Bieżące kłopoty techniczne
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: Bieżące kłopoty i kwestie techniczne
To pierwsze trochę zaburzyło wygląd estetyczny forum. Może dałoby się wcisnąć te przywitania gdzieś obok "naszego środowiska" i po kłopocie. Nie jest to chyba aż tak ważne by raziło w oczy na pierwszym miejscu całego forum. Ale jak tam uważacie. Nie ma czegoś takiego jak zbędne nic nie wnoszące tematy! Każdy temat jest ważny i coś wnoszący skoro ludzie w nim dyskutują. To, że dla ciebie dany temat nic nie znaczy nie oznacza, że nie może być szczególnie ważny dla kogoś innego. To mi się zdecydowanie nie podoba. Jest to prosta droga do totalitaryzmu na forum. Nie pozwól Maxi by twoje ego ciebie przerosło i zaburzyło istotę tego forum. W koszu powinny lądować wyłącznie rzeczy obraźliwe, przezwiska lub uwłaczające czyjejś godności.
-
- moderator
Nim to napisałeś mogłeś zobaczyć co w tym koszu jest, zanim się rozpisałeś
Druga sprawa, forum nie utrzymuje się z dotacji rządowych, czy publicznych, więc jest to forum prywatne. Więc administrator ustala co I jak będzie na forum.
Trzecia sprawa, trzeba wkoncu zmodernizowac I unowocześnić forum. By było bardziej przejrzyste dla nowych i starych użytkowników.
Druga sprawa, forum nie utrzymuje się z dotacji rządowych, czy publicznych, więc jest to forum prywatne. Więc administrator ustala co I jak będzie na forum.
Trzecia sprawa, trzeba wkoncu zmodernizowac I unowocześnić forum. By było bardziej przejrzyste dla nowych i starych użytkowników.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
- zaufany użytkownik
Ograniczanie i represje to żadna przejrzystość, ani nowość, mieliśmy to w 39, to jest totalitaryzm. Powiedz wprost, że to twoje widzimisię. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Chyba także nie utrzymujesz forum z własnych pieniędzy, tylko przejęłaś nową funkcję i woda sodowa trochę uderzyła do głowy. Ja również nie utrzymuje forum z własnych pieniędzy ale jestem jednym z użytkowników i mam chyba prawo powiedzieć co mi się nie podoba. Wyrazić swoją opinię? Wielokrotnie zamykałaś wątki o seksie i nie tylko, tylko dlatego, że nie lubisz danego tematu. Nie było tam nawet jednej obelgi. Przenosisz lub zamykasz wątki gdy nie odpowiadają twojej wizji świata. To jest egoistyczne i samolubne. Należy rozgraniczać moderowanie od własnych upodobań. Ale skoro Pan Administrator który utrzymuje forum z własnych pieniędzy wyraża na to zgodę to nie pozostaje nic innego jak tylko to forum opuścić. Mówi się trudno, nie pierwsze i nie ostatnie.
-
- moderator
Owszem, możesz, jednak inni chcą nowości, chcą powiewu świeżości na forum. Zmiany zawsze są trudne.
-
- zaufany użytkownik
Królową forum już jesteś, tylko skończy się tak, że przyjdzie ci rządzić pustym martwym forum bo oprócz ciebie nie widzę jednej nawet osoby która by chciała twoich zmian. Warto zachować zdrowy umiar w rządzeniu bo oprócz trolli pozbędziesz się również innych użytkowników.
-
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Mi się podoba porządek na forum.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
A zamykanie ciekawych wątków? Restrykcje i nakazywanie o czym mamy dyskutować w obrębie danego wątku gdy nawet autorowi wątku to nie przeszkadza, też ci się podoba? Porządek? Już ciężko jest się połapać gdzie i co zostało przesunięte.
-
- zaufany użytkownik
Zaczynam czuć się tu zniewolony, ciągłe zakazy i nakazy oraz okazywanie władzy Pani Administratorki to nie żaden porządek :/ Za chwilę nie można będzie podyskutować bo zaraz.., a szkoda gadać jak tego sam nie widzisz.
-
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Czy tak trudno nie spamować?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
Zauważylem nowe zmiany ... jak to zmiany jedni się ich boją inni są podekscytowani...ja natomiast zdanie sobie wyrobie po pewnym czasie...jak zobaczę jak to będzie działało
-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony sob sie 03, 2019 11:33 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
-
- moderator
Zmiany:
1.) Nowy, zmodernizowana kategoria "Kto pomoże" zostanie bardziej doprecyzowywana do poszczególnych kategorii: Głosy, Depresja, Borderline itd. itp.
Każdy będzie mógł wyszukać konkretnej jednostki chorobowej, a nie szukać na 10 stronach swojego problemu, a tak - jak mam depresję to idę do kategorii depresja i zadaje pytanie.
2.) Nowe ikony tematów. Jeśli ktoś ma talent lub chce spróbować swoich sił, proszę, zróbcie ikony tematów a najlepsze zostaną wgrane na server zastępując stare i dobrze wszystkim znane.
Pliki graficzne proszę przesyłać do mnie na PW.
LUB też jest opcja usunięcia tych grafik tematów - decyzja do uzgodnienia.
3.) Doprecyzowanie do czego służy dyskusja ogólna a tematy dowolne.
4.) Drobna zmiana regulaminu apropos wątków starszych.
Zmiana będzie polegać na zamykaniu wątków starszych, do których nikt nie zaglądał od co najmniej roku wzwyż. Nie tyczy się to działu Nowi użytkownicy, gdzie wątki będą zamykane po miesiącu.
Tymczasem zapraszam do rozmów.
1.) Nowy, zmodernizowana kategoria "Kto pomoże" zostanie bardziej doprecyzowywana do poszczególnych kategorii: Głosy, Depresja, Borderline itd. itp.
Każdy będzie mógł wyszukać konkretnej jednostki chorobowej, a nie szukać na 10 stronach swojego problemu, a tak - jak mam depresję to idę do kategorii depresja i zadaje pytanie.
2.) Nowe ikony tematów. Jeśli ktoś ma talent lub chce spróbować swoich sił, proszę, zróbcie ikony tematów a najlepsze zostaną wgrane na server zastępując stare i dobrze wszystkim znane.
Pliki graficzne proszę przesyłać do mnie na PW.
LUB też jest opcja usunięcia tych grafik tematów - decyzja do uzgodnienia.
3.) Doprecyzowanie do czego służy dyskusja ogólna a tematy dowolne.
4.) Drobna zmiana regulaminu apropos wątków starszych.
Zmiana będzie polegać na zamykaniu wątków starszych, do których nikt nie zaglądał od co najmniej roku wzwyż. Nie tyczy się to działu Nowi użytkownicy, gdzie wątki będą zamykane po miesiącu.
Tymczasem zapraszam do rozmów.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Jestem za zrobieniem porządku w dziale kto pomoże jak opisała Maksymiliana, będzie to sprzyjać ludziom potrzebującym pomocy z danym problemem. Popieram
-
- zaufany użytkownik
Fajnie by było, gdy forum miało całkiem nową skórkę, jakąś nowocześniejszą.
-
- moderator
Rexio - to już w gestii Zbyszka, owszem, styl warto by zmienić.
-
- bywalec
Na forum sa dwa dzialy gdzie można szukac pomocy. Tak rodzi sie zdezorientowanie i chaos. Mysle, ze powinien byc jeden.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
-
- moderator
Będzie jeden, spokojnie, jak widzisz, ten pierwszy jest zamknięty i pisze jak byk " W Budowie"
-
- bywalec
Co do budowy to tak, ale nie wiedzialem, ze jest zamkniety. Dyskusyjny jest tez sens jego widocznosci w takim wypadku.
-
- bywalec
Moze dzieki tym zmianom pojawia się nowi użytkownicy? To by bylo dobre.
-
- moderator
No też po to to robię