-nie umiem się na niczym skupić,
-brak poczucia czasu,
-upływu pór roku,
-problemy z pamięcią krótkotrwałą,
-pustka w głowie
-odrealnienie,
-wyostrzenie obrazu,
-natłok myśli,
-ogromny lęk,(też przed ludźmi)
-nic nie czuje
Prosze o odpowiedź

Moderator: moderatorzy
Trochę w tym sprzeczności. Pustka w głowie i natłok myśli, ogromny lęk i brak uczuć, itd. Wygląda na to, że przeczytałeś parę artykułów, dopasowałeś objawy, które wydają się adekwatne i wyszła schizofrenia.nowynieznany12 pisze:Moje objawy:
-nie umiem się na niczym skupić,
-brak poczucia czasu,
-upływu pór roku,
-problemy z pamięcią krótkotrwałą,
-pustka w głowie
-odrealnienie,
-wyostrzenie obrazu,
-natłok myśli,
-ogromny lęk,(też przed ludźmi)
-nic nie czuje
dzieki wielkie, pocieszasz mnie ale nawet jesli to jest ''to'' bede musial jakos to zaakceptowacdequin80 pisze:Moje oznaki choroby to wszechogarniający lęk, który mnie dosłownie paraliżował. To był lęk przed niczym, poprostu był i nie byłem w stanie o czym innym myśleć jak tylko o lęku, każda myśl wzbudzała lęk. Miałem tak jak Ty natłok myśli a gdy lęk był bardzo silny to miałem pustkę w głowie. Także dla mnie nie jest dziwne to, że opisujesz, że masz natłok myśli i pustkę w głowie bo obydwa te stany występują w zależności od nasilenia lęku. Ponadto poczucie obcości własnego ciała to też może być wynik lęku. Mnie wydawało się np., że mam krótkie nogi w fazie kulminacyjnej lęku. Rozumiem Cię. A co do diagnozy to postawi Ci ją lekarz ale ja nie jestem przekonany czy to schizofrenia. Moim zdaniem nie.
jesli leczy sie na depresje u jednego lekarza, czuje sie coraz gorzej biorac najrozniejsze ssri, mao i inne antydepresanty... nie majac nadziei na wyzdrowienie... co wtedy sie mysli...? ja wiem ze to nie depresja powoduje moje obiawy... moze to moj blad, ze nie szukam pomocy u kogos innego, lecz pochodze z bardzo malej miejscowosci a najblizszy lekarz jest w zasiegu 50 km.. mam juz ustalona wizyte u innego lekarza, moze on mi powie co mi jestmariii pisze:A może Ty po prostu bardzo chcesz mieć to!?
Rozumiem, ze mozesz cierpiec, bardzo ci wspolczujemariii pisze:Gdybym mogła pożyczyłabym Ci swoją chorobę na kilka dni, zrozumiałbyś że tego nie chcesz.