Najlepsza olanzapina według was
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: Najlepsza olanzapina według was
ale co nie masz takiego apetytu
nie tyjesz
są naprawde jakies lepsze zamienniki zolafrenu
-
- zaufany użytkownik
Ja tylko gorzej czułem się po zolafrenie, reszta, którą zażywałem bez większej różnicy. To był kiedyś problem na oddziale dziennym, bo mieli tylko zolafren. A nie mogli mi nawet wypisać recepty na inny lek.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Ja jadę na Zolaxa. Uważam że jest dobra. Mimo że się wyruszam w nocy. Ale działa przeciwpsychotycznie i chyba o to chodzi. 

-
- zaufany użytkownik
czy po każdej olanzapinie długo sie śpi? , ja pamietam ze spałem po 13, 14 godzin
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Ja w soboty śpię po 10-11 godzin. W tygodniu po 7 czy 8. To chyba zależy od predyspozycji, Jak lęk działa na organizm. Tak mi się wydaje.
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener pokemon
Ja biorę olanzin actavis bo jest tani i kosztuje chyba 3zł na ryczałt i co do działania nie mam zastrzeżeń. Działa lepiej od solianu po którym miałem prolaktynę wysoką ale po nim tyję. Po jednym i drugim nie męczą mnie urojenia w postaci potwora, którego słyszałem, widziałem a nawet czułem dotyk itp i namawiał mnie do samookaleczeń a nawet odebrania sobie życia. Tzn pojawia się ale rzadziej i nie namawia mnie do tych złych rzeczy tylko mówi mi że pewni ludzie wysysają ze mnie energię itp coś kombinują przeciwko mnie, chcą zrobić krzywdę itp albo że ludzkość jest zła, tutaj nie ma jutra itp. na szczęście rzadziej jak biorę te leki. Jak nie brałem ani solianu ani olanzinu to nieraz wracałem okrężnymi drogami bo ludzie z tej grupy siedzieli na ławce itp. Tak było nawet jak mi brakło olanzinu przed wizytą u lekarza na dzień dwa. Kiedyś jak mi brakło znalazłem w szufladzie przeterminowany o 2 miesiące olanzin 10 i wziąłem połówkę bo się bałem powrotu urojeń. A i jeszcze jedno jak biorę 5mg olanzinu jest ok i nie jestem bardzo senny nieraz posiedzę dłużej przed kompem itp wstaję wcześniej i czuję się ok a jak brałem albo 10mg albo co dziwne połówkę 10tki efekt był taki że byłem senny zasypiałem zaraz po wzięciu go na wieczór wstawałem później z uczuciem senności itp. Pewnie przez tą otoczkę się wolniej uwalnia czy coś nwm, myślałem że ten przeterminowany tak działał ale 2 miesiące to niby nic, świeży działa tak samo.