Artykuł znaleziony po czasie ale warto przeczytać.
No pewno, że „Warto Rozmawiać”. Jestem całym sercem za zachowaniem tego programu w TVP. Mam również własne doświadczenia, jako kilkukrotny uczestnik programu. Oto moje świadectwo:
Nigdy nie miałem wrażenia, w żadnym z programów WR, w których uczestniczyłem, że jestem w jakikolwiek sposób ograniczany lub dyskryminowany w moich wypowiedziach przez prowadzącego. Jan Pospieszalski zawsze traktował mnie z równą kurtuazją i grzecznością, co innych rozmówców, dając co najmniej tyle czasu na wypowiedź, co innym. Nie miałem też nigdy wrażenia, że „moja” strona, czyli liberalna, jest niedoreprezentowana ilościowo, jakościowo lub w sensie czasu nam przeznaczonego.
Jednostronność programu wyrażała się w felietonach filmowych, otwierających program, a także w niektórych komentarzach i podsumowaniach Pana Jana. Ale, podkreślam, jednostronność ta całkowicie mieści się w formule tego typu programów i zapewne nie jest większa (ani mniejsza) niż analogiczna jednostronność programów, prowadzonych przez dziennikarzy liberalnych czy lewicowych.
http://wojciechsadurski.salon24.pl/2635 ... nosc-slowa