Kulturystyka - odzywianie, odzywki-spalacze

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
mlody92
bywalec

Kulturystyka - odzywianie, odzywki-spalacze

Post autor: mlody92 »

Witam wszystkich, moje pytanie brzmi co najlepiej jesc gdy sie cwiczy i chce zrzucic wage na silowni, oraz jakie odzywki-spalacze mozna stosowac przy neuroleptykach np. przy rispolepcie :)

Pozdrowka ;>
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Re: Kulturystyka - odzywianie, odzywki-spalacze

Post autor: bartek1 »

Sam biorę Sulpiryd i Rispolept - przestałem ćwiczyć boks, na zapasach strasznie się męczę, na następnej wizycie powiem psychiatrze o tych skutkach ubocznych i odstawię Ryspolit bo mnie strasznie zamula, i nie mam sił na trening, na cokolwiek.
Co do zrzucania wagi to dam Ci kilka naprawdę ważnych wskazówek, wręcz niezbędnych do zrzucenia wagi. Może to błachostki ale stosując tylko te zasady i tak będziesz zrzucał wagę:
- Pij bardzo dużo wody dziennie (3-4 litry). Mój kolega który ważył 120kg+ schudł w jedno lato do 90kg pijąc spore ilości wody i biegając.
- Nie jedz posiłków przed snem, gdyż odkładają się wtedy one w postaci tkanki tłuszczowej.
- Nie ćwicz tylko brzucha, ćwicz wszystkie partie mięśni, ponieważ im większy silnik w postaci mięśni tym więcej spala paliwa w postaci tłuszczu.
- Jedz mniejsze posiłki a częściej abyś rozpędził swój metabolizm do niesamowitych prędkości

Jest jeszcze jedna fajna sztuczka i fajnie by było gdybyś się zmotywował i dorzucił bieganie poranne do swojej siłowni przed śniadaniem. Bo wtedy energia jest pobierana bezpośrednio ze zgromadzonej energii w postaci tłuszczu jeśli nie jadłeś przedtem śniadania.

Pozdrawiam.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

A co myślicie o piciu zimnej wody, przynajmniej 500 ml dziennie, czy ona przyspieszy metabolizm ??

Żadnych spalaczy niestety bym nie polecał, nic co mocno dopala mózg, ostre spalacze zamieniłbym na zieloną herbate, możesz spróbować winianu karnityny, możesz być tą osobą która ją poczuje . Nie musisz się odnosić do mojego zdania w sposób całkowity . Napisałem co o tym sądze .

Do diety warto włączyć nasiona amarantusa, gdyż zawierają kwas GLA i są lekkostrawne oraz mają dużo białka roślinnego ok . 15 g/100 g produktu .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Roland89 pisze:A co myślicie o piciu zimnej wody, przynajmniej 500 ml dziennie, czy ona przyspieszy metabolizm ??
Pij 3-4 litry dziennie wody normalnej, nie musi być zimna, a będziesz chudł bardzo szybko jak dorzucisz do tego trening i dostosujesz się do zasad o których pisałem wyżej.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

pytałem bo w pewnej szanującej się gazecie wyczytałem, że na odchudzanie to można spróbować walić zimną wodę, ale oczywiście w małych ilościach (do 500 litrów) ...
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Nic mi o tym nie wiadomo i nie radziłbym z tym eksperymentować. Lepiej dostosować się do tych kilku ważnych punktów a i tak waga będzie lecieć w dół bardzo szybko. Sam muszę się zmotywować bo dobijam do 90 a to zdecydowanie za dużo.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Ja za to chce zachować szybkość i zwinność oraz siłę, a waga moja mi nie odpowiada, tyle, że dzień w dzień ta mineralka, chętnie bym cosz do niej dosypał :mrgreen:
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Roland89 pisze:Ja za to chce zachować szybkość i zwinność oraz siłę, a waga moja mi nie odpowiada, tyle, że dzień w dzień ta mineralka, chętnie bym cosz do niej dosypał :mrgreen:
Dosyp włada to dopiero wtedy będziesz miał siłę i zwinność. A tak na poważnie to co trenujesz/trenowałeś?
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

co to jest wład ?
Ogarniam crossfit , w całym roku chce przeplatać crossfit i trening obwodowy .

Co to jest wlad ? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Na amfetaminę mówi się wład.
Ja trenuję boks i zapasy. Nie mógłbym trenować czegoś, co nie przynosiło by mi dużych profitów podczas walki. Cóż, czuję się chyba zbyt niebezpiecznie na tej planecie.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Aha Władek to amfa ?? Już kapuję.
No właśnie kulturystyka moze spowalniać ruchy, ja za to mam serduszeńko słabusie i crossfitu nikt mi nie zaleca, ale ja tam chce wypróbować . :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Aha ja czasem dosypywałem do bidonu Izotonik w proszku o smaku owocowym, moze tak należ y roboić .??????????
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Ja jestem przeciwnikiem kulturystyki i wszelkich ćwiczeń na masę. A co do serca, to nie raz jak trenowałem w domu boks serce biło mi tak szybko, że myślałem że zaraz zejdę (z 3 razy na sekundę).
Roland89 pisze:Aha ja czasem dosypywałem do bidonu Izotonik w proszku o smaku owocowym, moze tak należ y roboić .??????????
Dziwne pytanie, przecież możesz tak robić. Ale ogólnie spożywaj co najmniej 3 litry płynów dziennie jeżeli chcesz schudnąć (wiadomo że cola, i inne kolorowe świństwa nie wchodzą tutaj w grę).
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

ale czy na cały dzień to tak zostawić tak przyrządzony roztwór ?? Aha ja mam przemianę duchową i to moje ostatnie pytanko , pozdrawiam .
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Tego już nie wiem, nie bujam się w klimatach wszelkich odżywek do uprawiania sportu. Uważam że wszystko najlepiej robić naturalnie, tyle ile organizm może wchłonąć i potrzebuje, tyle wchłonie. Odżywki energetyzujące i "nawadniające" opierają się najczęściej na efekcie placebo. Odradzam jakiekolwiek odżywki i zachęcam do naturalnego treningu.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

dziękuje za zdrowa odpowiedz i za wzystko as przepraszam.
Awatar użytkownika
Ariel
zaufany użytkownik

Post autor: Ariel »

mlody92 pisze:Witam wszystkich, moje pytanie brzmi co najlepiej jesc gdy sie cwiczy i chce zrzucic wage na silowni, oraz jakie odzywki-spalacze mozna stosowac przy neuroleptykach np. przy rispolepcie :)

Pozdrowka ;>
O tym co jeść na redukcji pisałem już w dziale dieta, tu link do tematu: viewtopic.php?f=74&t=7887&start=30
Przy neuroleptykach mamy ograniczony wybór jeśli chodzi o spalacze. Próbowałem wielu spalaczy min. zawierających efedrynę, yohimbinę, a także geranium i hormon tarczycy T2, nie zjadłem do końca żadnej puszki, zawsze kończyło się na pogorszeniu mojego stanu zdrowia, złym samopoczuciu, oraz problemach ze snem. Na każdym tego typu spalaczu na ulotce jest napisane żeby nie stosować w przypadku jednoczesnego stosowania leków przeciwdepresyjnych, oraz neuroleptycznych, ja jednak chciałem przekonać się na własnej skórze i z własnego doświadczenia wiem, że naprawdę nie można ich stosować biorąc wyżej wymienione leki. Także odradzam.
Natomiast możesz spokojnie stosować takie spalacze tłuszczu jak CLA z zieloną herbatą, oraz L-karnitynę, nie zawierają one stymulantów, są tanie i bezpieczne dla nas.
Awatar użytkownika
Ariel
zaufany użytkownik

Roland89 pisze:A co myślicie o piciu zimnej wody, przynajmniej 500 ml dziennie, czy ona przyspieszy metabolizm .
Picie wody przyśpiesza metabolizm, czy jest ona zimna czy letnia to już nie ma znaczenia. Natomiast Roland dobrze kobinujesz z zimną wodą, gdyż uważa się że zimna woda pozwala spalić większą liczbe kalorii, a dzieje się tak dlatego, że organizm musi ogrzać wypitą zimną wodę do czego potrzebuje więcej energii, a energię otrzymuje ze spalania kalorii. Jednak zdania na ten temat są podzielone.
Trzeba pić minimum 2litry wody dziennie, oczywiście można więcej.
Awatar użytkownika
Ariel
zaufany użytkownik

Roland89 pisze:Aha ja czasem dosypywałem do bidonu Izotonik w proszku o smaku owocowym, moze tak należ y roboić .??????????
Jeśli trenujesz sporty wytrzymałościowe to izotonik jest jak najbardziej ok, jeśli trenujesz siłowo na masę jest również ok, dobrze nawadnia i wyrównuje poziom elektrolitów, natomiast jeśli Twoim celem jest zgubienie kilku kilogramów to izotonik będzie Ci w tym przeszkadzał, gdyż zawiera cukier i w tym przypadku odradzam picie izotoników.
ODPOWIEDZ

Wróć do „sport”