Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis)
Moderator: moderatorzy
- czaras
- zaufany użytkownik
- Status: Informatyk
Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis)
Tarczyca bajkalska to kolejny cudowny lek adaptogenny na wszystko. Z naszego punktu widzenia najistotniejsze jest to, że zawarta w korzeniu tej rośliny substancja czynna o nazwie bajkaleina to inhibitor esterazy acetylocholinowej. Innymi słowy jest to lek na demencję. Każdy facet z którego schizofrenia zrobiła przysłowiowego dziada powinien spróbować korzenia tej rośliny. Według mnie poprawia w sposób istotny sposób funkcjonowania i jakość życia. Ma się wyraźne wrażenie powrotu do normalności. Spróbujcie zatem i oceńcie sami. Ja nabyłem pocięty korzeń w sklepie internetowym i zmieliłem go młynkiem, a następie proszek wpakowałem w kapsułki o rozmiarze "O". Jedna kapsułka dziennie powinna wystarczyć. Zresztą warto poeksperymentować z dawką tego leku. Osobom, którym pomaga galantamina, powinna też pomóc bajkaleina.
Ostatnio zmieniony czw kwie 11, 2013 9:31 pm przez czaras, łącznie zmieniany 1 raz.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake
- czaras
- zaufany użytkownik
- Status: Informatyk
Re: Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis)
Fragment artykułu o tarczycy bajkalskiej:
Tarczyca bajkalska od wieków stosowana w naturalnej medycynie Chińskiej, posiada właściwości adaptogenne i przeciwstresowe. (...) Tarczyca przez wielu uważana jest za cudowne zioło i stosowana na wszelkie dolegliwości, obniża poziom cholesterolu, zmniejsza możliwość powstawania zakrzepów, działa przeciwmiażdżycowo przyczyniając się do zmniejszenia ryzyka powstania zawału. Preparaty z tarczycy polepszają komfort życia, polepsza się intelekt i zdolność zapamiętywania, powoduje to że podejmowane są próby wykorzystania tarczycy do leczenia otępienia starczego w tym również choroby Alzheimera.
Tarczyca bajkalska od wieków stosowana w naturalnej medycynie Chińskiej, posiada właściwości adaptogenne i przeciwstresowe. (...) Tarczyca przez wielu uważana jest za cudowne zioło i stosowana na wszelkie dolegliwości, obniża poziom cholesterolu, zmniejsza możliwość powstawania zakrzepów, działa przeciwmiażdżycowo przyczyniając się do zmniejszenia ryzyka powstania zawału. Preparaty z tarczycy polepszają komfort życia, polepsza się intelekt i zdolność zapamiętywania, powoduje to że podejmowane są próby wykorzystania tarczycy do leczenia otępienia starczego w tym również choroby Alzheimera.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake