Brać czy nie brać

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Walek_20
zarejestrowany użytkownik
Status: Brak

Brać czy nie brać

Post autor: Walek_20 »

Witam. Chcialbym sie was doradzic w sprawie narkotykow. Chodzi o to ze jestem po psychozie zwiazanej z marichuana. Jestem w trakcie leczenia i mam pytanie czy moge zarzyc amfetamine. Ciagnie mnie do niej ale boje sie ze moze mi wrocic psychoza i Now bede mial mysli samobujcze. Czy amfetamina moze spowodowac narot choroby ? Czy nie zaszkodsi to w polaczeniu z lekami i czy ogolnie nie trafie z powrotem do psychiatryka?
up_in_the_air

Re: Brać czy nie brać

Post autor: up_in_the_air »

na 100% trafisz z powrotem, nie wiem co, ale musisz coś zmienić
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

zastąp Pan narkotyki czymś innym np. mieszaj Pan kakao z miodem z małą ilością wody i wypij to Pan - a gwarantuje, ze 3 takie porcje dziennie uczynią w mózgu narkotyczną wysepkę . Oczywiście po jakimś czasie oczekuj Pan działania narkotycznego, ale mniejszego aniżeli MAryśka.
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Psychodelik_euforii
zaufany użytkownik

Post autor: Psychodelik_euforii »

moja psychoza była po amfetaminie zażyjesz na 100% trafisz do psychiatryka i leczenie będzie się przedłużać więc nie polecam stosowania amfetaminy pod czas gdy jest się chorym na schizofrenie a zrobisz jak będziesz chcieć ;)
"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

jak już by musiał palić to niech sobie napcha herbaty Rooibos w rurkę (z bloku rysunkowego) i się zaciąga , oczywiście najpierw musi długo trzymać ogień, bo filtru sam nie zrobi .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Post autor: bartek1 »

Nie ma mowy o amfetaminie jak przeżyłeś już psychozę z marihuaną. Amfetamina może cię wykręcić jeszcze gorzej niż zioło, a wtedy już się nie otrząśniesz do końca życia.

Psychoza po amfetaminie jest jak najbardziej możliwa. Wikipedia:
Psychoza amfetaminowa – rodzaj psychozy wynikającej z używania amfetaminy lub metamfetaminy. Zazwyczaj pojawia się po zażyciu dużej dawki lub po dłuższym okresie używania, jednak w rzadkich przypadkach u części osób objawy mogą się pojawić po relatywnie niewielkich dawkach. Inne stymulanty mogą wywoływać podobne reakcje.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Co to są te inne stymulanty ?? Czyżby dopalacze ?? I prosze o wyrozumiałość ale trace inteligencje w tempie galopu , pzdr.
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Post autor: bartek1 »

Myślę że chodzi po prostu o inne narkotyki i pochodne amfetaminy. Np. marihuana, MDMA i innych.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

możne tez rzuć orzechy arekowe .
Walek_20
Status: Brak

Post autor: Walek_20 »

Witam. Chcialbym wam powiedziec ze sie nie powstrzymalem i zarzylem amfetamine. Skutek. Zadnych efektow. Pewnie leki chamowaly wydzielanie serotonimy i dopaminy dlatego nie poczulem nic. Zadnej gonitwy mysli czy cos w tm stylu. Jedynie czylem ze serce mi szybciej bilo ale w glowie zadnych efektow. Wiec nie polecam brania narkotykow podczas leczenia bo one wogloe nie dzialaja.
Awatar użytkownika
amin
Status: niepracujący
Gadu-Gadu: 13675125
Kontakt:

Post autor: amin »

Witajcie,
w kwestii używania dowolnych narkotyków sprawa na mój gust jest zawsze oczywista: przyjmowanie substancji powodujących wyraźne reakcje układów organizmu głównie przez ich psychoaktywny charakter jest na ogół bezpieczne pod warunkiem, że dawka preparatu jest Minimalna dla celu relaksu lub poprawy parametrów intelektu a sam preparat jest czysty chemicznie. Konsumpcja czegokolwiek w nadmiarze jak wiadomo działa trująco w biochemicznej przemianie materii która powinna być efektywnie zrównoważona, więc aby nie narażać się na jakiekolwiek niebezpieczeństwo, zawsze należy stosować tryb UMIARKOWANY. Wszak lepiej jest stopniowo coś dołożyć niż przeładować i nie móc odłożyć nadmiaru który powoduje niepożądane skutki. Zamiast np. jednorazowo 100mg amfetaminy można użyć w 4 dawkach po 25mg w ciągu dwu lub czterech dni. W ten sposób nie naraża się mózgu na szok receptorów i w efekcie ostre psychozy. Mam duźe i pewne doświadczenie z najróżniejszymi narkotykami zmiksowanymi bądź nie. I generalnie zawsze w tych doświadczeniach wszystko miało dobry przebieg oraz zakończenie gdyż przestrzegałem zasady minimalizacji uważając także aby wiedzieć o antidotum.
Ciao,
If you do not know what to do, do Nothing
"Are we doing the right things? Are we doing things right?"-United NationsThese words was qualified under test conditions that included the user of the supplied fonts between system components.
Roberto87
bywalec
Status: w przygotowaniu...

Post autor: Roberto87 »

Moim zdaniem nie warto, jest tyle lepszych sposobów aby poczuć się dobrze, że nie warto zaciągać się chemią.

Jeśli chodzi o amfetaminę, mam dość spore doświadczenie. Zaczęło się od małych dawek, ale wraz z biegiem czasu było coraz więcej. Była zapaść, zostałem ledwo odratowany przez znajomych- tego wieczoru nie zapomnę do końca życia. Wsłuchałem w serce które waliło coraz mocniej a zarazem wolniej, w końcu straciłem przytomność. Miałem też początki wstrząsu septycznego, przeżyłem piekło w łóżku...
Oczywiście, w małych dawkach nie szkodzi, ale jak zasmakuje to wiem, że i to nie wystarczy.
Teraz nie mam żadnych używek, nałogów. One ogólnie osłabiają psychikę, odbierają motywację, chęć życia, kradną spokój.
Sport i praca daje spełnienie. Wymaga to wysiłku ale warto :)
"Pełny człowiek to ta­ki, który zarówno przechadza się z Bo­giem, jak i zma­ga z diabłem." C.G. Jung
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

A jak sądzicie:
Czy ta fikcja spełnia się naprawdę codziennie i zabija naprawdę młodych ludzi?

http://interia360.pl/artykul/spowiedz-narkomana,57245

Czy jest jeszcze gorzej?
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”