rispolept dobry czy zły?

risperidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
michal1418
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 3938403

rispolept dobry czy zły?

Post autor: michal1418 »

co zamiast rispoleptu polecacie? ja jem go 3 lata i jest ok,ale widzę że nie ma tu dobrej opini,może jak bym zmienił go na coś innego czuł bym się lepiej??
Awatar użytkownika
MariuszM
zaufany użytkownik

Re: rispolept dobry czy zły?

Post autor: MariuszM »

Skoro mówisz, że jest ok to po co go zmieniać :D
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Właśnie, ale chyba nie do końca jest tak OK, jeśli pisze o zmianie i o tym, że może "czuł by się lepiej" biorąc coś innego. Nie powinno być żadnych skutków ubocznych, więc jeśli je masz to zmień ten psychotrop albo zmniejsz sobie dawkę. Na każdego leki mogą zadziałać inaczej, ja biorę teraz Solian w niskiej dawce i dla mnie jest to najlepszy ze wszystkich neuroleptyków które brałam, a to już 4. A te 3 lata masz bez nawrotów? Ja bym już w ogóle odstawiła psychotropy na Twoim miejscu.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
michal1418
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 3938403

Post autor: michal1418 »

tak 3 lata bez nawrotów....boje się odstawiać leki...lekarz mówił mi w szpitalu że mam je brać 5,6 lat...i tak uczynie
zawilinski
zaufany użytkownik

Post autor: zawilinski »

michal lekarz nie chcial cie przestraszyc. leki trzeba jesc do konca zycia i wielu pacjentow juz to wie. lepiej jest kontrolowac chorobe do konca zycia niz miec jazdy caly czas.
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

rispolept jest dobry jak się nie pracuje...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
paulus
zaufany użytkownik

Post autor: paulus »

Według mnie rispolept to dobry lek. Może wpływać na samopoczucie ale świetnie działa na objawy wytwórcze.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

zawilinski pisze:leki trzeba jesc do konca zycia
Bzdura!

I przeczytajcie sobie np. ten temat: viewtopic.php?f=126&t=12524 , są w nim też linki do artykułów naukowych o schizofrenii i psychotropach...
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
zawilinski
zaufany użytkownik

Post autor: zawilinski »

Schizo pisze:
zawilinski pisze:leki trzeba jesc do konca zycia
Bzdura!

I przeczytajcie sobie np. ten temat: viewtopic.php?f=126&t=12524 , są w nim też linki do artykułów naukowych o schizofrenii i psychotropach...
czy ja powiedzialem, ze w kazdym przypadku? jesli przypadek jest ciezki to do konca zycia. a poza Schizo czego ty sie boisz? lepiej jest kontrolowac chorobe niz byc nadmiernie pobudzonym.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Uważam, że od rispolept, który brałam na szczęście krótko, lepszy jest solian.

Bo, jak brałam rispolept, wciąż miałam omamy słuchowe i mały napęd życiowy- byłam niezdolna do jakiejkolwiek aktywności. Czułam się po prostu fatalnie. Godzinami mogłam leżeć na łóżku i wpatrywać się w sufit.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Jak to u was było z działaniem rispoleptu. Niby wiadomo że czuć działanie dopiero po 2 tygodniach, ale czy u was nie zaczął działać wcześniej? Ja biorę dopiero tydzień i nie ma efektu:(
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Post autor: bartek1 »

Biorę rispolept 2mg na noc - brak ochoty na jakiekolwiek działanie, przebudzanie się w nocy i wczesne wstawanie, czego efektem jest zmęczenie psychiczne w dzień. Poza tymi objawami, które są dużym minusem lek działa tak jak piszą.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Poważnie z tym brakiem nasienia?
Muszę zacząć go brać w takim razie. Nie uprawiam seksu i nie masturbuję się, ale wyprowadzają mnie z równowagi polucje nocne. Czasem dwa razy w tygodniu. Mam tego dość.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

pogrzebany żywcem pisze:Nie uprawiam seksu i nie masturbuję się, ale wyprowadzają mnie z równowagi polucje nocne. Czasem dwa razy w tygodniu. Mam tego dość.
Te polucje, charakterystyczne dla wieku dojrzewania wynikają z braku seksualnego
rozładowania. Kiedy młodzieniec dorasta i nie wie, że może sobie ulżyć lub wie, ale z powodu wiary w to, co mu na przykład wmówiono, że masturbacja jest grzechem, męczy się po nocach śniąc erotycznie. W dzień naładował się jak staroświecka strzelba prochem i teraz musi w końcu wystrzelić. Zamiast tych męczarni, nocnego budzenia się spoconym i spermą w majtkach, proponuję coś z tym zrobić. Najlepiej znaleźć partnerkę, a jeśli się nie da, to przestać się tak męczyć i od czasu do czasu upuścić tego białka przed snem w jakimś zaciszu. Piszę jak chłop chłopu, więc bez obrazy. PS. Znam ten problem z autopsji z nastoletnich czasów :)
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Wszystko pięknie tylko, że ja mam 36 lat. Nie bardzo wypada mi upuszczać. Poza tym moja choroba rozwinęła się na punkcie zaspokojenia seksualnego i rozpaczliwego poszukiwania partnerki. Straciłem nad tym kontrolę i zniszczyłem sobie życie. Nie będę wchodził kolejny raz do tej samej rzeki.
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

czesc wam wszystkim biore 3 mg rysperydonu na noc .Jak sadzicie czy to duzo ?
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

To chyba normalna dawka. Standardowo przepisują z tego co pamiętam 4 mg na zaburzenia dotyczące schizofrenii.
Obrazek
Mariii
zaufany użytkownik

pola pisze:czesc wam wszystkim biore 3 mg rysperydonu na noc .Jak sadzicie czy to duzo ?
To zależy od tego jak wygląda Twoje codzienne życie.
Po moim przykładzie idąc, jeśli pracujesz jest to zadużo.
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

Dlaczego? Ja pracowałam na 3 mg, to nie jest duża dawka.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Mariii
zaufany użytkownik

A ja nie byłam w stanie, bo zanim dotarło do mnie co mam zrobić, to już zrobił to ktoś inny.
Byłam zamulona i otępiała.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”