ketler i ablify nagła zmiana trybu snu

kwetiapina, ketilept, ketipinor, seroquel

Moderator: moderatorzy

candydolls
zaufany użytkownik

ketler i ablify nagła zmiana trybu snu

Post autor: candydolls »

Mam problem. Mój chłopak od kwietnia do lipca 2011 był w szpitalu, stwierdzono mu zespół paranoidalny. teraz regularnie chodzi do lekarza (w szpitalu w Rybniku). Bierze abilify 15 i ketler 200 przed snem. Normalnie zawsze spał długo, a teraz id jakiegoś czasu widzę że nie śpi do 1 w nocy a wstaje do pracy o 5!! i jakoś funkcjonuje.. śpi popoludniami po 3h.. nie wiem czy mam się zacząć bać ta zmianą snu??? Pytałam czy bierze leki, mówi że tak. Wczoraj przy mnie wziął lekarstwa widziałam, ze je połykał i znów godz 1 w nocy poszedł spać... Martwię się bo przed ta psychozą pierwszą i pierwszym pobytem w szpitalu też miał kłopoty ze snem był pobudzony. Teraz w rozmowie nie zauważam nic niepokojącego tylko ten sen.. 13.12 ma wizytę u lekarza sugerować mu żeby o tym porozmawiał z lekarzem??
Blanka
zaufany użytkownik

Re: ketler i ablify nagła zmiana trybu snu

Post autor: Blanka »

candydolls napisz co powiedział lekarz.Oczywiście po wizycie :)
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Po ketlerze, to się raczej bez wyjątku i odstępstwa od reguły, szybko zasypia i lepiej śpi raczej.

Abilify może go zanadto nakręca.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

Hmm, ja też biorę te leki :) . Abilify na dzień i kwetiapine na noc.Powiem Ci tak: Potrafię iść spać i o drugiej w nocy i wstać o szóstej.
Na tych lekach funkcjonuje prawie normalnie. Czasami zdarza mi się zasnąć po południu, ale to już muszę być naprawdę zmęczony.
Jeśli bierze leki- a myślę, że Ciebie by nie okłamywał- to nie ma się czym martwić :) .i co był u tego lekarza?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ketrel”