ktos bral fluanxol 2 lub 3mg?
Moderator: moderatorzy
ktos bral fluanxol 2 lub 3mg?
Czy w takiej dawce fluanxol poprawia nastroj? Czy moze spowodowac ze bede miej spac?
Re: ktos bral fluanxol 2 lub 3mg?
Ja biorę fluanxol w dawce 3,5 mg (2-3-2) i akurat mi poprawia nastrój. Wcześniej brałem solian do spółki z perazinem i czułem się jak się warzywko. Pierwsze dni na fluanxolu byłem jak na amfetaminie, nie mogłem usiedzieć w miejscu ale z czasem się uspokoiłem. Dziś potrafię chodzić po pokoju i sobie śpiewać . Ogólnie ten lek przywrócił mi radość z życia. Ale każdy powinien sobie zdawać sprawę, że odczucia działania leku to indywidualna sprawa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Od roku biorę fluanxol 3 mg (1-0-1). Jak z każdym lekiem trzeba czasu żeby w organizmie lek zaczął działać na pełnych obrotach. Z autopsji wiem też że bardzo ważne jest trzymanie się godzin brania leku. Ja biorę rano około 9:00 i wieczorem po 20:00 i samopoczucie dopisuje,oprócz rozchwianego organizmu w czasie zmian pogody, co mam od dziecka. Co do snu to nie odczuwam wpływu na sen. Też brałem wcześniej solian 400 mg (rano, wieczór) i było dobrze, lecz na fluanxol'u lepiej.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Brałam fluanxol w dawce 3 mg, ale spowodował u mnie akatyzję, więc musiałam odstawić ten lek. Przez jakiś czas brałam zmniejszoną dawkę, akatyzja minęła, ale w zmniejszonej dawce lek nie likwidował moich objawów wytwórczych.
Nie odczułam jakiegoś specjalnego wpływu na nastrój. Jednak nie miałam po nim depresji, jak po solianie.
Pozdrawiam.m.
Nie odczułam jakiegoś specjalnego wpływu na nastrój. Jednak nie miałam po nim depresji, jak po solianie.
Pozdrawiam.m.
Ja niestety muszę stwierdzić, że choć fluanxol dobrze działa na samopoczucie jednak zauważyłem, że mam coraz większe urojenia. Koleżanka ma na gg w opisie wystawioną buźkę taką ,a ja już się boję, że ze mnie robią jaja, że włamali mi się do komputera. Ktoś krzyknie na dworze już myślę że mnie obgadują. Widzę u siebie coraz mniej krytycyzmu względem swoich przeżyć .
W psychozie brałem rispolept i on mnie z niej wyprowadził. Chyba będę musiał poprosić lekarza żeby mi go przypisał. Nie chcę żeby to się skończyło szpitalem
W psychozie brałem rispolept i on mnie z niej wyprowadził. Chyba będę musiał poprosić lekarza żeby mi go przypisał. Nie chcę żeby to się skończyło szpitalem
ja od tygodniabiore 1.5mg ciekawa jestem czy to cos da taka dawka, ale jestem nadwrazliwa na leki. CZy przytyliscie po flunaxolu ?
Ja po fluanxolu przytyłem i to sporo.
A na mnie fluanxol 2mg w ogole nie dzialal. Byc moze dlatego ze stosowalam go razem z solianem.
ja tez nic nie czuje ale mamzwiekszony apetyt i zaczelam miec zatwardzenia wiemze to od leku. Mialamtakie sameobjawy na klozapinie i przytylam 12 kg w 6 miesiecy.
ja wogole nie mam pozytywow moze dlatego tak mala dawka nic nie robi. Moze juz mi sie psychoza skonczyla nie wiem.
Czy ktoś z was zaczynał od dawki 3 mg? Bo ja dzisiaj byłem w aptece i zostawiłem receptę bo na składzie nie mają, tylko w hurtowni jest i nie pamiętam jaką dawkę mi przypisał, a mam w domu 3 mg i z chęcią bym już wziął dzisiaj pierwszą tabletkę.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nie jestem lekarzem więc moge się mylić ale chyba nie powinno się zaczynać od 3 mg. Ja dostałem 0,5 mg jednego dnia za 2 dni dostałem 1 mg a po następnych 2 dniach 2 mg. Wziąść 3 mg od razu to chyba za dużo. Zejść chyba nie zejdziesz ale może być szok dla organizmu.
No to zaczekam do jutra i wezmę tyle ile mi lekarz przepisał.