zastrzyki clopixol

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
sabina135
zarejestrowany użytkownik

zastrzyki clopixol

Post autor: sabina135 »

czesc jestem tu pierwszy raz ,mój maz jest chory na schizofrenie ,od pół roku bierze clopixol w zastrzykach raz na 3 tygodnie ,wszystko jest okey jesli chodzi o jego zachowanie,nie ma urojen ani omamów ani przesladowan , ale niest tym wesolym czlowiekiem jak kiedys nic nie robi ,
wczesniej byl pracocholikiem tylko chodzi po pokoju lub lezy, lekarz twierdzi to z czasem minie i wroci do tzw.normy czy ktos z was bral takie zastrzyki i jak dlugo mozna je stosowac
oiselle
zaufany użytkownik

Post autor: oiselle »

Oiselle ma m.in takie zastrzyki od jakiś 2-3 miesięcy. Staramy się ją aktywizować, brać na spacery itp. Niestety ona ciągle się boi wychodzenia z domu i najchętniej zajmuje się pisaniem lub rysowaniem... Tak więc nie wiem po jakim czasie i czy wogóle nastąpi u Pani męża poprawa...
No more death
oiselle
zaufany użytkownik

Post autor: oiselle »

Może powinien dostać neuroleptyk 2 generacji, np zolafren, który Go zaktywizuje? Albo jakiś antydepresant?
No more death
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”