Neuroleptyki a abulia
Moderator: moderatorzy
Neuroleptyki a abulia
Które neuroleptyki wywołują/pogłębiają abulię ( chorobliwy brak woli i motywacji ) ??.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Neuroleptyki a abulia
U mnie zeldox nie powoduje takich stanów. Coś takiego odczuwałam jedynie na solianie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Dziękuję.
Nie wolno razem z neuroleptykami obsesyjnie używać komputera i masturbować się ( zaburza to działanie układu nagrody w mózgu ). To pogłębiło u mnie znacznie abulię na klozapinie i olanzapinie ( na Abilify nie miałem jej, ale za to latałem po ścianach ).
Nie wolno razem z neuroleptykami obsesyjnie używać komputera i masturbować się ( zaburza to działanie układu nagrody w mózgu ). To pogłębiło u mnie znacznie abulię na klozapinie i olanzapinie ( na Abilify nie miałem jej, ale za to latałem po ścianach ).
- moi
- moderator
- Kontakt:
Abulii nie wywoływały u mnie: ketrel, abilify i fluanxol. Ale na każdego dany lek działa inaczej.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Jeszcze na rispolepcie miałem abulię. Ale to już był prawie kompletny efekt ' warzywa ".
- moi
- moderator
- Kontakt:
A fakt, zapomniałam o rispolepcie i clopixolu. Brałem te leki równocześnie, więc nie wiem, który spowodował zanik i spłaszczenie uczuć. Ale nie abulię.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Ja brałem wszystkiego małe dawki ( poza Rispoleptem ). Ale uczucia miałem spłaszczone.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Możliwe, że przy braku objawów psychotycznych te leki tak działają.
Bo w moim przypadku- jak by nie patrzeć, mimo objawów ubocznych- wspomniane zlikwidowały objawy psychozy.
Pozdrawiam.m.
Bo w moim przypadku- jak by nie patrzeć, mimo objawów ubocznych- wspomniane zlikwidowały objawy psychozy.
Pozdrawiam.m.
Solian wydaje się najbardziej pomagać ludziom na objawy negatywne, ale każdy może reagować inaczej.