Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: Kiciuś_XXL »

To lek dla nas wszystkich. Ja sprawdzam net czy jest jakaś nowa wzmianka o pojawieniu sie na rynku.

Podobno lek ma posmak rumu, a skutkami ubocznymi sa poczucie sie zadowolonym i pojawia lekki uśmieszek w prawym kąciku ust ale nie wiem dokładnie czy to jakiś symptom pedalski,
paulus318
zaufany użytkownik

Post autor: paulus318 »

A można mieszac z energetykami?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Jak pięknie :) Jak to mówią kur..a kur...ie łba nie urwie. Kiedyś najwięksi wrgogowie. Kicius przysiegał na grub matki ze z ammanem zrobi porządek. Dziś w jedności, razem małpy silne. Dwoje najwiekszych wykolejeców na tym forum ! Jak pięknie :)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Freshescape zacznij leczenie tym nowym lekiem. Żebyś tylko nie zaczął po nim pic denaturatu bo taki może mieć skutek uboczny.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Kiciuś_XXL pisze: czw lut 02, 2023 8:24 pm To lek dla nas wszystkich. Ja sprawdzam net czy jest jakaś nowa wzmianka o pojawieniu sie na rynku.

Podobno lek ma posmak rumu, a skutkami ubocznymi sa poczucie sie zadowolonym i pojawia lekki uśmieszek w prawym kąciku ust ale nie wiem dokładnie czy to jakiś symptom pedalski,
A słyszałeś Andrzeju ze katastrofa jedzie się leczyć do Norwegii To znaczy chce bo ja powiadamiam ambasadę żeby go nie wpuszczali. W tym chce pewnie przemycić dwa chomiki jednego wypchanego bo nie ma ich z kim zostawić.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Denaturat to dla lumpów najniższej kategorii, a dla FreshEscape to i tak pijatyka z górnej półki

Amannn wszystkiego dobrego dla ciebie i twojej rodziny. Niech wam słoneczko przyświeca, napromieniowuje was pozytywną energią. księżyc was usypia a szum wiatru sprawi że wam sie niech śnią łagodne sny itd

A FreshEscape, no cóż nie dla psa kiełbasa
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Dzięki Andrzeju również wszystkiego najlepszego i powodzenia w walce z melisą.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Kiciuś_XXL pisze: czw lut 02, 2023 8:48 pm A FreshEscape, no cóż nie dla psa kiełbasa
Wiesz kicius ze w slowotwórstwie zachodnio europejskim powstało okreslenie na takich ludzi jak ty ? Czyli na wszystkich tych, które stara i stał emigracja określa ludzi co żyją w Polsce a pracują za granica lub też tzw. sezonowców ? W ogóle sezonowiec lub człowiek co weekend zjezdzajacy do polski co wyjechał. Nic o zachodzie nie wie a ma zachodnie zarobki to dla polaków najgorszy rodzaj człowieka, taki wieśniak co był raz w mieście i se kaset disco polo nakupowył i myśli ze świat poznał. W moim kraju tłumacząc na polski mówi sie tak zwane "wściekłe małpy" na takich ludzi. Tego tałatajstwa nikt nie toleruje...
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Freshescape wymaga elektrowstrząsów i lobotomi chemicznej przynajmniej Choć on chciał iść na terapie z tego co pisał ale go po trzech dniach wyprosili. Pingui pisał ze latał przez ten czas z gołym tyłkiem po oddziale. Szkoda mi go trochę ale dla niego może nie być już ratunku tylko wyciszenie haloperidolem Teraz zmieniają ustawę o ochronie zdrowia psychicznego i go prwnie zamkną Sąsiedzi
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

FreshEscape pisze: czw lut 02, 2023 8:55 pm

Wiesz kicius ze w slowotwórstwie zachodnio europejskim powstało okreslenie na takich ludzi jak ty ? Czyli na wszystkich tych, które stara i stał emigracja określa ludzi co żyją w Polsce a pracują za granica lub też tzw. sezonowców ? W ogóle sezonowiec lub człowiek co weekend zjezdzajacy do polski co wyjechał. Nic o zachodzie nie wie a ma zachodnie zarobki to dla polaków najgorszy rodzaj człowieka, taki wieśniak co był raz w mieście i se kaset disco polo nakupowył i myśli ze świat poznał. W moim kraju tłumacząc na polski mówi sie tak zwane "wściekłe małpy" na takich ludzi. Tego tałatajstwa nikt nie toleruje...
To sa twoje słowa na podstawie twoich przeżyć i doświadczeń ze środowiskiem w którym sie znajdujesz w danej chwili. Ja tak nie mam. Nie czuję sie inny niż ci których mijam na ulicy, w tramwaju w metrze. Pracuję teraz 12 lat a Austrii i nigdy tam gorszy się nie poczułem. Nie spotkałem nikogo kto by mi powiedział ty dziadu, ty wieśniaku za granicą. W Wiedniu jak i w Austrii panuje kultura której brakuje części społeczności ale w Polsce. W Austrii wszędzie życzliwość. Nigdy nie miałem kłopotów. Starsze osoby czasem przepuszczają mnie w kolejce w sklepie co jest nie do pomyślenia w Polsce. Dobrze się czuję za granicą jak ryba w wodzie i chętnie odwzajemniam życzliwość uśmiechnę sie gdy ustępuję miejsca w autobusie. W pociągu często korzystam z czytnika e-booków.

Przykro mi Freshescape że za granicą czujesz się gorszy. Jak dziad. Ja tak nie mam, nie czuję tego co ty. Nie spotkało i nie spotyka mnie tyle złych rzeczy co ciebie. Możesz spróbować popracować nad sobą, nad poczuciem własnej wartości. Może od małego wmawiali ci że jesteś nikim i będziesz nikim. Nie wiem, ale coś w tym jest
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Proponuję wyżej wymieniony lek w czopkach
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Freshescape mógł być molestowany. W tym nie ma nic śmiesznego Na pewno jakieś traumatyczne wydarzenia wpłynęły na jego psychikę. Chciałbym mu pomoc śle w jego przypadku to nie jest takie proste jak w przypadku katastrofy. U niego poziom zaburzeń przekroczył już pewną granicę. Zreszta ze szpitala go wyrzucili Nie chce nam powiedzieć czemu. No z gołą dupą latać nie wolno.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Kiciuś_XXL pisze: czw lut 02, 2023 9:25 pm
FreshEscape pisze: czw lut 02, 2023 8:55 pm

To sa twoje słowa na podstawie twoich przeżyć i doświadczeń ze środowiskiem w którym sie znajdujesz w danej chwili. Ja tak nie mam. Nie czuję sie inny niż ci których mijam na ulicy, w tramwaju w metrze. Pracuję teraz 12 lat a Austrii i nigdy tam gorszy się nie poczułem. Nie spotkałem nikogo kto by mi powiedział ty dziadu, ty wieśniaku za granicą. W Wiedniu jak i w Austrii panuje kultura której brakuje części społeczności ale w Polsce. W Austrii wszędzie życzliwość. Nigdy nie miałem kłopotów. Starsze osoby czasem przepuszczają mnie w kolejce w sklepie co jest nie do pomyślenia w Polsce. Dobrze się czuję za granicą jak ryba w wodzie i chętnie odwzajemniam życzliwość uśmiechnę sie gdy ustępuję miejsca w autobusie. W pociągu często korzystam z czytnika e-booków.

Przykro mi Freshescape że za granicą czujesz się gorszy. Jak dziad. Ja tak nie mam, nie czuję tego co ty. Nie spotkało i nie spotyka mnie tyle złych rzeczy co ciebie. Możesz spróbować popracować nad sobą, nad poczuciem własnej wartości. Może od małego wmawiali ci że jesteś nikim i będziesz nikim. Nie wiem, ale coś w tym jest
Czyli rozumiem ze niemiecki perfect ? Panie Kiciuś ? Widzisz, problem polega na tym ze nie tylko tam gdzie mieszkałem mnie ciągle chwalili. Nie tylko tam gdzie pracowałem ciągle mnie chwalili i awansowali. Ale nawet miła pochwalną rozmowe miałem na stacjach benzynowych na temat mnie samego. Tylko wiesz ? Problem polega na tym ze na reszte polaków pluli. Nawet ciapatych Markonaców traktuje sie lepiej na zachodzie niż Polaków. A ja ze jestem Polakiem zawsze w głowie miałem to ze jestem Polską. A nie Freshescapem i to myślelenie mnie za granicą zgubiło. Wiedzą jak bardzo jesteś tradycyjnie polskim narodowcem ostrezegam cie, zebyś nie skonczył jak ja. Ale budowa to raczej nie praca w grupie i pokazywanie sie w grupie z ludzmi z którymi dojezdzasz do pracy.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Pracowałem we Francji, w Niemczech, na Słowacji i w Czechach a teraz od lat Austrii. Nigdzie mnie nie spotkało to co ciebie, serio.

Czy ty znasz wszystkie języki świata i nie wiadomo z kim pracujesz, choć ja pracowałem w 80 osobowej firmie z różnymi osobistościami, każdy inny, jeden *słowo niedozwolone*, inny spokojny ale trudny i można tak wymieniać, niezależnie co robisz, co umiesz, najważniejsze jest dla ciebie co czujesz, jak ty odbierasz świat zewnętrzny jaką masz własną wartość. To jak ciebie inni odbierają i co im naprawdę siedzi we łbach to nie wiesz tylko od ciebie zależy jak wszystko odbierasz i za kogo się masz.

Nie mam problemów z ludźmi. Adaptacja mi łatwo przychodzi niezależnie gdzie jestem
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Freshescape może mieć trochę racji Choć wątpię żeby był wzorowym pracownikiem po tym jak zachowuje się na forum. To ostatnie do niego uprzedza pytanie czy nie słusznie ?
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Tzn w czym konkretnie ma rację
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

W tym ze Polaków nawet tych co bardzo dobrze pracują źle traktują za granica zwłaszcza w Niemczech.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Austriacy są lepiej Polaków nastawieni dlatego tego nie odczułeś.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Pracowałem w Niemczech i ta sama życzliwość. Zwłaszcza osoby starsze były tam życzliwe. Z żadnym obcokrajowcem nie miałem problemów. Zazwyczaj za granicą Polak dla Polaka jest wilkiem. Nie to co Turcy. Turcy trzymają się razem, tak samo Jugole a Polak by wbił nóż drugiemu.

Tak, zawsze mówili, ale ja tego nie odczułem. To zależy bo niektórzy wyglądem, gestykulacją i zachowaniem prowokują innych. Mój wygląd nie jest odbierany przez większości negatywnie. Zachowuję sie przeważnie kulturalnie. Uważam, ze za granicą lepiej unikać problemów. Taka prawda.

Mógłbym wspomnieć o dzieciakach w szkole. W każdej szkole niektórzy upatrzą sobie ofiarę. Potem taka ofiara niesie całe życie niską samoocenę i wszystko negatywnie odbiera. Tak samo jest w pracy, czy w Polsce czy za granicą że też są ofiary i ci ,,lepsi,, co sobie radzą w różnych sytuacjach.

Też się nasłuchałem że Polacy za granicą są nikim. Bym tak myślał, ale kilkanaście lat pracuję za granicą i owszem są tacy co maja gorzej, ale nie dlatego że jest Polakiem tylko jakąś niską samoocenę. Większość dobrze się odnajduje za granicą i woli tam pracować bo są lepiej traktowani niż byliby w Polsce. Za granicą jest większa kultura niż w Polsce. Ja to widzę. Wracają bo tułaczkę na wiele lat nie wszyscy dobrze znoszą.
Awatar użytkownika
Ratel
bywalec

Post autor: Ratel »

dzisiaj miałem ciężki dzień, ale stres już zszedł :)

Wróć do „inne”