobę.bentley pisze:P.S. Wie ktoś może jaka jest dozwolona ilość czosnku na dobę?
- bentley
Też tak myślę. Pozdrawiam!hvp2 pisze:Gdzieś czytałem, że jeden ząbek czosnku na dobę.bentley pisze:P.S. Wie ktoś może jaka jest dozwolona ilość czosnku na dobę?
Lekarz zalecał mi jeden ząbek raz na trzy dni, bo więcej organizm i tak nie przyjmie - to w ramach naturalnego antybiotyku itd. Jadłem to dłuższy czas regularnie, zmian żadnych na plus nie było, teraz używam tylko jako przyprawy
do dań na ciepło.
do dań na ciepło.
- bentley
Ja stosuję coś takiego:Wspaniale pisze:Lekarz zalecał mi jeden ząbek raz na trzy dni, bo więcej organizm i tak nie przyjmie - to w ramach naturalnego antybiotyku itd. Jadłem to dłuższy czas regularnie, zmian żadnych na plus nie było, teraz używam tylko jako przyprawy
do dań na ciepło.
https://www.doz.pl/leki/p8395-Iskial_Plus
Troszkę pomaga. Szczytowe działanie ma do 3 godzin po spożyciu. Ogólnie nabieram po tym chęci do życia. lol
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Dostałem przepis na nalewkę od lekarki:
Rozgnieciony czosnek, jedna główka, sok z całej cytryny i miód 1 duża łyżka to zalewamy wodą przegotowaną i ostudzoną (0,5 litra), pić po 3 dniach trzymania w lodówce. Dawki to 4 duże łyżki dziennie.
Znalazłem też strione o czosnku:
http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... osnek.html
Rozgnieciony czosnek, jedna główka, sok z całej cytryny i miód 1 duża łyżka to zalewamy wodą przegotowaną i ostudzoną (0,5 litra), pić po 3 dniach trzymania w lodówce. Dawki to 4 duże łyżki dziennie.
Znalazłem też strione o czosnku:
http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... osnek.html