Objawienie prywatne - DEKALOG
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Objawienie prywatne - DEKALOG
Cześć!
Kiedy modlisz się do Boga, jesteś religijny, kiedy Bóg mówi do Ciebie, jest to choroba psychiczna.
Kilka lat temu miałem parę rozmów z Bogiem - psychiatrzy zdiagnozowali to jako schizofrenię paranoidalną.
Oto cała treść objawienia prywatnego:
Dekalog
jest to 10 słów:
I. ŻYCIE
Żyj szczęśliwie i pozwól żyć innym.
Jezus z Nazaretu złamał wszystkie przykazania tego Dekalogu - dobrowolną śmiercią sprzeciwił się życiu.
II. WOLNOŚĆ
Pozwól sobie i innym na wolność.
III. PIĘKNO.
IV. PRAWDA
Faith no more, wiara już nie, nie wierzymy w bajeczki i kłamstwa. Prawda to stwierdzone fakty.
V. MIŁOŚĆ
Miłość jako życzliwość i seks.
VI. LITOŚĆ
Miej litość.
VI. SIŁA
VIII. GODNOŚĆ
Godność Boga i człowieka homo sapiens.
IX. NORMALNOŚĆ
A więc nie porywajcie człowieka do szpitala psychiatrycznego - komentarz własny.
X. ŻYCZLIWOŚĆ.
10 reguł życzliwości nazywamy Dekalogiem Mojżeszowym, są one opublikowane na Dekalog.pl .
Dekalog katolicki jest całkowicie błędną interpretacją. Dekalog Mojżeszowy to rozwinięcie słowa ŻYCZLIWOŚĆ - podaje 10 reguł życzliwości.
Rozmawiałem z BOGIEM - tak, osobiście rozmawiałem z BOGIEM i to jest treść tej rozmowy - 10 słów jako DEKALOG, a Dekalog Mojżeszowy jest to interpretacja 10 słowa podanego mi Dekalogu.
Kiedy modlisz się do Boga, jesteś religijny, kiedy Bóg mówi do Ciebie, jest to choroba psychiczna.
Kilka lat temu miałem parę rozmów z Bogiem - psychiatrzy zdiagnozowali to jako schizofrenię paranoidalną.
Oto cała treść objawienia prywatnego:
Dekalog
jest to 10 słów:
I. ŻYCIE
Żyj szczęśliwie i pozwól żyć innym.
Jezus z Nazaretu złamał wszystkie przykazania tego Dekalogu - dobrowolną śmiercią sprzeciwił się życiu.
II. WOLNOŚĆ
Pozwól sobie i innym na wolność.
III. PIĘKNO.
IV. PRAWDA
Faith no more, wiara już nie, nie wierzymy w bajeczki i kłamstwa. Prawda to stwierdzone fakty.
V. MIŁOŚĆ
Miłość jako życzliwość i seks.
VI. LITOŚĆ
Miej litość.
VI. SIŁA
VIII. GODNOŚĆ
Godność Boga i człowieka homo sapiens.
IX. NORMALNOŚĆ
A więc nie porywajcie człowieka do szpitala psychiatrycznego - komentarz własny.
X. ŻYCZLIWOŚĆ.
10 reguł życzliwości nazywamy Dekalogiem Mojżeszowym, są one opublikowane na Dekalog.pl .
Dekalog katolicki jest całkowicie błędną interpretacją. Dekalog Mojżeszowy to rozwinięcie słowa ŻYCZLIWOŚĆ - podaje 10 reguł życzliwości.
Rozmawiałem z BOGIEM - tak, osobiście rozmawiałem z BOGIEM i to jest treść tej rozmowy - 10 słów jako DEKALOG, a Dekalog Mojżeszowy jest to interpretacja 10 słowa podanego mi Dekalogu.
Re: Objawienie prywatne - DEKALOG
Ja nie wierzę w schizofrenię, podał mi to Bóg - jaka piękna prostota:
1) Życie 2) Wolność 3) Piękno 4) Prawda 5) Miłość 6) Litość 7) Siła
Godność 9) Normalność 10) Życzliwość.
Nasuwają się pytania - kiedy i gdzie Bóg ten Dekalog ogłosi?
Nasz Zbawiciel Jezus z Nazaretu złamał wszystkie 10 słów tego Dekalogu.
Zdaniem Boga nie istnieje Jezus, Mesjasz, ani żaden Antychryst.
Ja Dekalog już znam, ale ja nikomu go nie podam, nie rozpowszechnię, kto by mi uwierzył.
Tysiące lat zajmowano się słowem ŻYCZLIWOŚĆ - życzliwość omawiał Dekalog Mojżeszowy, bez skutku. Dekalog Mojżeszowy zabronił różańców, figur krzyża, obrazów Jezusa, kultu Matki boskiej. Podano 10 przykazań katolickich, wersję całkowicie zmienioną, w której nie było już mowy o wzajemnej życzliwości - a całym przesłaniem pierwszego Dekalogu Mojżeszowego w oryginalnym brzmieniu była życzliwość.
Mamy 21 wiek - dzisiaj aniołowie zajęli się pierwszym słowem ŻYCIE:
ŻYJ I POZWÓL ŻYĆ INNYM - tak zaczyna się Dekalog, słowem życie. ŻYCIE - to pierwsze słowo Dekalogu.
Co BÓG planuje? BÓG PODAŁ MI DEKALOG, ale czy Bóg potrafi go zrealizować?
1) Życie 2) Wolność 3) Piękno 4) Prawda 5) Miłość 6) Litość 7) Siła

Nasuwają się pytania - kiedy i gdzie Bóg ten Dekalog ogłosi?
Nasz Zbawiciel Jezus z Nazaretu złamał wszystkie 10 słów tego Dekalogu.
Zdaniem Boga nie istnieje Jezus, Mesjasz, ani żaden Antychryst.
Ja Dekalog już znam, ale ja nikomu go nie podam, nie rozpowszechnię, kto by mi uwierzył.
Tysiące lat zajmowano się słowem ŻYCZLIWOŚĆ - życzliwość omawiał Dekalog Mojżeszowy, bez skutku. Dekalog Mojżeszowy zabronił różańców, figur krzyża, obrazów Jezusa, kultu Matki boskiej. Podano 10 przykazań katolickich, wersję całkowicie zmienioną, w której nie było już mowy o wzajemnej życzliwości - a całym przesłaniem pierwszego Dekalogu Mojżeszowego w oryginalnym brzmieniu była życzliwość.
Mamy 21 wiek - dzisiaj aniołowie zajęli się pierwszym słowem ŻYCIE:
ŻYJ I POZWÓL ŻYĆ INNYM - tak zaczyna się Dekalog, słowem życie. ŻYCIE - to pierwsze słowo Dekalogu.
Co BÓG planuje? BÓG PODAŁ MI DEKALOG, ale czy Bóg potrafi go zrealizować?
jedynie ktoś tak chory jak TyDekalog pisze: ale ja nikomu go nie podam, nie rozpowszechnię, kto by mi uwierzył.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Twój dekalog pochodzi nie od BOGA JAHWE, tylko od szatana. Na mur beton. Zostałeś zwiedziony.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ten Dekalog posiada bardzo sensowną i przemyślaną treść, nie może być urojeniem, bo jest w nim 1000 % logiki. Czy Dekalog pochodzi od Szatana - niesie wielkie konsekwencje - odrzuca 10 przykazań katolickich i przywraca Dekalog Mojżeszowy.44 pisze:Twój dekalog pochodzi nie od BOGA JAHWE, tylko od szatana. Na mur beton. Zostałeś zwiedziony.
Bóg podał w objawieniu swoich wrogów: Jezus z Nazaretu, anioł JAHWE, Szatan, diabeł Azazel.
Tak, Dekalog to 100 % logiki, a nie urojenia szalonego - nie pochodzi od Jahwe, bo na liście wrogów Boga są Jahwe i Jezus z Nazaretu. Nie pochodzi też od Szatana, bo na liście wrogów jest Szatan. Kościół katolicki traktowany jest jako zakazany Dekalogiem mojżeszowym.
jedynie ktoś tak chory jak Ty[/quote]Paranoja pisze:
Ale ja nie jestem chory - ja tylko analizuję treść objawienia prywatnego, jakie miało miejsce wiele lat temu.
Jeśli od roku 2005 miałem parę objawień prywatnych, które potem znikły - a potem się zastanawiam nad ich treścią - to będziecie mnie do starości nazywać chorym?
Od tych objawień minęło już wiele lat - a wy mnie nazywacie ciężko chorym dzisiaj.
Ja objawienie mogę streścić krócej:
10 PRZYKAZAŃ KATOLICKICH TO KŁAMSTWO,
OBOWIĄZUJE DEKALOG MOJŻESZOWY.
- oto strzeszczenie objawienia - NIE JEDŹCIE PO MNIE< JAKI JA CIĘŻKO CHORY, BO TO OBJAWIENIE SPRZED WIELu lat i od dawna już takich nie mam.
MIŁOŚĆ, PRAWDA, SZCZĘŚCIE, WOLNOŚĆ - wartości wywyższane przez Dekalog, dlatego nazwany Szatanem.
I te - miłość, prawda, szczęście, wolność - usłyszałem wiele lat temu i do końca życia będą mnie wyzywali od wariatów.
1-sze przykazanie - ŻYCIE - podniósł na nie rękę Jezus z Nazaretu, sprzeciwił się Życiu dobrowolnym ukrzyżowaniem.
2-gie przykazanie WOLNOŚĆ - podnieśli na nie rękę Szatan i Azazel, jak i przeciwko życiu.
10-te ŻYCZLIWOŚĆ - złamał JAHWE obrzezaniem.
MIŁOŚĆ, PRAWDA, SZCZĘSCIE, WOLNOŚĆ - kto by uwierzył w takie bzdury? Tylko ja - wszyscy to złamali, wszyscy zbuntowani przeciwko Bogu, główny wróg Boga to kościół katolicki. Zakazany Dekalogiem Mojżeszowym.
I te - miłość, prawda, szczęście, wolność - usłyszałem wiele lat temu i do końca życia będą mnie wyzywali od wariatów.
1-sze przykazanie - ŻYCIE - podniósł na nie rękę Jezus z Nazaretu, sprzeciwił się Życiu dobrowolnym ukrzyżowaniem.
2-gie przykazanie WOLNOŚĆ - podnieśli na nie rękę Szatan i Azazel, jak i przeciwko życiu.
10-te ŻYCZLIWOŚĆ - złamał JAHWE obrzezaniem.
MIŁOŚĆ, PRAWDA, SZCZĘSCIE, WOLNOŚĆ - kto by uwierzył w takie bzdury? Tylko ja - wszyscy to złamali, wszyscy zbuntowani przeciwko Bogu, główny wróg Boga to kościół katolicki. Zakazany Dekalogiem Mojżeszowym.
żal mi takich ludzi którzy wierzą w takie brednie
Już od dawna nie mam objawień, ale czy to brednie?Paranoja pisze:żal mi takich ludzi którzy wierzą w takie brednie
5. Miłość - a Bóg jest miłością podobno.
4. Prawda - a Bóg jest prawdą podobno.
1. Szczęście - 1-sze słowo życie, a życie to rozmowa z Bogiem.
2. Wolność, nie naruszaj niczyjej wolności.
Żal ci tego Dekalogu, a takie patologie jak Fatima i kościół katolicki?
A co jeszcze powiedział? tylko 10 słów?
Psychiatrzy zaliczyli rozmowy z Bogiem do schizofrenii i twierdzą, że mnie wyleczyli.Paranoja pisze:żal mi takich ludzi którzy wierzą w takie brednie
Ale w tym jest zbyt dużo sensu - objawienie to 1O SŁÓW OPISUJĄCYCH RAJ. ZREALIZUJ TE 10 SŁÓW I MIESZKAMY W RAJU

Tak, tylko 10 słów: Życie, Wolność, Piękno, Prawda, Miłość, Litość, Siła, Wolność, Godność, Normalność, Życzliwość.Maldok pisze:A co jeszcze powiedział? tylko 10 słów?
Plus komentarze, np opienie Boga o Dekalogu Mojżeszowym - plus plany, jaki świat Bóg chce na Ziemi zbudować.
10 słów i opowieść o tym, jaki piękny RAJ zbuduje.
ALE COŚ MNIE NIEPOKOI - JA SZUKAŁEM U BOGA POMOCY - A TEN BÓG NIC A NIC MI NIE POMÓGŁ - stwierdził - zbawiciel nie istnieje, sam się musisz zbawić.
A może to był szatan?
Dziwny jest ten Bóg - PRAWDA, MIŁOŚĆ, ŻYCIE, ŻYCZLIWOŚĆ - są to przykazania jego DEKALOGU. Ale jeśli on jest Bogiem, a ja potrzebuję pomocy - TO DLACZEGO? Podał 10 słów i ZBAW SIĘ SAM, JA BÓG SPADAM.
Wątpię, aby to był Szatan. Jak on inteligentnie zmieszał z błotem Jezusa z Nazaretu - jakbym mógł porozmawiać z papieżem, każdemu otworzyłbym oczy. Jakbym tylko mógł papieżowi wyliczyć grzechy Jezusa z Nazaretu, natychmiast otworzył by oczy. Jezus z Nazaretu został przez tego Boga przekreślony na zawsze. I podobno istnieje NIEBO, ale jest to świat grzechu wrogi Bogu. Zdaniem Boga miejsce świętych jest na Ziemi, a nie w Niebie, miejscu grzechu. Niebo jest to po prostu jeden z setek istniejących światów. Świat bardzo zły - Jezus z Nazaretu pochodził z tego świata - ale jest on na zawsze przekreślony przez Boga.Maldok pisze:A może to był szatan?
Kościół katolicki - instytucja zła i grzechu, sprzeciwiająca się Bogu - czeka go koniec, Bóg nie pozwoli wiecznie z siebie kpić.
A jakie miał zarzuty wobec Jezusa? To co piszesz, coraz bardziej potwierdza że to musiał być szatan. Szatan jest inteligentny, nienawidzi Jezusa, jego królestwem jest ziemia a nienawidzi Nieba. Po prostu posłuchałeś szatana.
A skąd wiesz że to Ty nie sluchasz go teraz?Maldok pisze:A jakie miał zarzuty wobec Jezusa? To co piszesz, coraz bardziej potwierdza że to musiał być szatan. Szatan jest inteligentny, nienawidzi Jezusa, jego królestwem jest ziemia a nienawidzi Nieba. Po prostu posłuchałeś szatana.
Może komuś mnie żal, że miałem takie objawienie - a PRAWDA - jestem sfrustrowanym bezrobotnym, który nie może się urządzić się w życiu.
ALE JAKBY TEMU BOGU UDAŁ SIĘ PLAN ZBUDOWANIA ŚWIATA PRAWDY I MIŁOŚCI?
Koniec bajeczek o ukrzyżowanym Zbawicielu - PRAWDA to wierzymy tylko w stwierdzone naukowo fakty, koniec opowiadania nam bajeczek o Niebie z ambony.
ŚWIAT MIŁOŚCI - czyli, kto był nieżyczliwy, wszyscy poumierali, zostaną tylko sami przyjaciele, wszyscy nawzajem sobie życzliwi.
Sami życzliwi przyjaciele, nikt nam nie opowiada bajeczek, wierzymy tylko w stwierdzone fakty.
Umierać będziemy, ale będziemy się rodzić wielokrotnie, pamiętając poprzednie wcielenia. Raz urodzisz się jako chłopiec, innym razem urodzisz się jako delfin, lub wieloryb, albo jedno ze swoich żyć spędzisz jako Sokół fruwający po Niebie.
Nie będzie już wrogów, bo poumierali, poszli do Piekła, Nieba, do setek innych światów.
A u nas tylko ŚWIAT MIŁOŚCI I PRAWDY - Królestwo Boże, sami życzliwi przyjaciele i same stwierdzone naukowo fakty.
Nie było by pięknie, jakby Bogu się to udało? DEKALOG już podał - Prawda, Miłość, Życie i 7 innych przykazań.
ALE JAKBY TEMU BOGU UDAŁ SIĘ PLAN ZBUDOWANIA ŚWIATA PRAWDY I MIŁOŚCI?
Koniec bajeczek o ukrzyżowanym Zbawicielu - PRAWDA to wierzymy tylko w stwierdzone naukowo fakty, koniec opowiadania nam bajeczek o Niebie z ambony.
ŚWIAT MIŁOŚCI - czyli, kto był nieżyczliwy, wszyscy poumierali, zostaną tylko sami przyjaciele, wszyscy nawzajem sobie życzliwi.
Sami życzliwi przyjaciele, nikt nam nie opowiada bajeczek, wierzymy tylko w stwierdzone fakty.
Umierać będziemy, ale będziemy się rodzić wielokrotnie, pamiętając poprzednie wcielenia. Raz urodzisz się jako chłopiec, innym razem urodzisz się jako delfin, lub wieloryb, albo jedno ze swoich żyć spędzisz jako Sokół fruwający po Niebie.
Nie będzie już wrogów, bo poumierali, poszli do Piekła, Nieba, do setek innych światów.
A u nas tylko ŚWIAT MIŁOŚCI I PRAWDY - Królestwo Boże, sami życzliwi przyjaciele i same stwierdzone naukowo fakty.
Nie było by pięknie, jakby Bogu się to udało? DEKALOG już podał - Prawda, Miłość, Życie i 7 innych przykazań.
Obecnie nie mam psychozy, w psychozie miałem natłok myśli jakby od szatana, nie dałem się nabrać że to od Boga, Bóg nie przemawia w psychozie.
Jaki "Koniec bajeczek o ukrzyżowanym Zbawicielu"?
Jaki "Koniec bajeczek o ukrzyżowanym Zbawicielu"?
Zarzutów miał sto:Maldok pisze:A jakie miał zarzuty wobec Jezusa? To co piszesz, coraz bardziej potwierdza że to musiał być szatan. Szatan jest inteligentny, nienawidzi Jezusa, jego królestwem jest ziemia a nienawidzi Nieba. Po prostu posłuchałeś szatana.
- imię Jezus znaczy tylko Bóg zbawia, a Kościół katolicki mówi: nie liczcie na Boga, Bóg nie zbawi, tylko ja Jezus zbawiam,
- śmiercią na krzyżu sprzeciwił się życiu, było uciekać, życie najwyższą wartością, a nie jeszcze podjudzać, aby cię ukrzyżowali,
- Kościół katolicki zamiast PRAWDY opowiada absurdalne bajeczki, jakoby Jezus, który w ogóle Jezusem nigdy nie był, was zbawił.
Zarzuty: pogardzenie życiem własnym i życiem innych osób, kłamstwa, grzech, absurd Kościoła katolickiego.
Opinie o kościele katolickim:
- opowiadają wam bajeczki, które są zmyślonymi kłamstwami,
- pogardzają człowiekiem - wmawiają grzechy cudzołóstwa i onanizmu i wiele innych bredni, jak o homoseksualiźmie,
- komunia święta to kanibalizm, jemy ciało Jezusa,
- kielich mszalny to wampiryzm, ksiądz pije krew Jezusa,
- woda święcona to rzucanie czarów,
- Dekalog Mojżeszowy surowo zabronił kultu kogokolwiek poza Bogiem, figur (Figury Matki bozkiej, figura krzyża), obrazów (obrazy Jezusa i matki boskiej), Litanii do trópów (Litania do świętego Józefa, do wszystkiech świętych),
- święci kościoła katolickiego jako przegląd wariatów bez piątej klepki.