...
Moderator: moderatorzy
Re: Czy schizofrenik może mieć swój sklep?
Rudolf chciał mieć kiedyś sklep.
Zbierał info na ten temat, może coś Ci podpowie.
Zawsze możesz wejść z nim w spółkę, o ile to będzie sensowne.
Zbierał info na ten temat, może coś Ci podpowie.
Zawsze możesz wejść z nim w spółkę, o ile to będzie sensowne.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- zaufany użytkownik
Pewnie, że może. 

Sklep na Allegro może być dobrym pomysłem.
Zapewniona duża liczba potencjalnych klientów, gotowe rozwiązania, tylko mieć dobry produkt i można działać.
Zapewniona duża liczba potencjalnych klientów, gotowe rozwiązania, tylko mieć dobry produkt i można działać.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Jeśli chodzi o hosting pod sklep to polecam http://www.ovh.pl/, roczne utrzymanie sklepu od strony hostingu i domeny byłoby w granicach 80zł (odnowienie i serwer dedykowany). Na start kosztowałoby 30zł.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
ale gdzie chcesz dzialanosc zarejestrowac chyba nie w Polsce ?
Petruccio pisze:Odpowiadając na pytanie: może :-) !
Dziękuje za rzeczowe krótkie 'żołnierskie odpowiedzi'.Zagubiona we mgle pisze:Pewnie, że może.

.
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2014 4:23 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Domena jest na rok, później możesz przedłużać.
Hosting oznacza miejsce gdzie możesz wgrać swoje strony.
W Polsce nie opłaca się rejestrować działalności gospodarczej, najlepiej zrobić to w Anglii i tam płacić składki:
http://www.financialrepublic.org.uk/ . Nie tylko ze względu na ZUS ale też ze względu na mniejszą biurokrację.
Hosting oznacza miejsce gdzie możesz wgrać swoje strony.
W Polsce nie opłaca się rejestrować działalności gospodarczej, najlepiej zrobić to w Anglii i tam płacić składki:
http://www.financialrepublic.org.uk/ . Nie tylko ze względu na ZUS ale też ze względu na mniejszą biurokrację.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
no jasne ze mozeocean pisze:Petruccio pisze:Odpowiadając na pytanie: może :-) !Zagubiona we mgle pisze:Pewnie, że może.

No wlasnie ja bym dzialanosc zarejestrowala w UK wiem ze teraz duzo polskich biznesow tak robi.Pentaner pisze:
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Możesz wykupić "wirtualne biuro" gdzie będzie dochodzić twoja poczta. W każdym większym mieście jest już coś takiego. Tylko że to kosztuje ze 200zł na miecha.ocean pisze:
Czy w przypadku sklepu internetowego potrzebny jest adres siedziby? /nie chciałbym podawać adresu domowego/
.
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2014 4:23 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
radzilabym wybrac sie na wizyte z advisorem z chamber of commerce w swoim rejonie i przedyskutowac wszytko. Sa bardzo dobrzy prowadza tez fajne kursy. Jesli bedziesz mial problem to idz do connextion http://www.connexionslive.com/ badz do jobcentre i oni Ci pomoga. Wszystko jest za darmo.
Robilam kursy i mialam wizyte z takimi ludzmi sa bardzo pomocni.
Robilam kursy i mialam wizyte z takimi ludzmi sa bardzo pomocni.
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
robie strony internetowe jakby trzeba bylo moge pomoc
moj doradca zawodowy doradzal mi wolontariat
wszystko na wlasnych serwerach
utrzymanie strony 0 zł niech lekarze wiedza ze cos umiemy
podobno mam lepsza serwerownie niz nie jeden hosting
dorobilem sie prawdziwego serwera mam 500 gb wolnego miejsca na strony
moj doradca zawodowy doradzal mi wolontariat
wszystko na wlasnych serwerach
utrzymanie strony 0 zł niech lekarze wiedza ze cos umiemy
podobno mam lepsza serwerownie niz nie jeden hosting

dorobilem sie prawdziwego serwera mam 500 gb wolnego miejsca na strony
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
Żadni ignoranci tu nie zaglądająaux03ster03 pisze:niech lekarze wiedza ze cos umiemy

- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
wrzuce zdjecie moich serwerow :>
to sie hostingi zakopia pod ziemie
to sie hostingi zakopia pod ziemie
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
A ile żrą prądy takie domowe serwerownie?
Całkiem do niedawna to forum było hostowane w mieszkaniu z jakiegoś specjalnie
do tego przeznaczonego kompa Zbyszka. W jakimś temacie poruszono temat prądożerności laptopa i składka - jakoby najordynarniejszy składak miał pożerać nawet 500 Wat na godzinę. Zakładając, że nawet przeciętnie często odwiedzana strona powoduje większe niż w stanie bezczynności zużycie prądu, a komputer, żeby strona działała musi być włączony 24 godziny okrągły rok - to niezła sumka musi z tego wychodzić.
Całkiem do niedawna to forum było hostowane w mieszkaniu z jakiegoś specjalnie
do tego przeznaczonego kompa Zbyszka. W jakimś temacie poruszono temat prądożerności laptopa i składka - jakoby najordynarniejszy składak miał pożerać nawet 500 Wat na godzinę. Zakładając, że nawet przeciętnie często odwiedzana strona powoduje większe niż w stanie bezczynności zużycie prądu, a komputer, żeby strona działała musi być włączony 24 godziny okrągły rok - to niezła sumka musi z tego wychodzić.
.
Ostatnio zmieniony pn gru 16, 2013 5:14 pm przez WTC, łącznie zmieniany 1 raz.