Objawy odstawienne po Zypsili
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Objawy odstawienne po Zypsili
Czy ktoś z Was odstawiał Zypsilę? Ja próbuję i nie mogę ze względu na objawy odstawienne, które charakteryzują się bezsennością, dość znacznym pobudzeniem, natłokiem myśli i zaburzeniami rytmu serca. Miał ktoś takie objawy przy zejściu z ziprasidonu?
Królestwo moje nie jest z tego świata
-
- bywalec
Re: Objawy odstawienne po Zypsili
a bierzesz z posilkiem czy bez?
always look on the bright side of life
-
- zaufany użytkownik
z posiłkiem 160mg na noc ale ostatniej nocy wziąłem tylko 80mg i dzisiaj nie zamierzam brać wcale.
Królestwo moje nie jest z tego świata
-
- bywalec
najlepiej odstawiac biorąc 160 z posilkiem, 160 bez posilku, 80 z posilkiem, 80 bez posilku i dopiero wcale. inaczej "uboki" moga byc niefajne
always look on the bright side of life
-
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
Moim zdaniem przy dawce 160 mg powinno się brać 80 mg co najmniej przez pięć dni, potem dopiero odstawić.
Moja lekarka, gdy zmienia mi dawkę, albo odstawia lek, zawsze robi mi rozpiskę na pięć - siedem dni.
Nie powinno się radykalnie odstawiać leku, po jedno- dwukrotnym zmniejszeniu dawki, jak w opisanych postach powyżej.
Pozdrawiam.m.
Moja lekarka, gdy zmienia mi dawkę, albo odstawia lek, zawsze robi mi rozpiskę na pięć - siedem dni.
Nie powinno się radykalnie odstawiać leku, po jedno- dwukrotnym zmniejszeniu dawki, jak w opisanych postach powyżej.
Pozdrawiam.m.