Diagnoza i przebieg choroby
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Diagnoza i przebieg choroby
Zdiagnozowano u mnie po pobycie w szpitalu f 23.1(Ostre wielopostaciowe zaburzenie psychotyczne z objawami schizofrenii),biore leki Rispolept 2 mg,lecz gdby probowalem odstawiac leki objawy sie nasilily.W domu czuje sie obserwowany,szukam gdzies ukrytych kamer,mam poczucie bycia w spisku,czuje ze ludzie cos chca mi zrobic,patrza sie na mnie,rozmawiaja o mnie.Mam wrazenie ze ktos mna kieruje,moimi ruchami,czuje obecnosc kogos,mam wrazenie ze ktos stoi kolo mnie.Katem oka zdarza mi sie widzie czarna postac.Czy to moze wskazywac na schizofrenie?Niedlugo bede szedl do lekarza psychiatry to powiem mu o tych objawach.Gdy biore leki wszystko znika,czuje sie normalnie.
Przepraszam za brak Polskich znakow,jestem w Hiszpanii.
Przepraszam za brak Polskich znakow,jestem w Hiszpanii.
-
- moderator
Re: Diagnoza i przebieg choroby
Objawy które opisujesz występują w schizofrenii, ale nie muszę wcale oznaczać tej choroby. Ważne są też inne elementy, które są sprawdzane przez lekarza podczas kontaktu z pacjentem, np. zaburzenia afektu, orientacja. Nie da się wystawić diagnozy przez internet, więc najlepiej będzie poczekać, co lekarz powie na ten temat.
-
- bywalec

Ostatnio zmieniony sob cze 25, 2022 8:11 pm przez Chad, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- zaufany użytkownik
Teraz jak biorę leki i zaczęły działać jak należy to Wiem, że to nie prawda.
No bo kim ja jestem żeby mnie szpiegował ktoś?
No bo kim ja jestem żeby mnie szpiegował ktoś?

-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Przekonania, w których się utwierdziłam, dalej mam, dosłownie: nie do zniesia. Nazwijcie to perseweracją. Ale masz rację, tu nie chodzi o konkretnego Jana Nowaka czy jego siostrę Janinę Nowak, primo voto Kowalską. Tylko to, że komórka tworzy tkankę, a tkanka organy, bo tych kilka mamy plus gruczoły oczywiście, przy czym tzw. "holistyczne spojrzenie" to bujda na resorach.
-
- zaufany użytkownik
Holistyczne spojrzenie Wielkiego Brata: "Pacjent nie ma wglądu w objawy chorobowe. Pomęczymy go fizycznie, z domieszką prekognicji może. Rozejdzie się po kościach..."