Niestandardowe głosy
Moderator: moderatorzy
Niestandardowe głosy
Ma ktoś z was tak że słyszycie głosy ale znajomych? Np. myślisz o jakiejś sytuacji która była bądź mogła by się wydarzyć a zaraz znajomy jakiś się odzywa? Czy to komentuje czy krytykuje, w dobrych stanach zwykle opisuje. Ciągle się czuję tak jak bym występował na jakiejś scenie i pełno ludzi by mnie obserwowało. A jak coś zrobię głupiego to mam tak jak jest w filmach komediowych podkładany śmiech. Już nie mówiąc o tym że ciągle mi się wydaję że ludzię mnie obgadują ciągle spiskują, chcą mnie zniszczyć w niewiadomy jaki sposób. Psychiatra sam nie wie co u mnie rozpoznaje stawia kilka diagnoz Zespół Paranoidalny, Nastawienie Urojeniowe, bądź mówi że to może być schizofrenia. Ogólnie co mnie odróżnia od schizofreników to to że zdaję sobie sprawę że te moje odczucia są nie prawdziwe
Re: Niestandardowe głosy
Witaj, ja mam głosy znajomych z mojego bliskiego otoczenia. Mam problem z odróżnieniem głosów urojonych a tych prawdziwych ponieważ brzmią one identycznie. Np. rozmawiam przez telefon i słysze ten sam głos jako prawdziwy i drugi urojony. A diagnoze mam zespół urojeniowo omamowy w przebigu schizofreni paranoidalnej. I reszte schiz które tez opisałes w swoim poście. Pozdr.leonidas pisze:Ma ktoś z was tak że słyszycie głosy ale znajomych?
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....