forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Catastrophique pisze: ↑sob maja 23, 2020 12:17 pm
Maksi wróciła do funkcji moda. Wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu .
To że jestem różowa nie oznacza że jestem w pełni moderatorem, zbyszek obciął mi pewne funkcje - m. in. banowanie, przez co jak widzę sam chce decydować kogo zbanować a kogo nie, a to że rzadko wpada na forum to już jego sprawa.
Ja nie chcę się już denerwować i ciągle patrzeć czy ktoś nie robi sobie jaj i nie jest spamerem.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Pomoc bezdomnym powinna wyglądać i działać jak katalizator obniżający barierę powrotu do życia a nie jak coś podwyższającego i tak już dla nich wysokie progi.
Nie chciało mi się ostatnio pisać postów w tym wątku. Nie chcę mieć żadnego grzechu. Najbardziej by mi się podobało, gdyby nikt nie był ukarany za grzech. Zwłaszcza karą wieczną czy bolesną.
Znalazłem taki film:
Ksiądz mówi coś na temat złego ducha.
Moja psychika "myśli", że jedyną istotą godną nienawiści byłby Bóg, który karze torturami lub anihilacją, żaden Szatan. Tym bardziej żaden człowiek. "Największe wymagania moralne według mentalności dotyczą Boga, nieskończenie większe niż wobec jakiegokolwiek stworzenia". Dla mojej mentalności niemal wszyscy monoteiści na Ziemi są gorszymi niewiernymi, niż politeiści, panteiści i ateiści. Chciałaby, aby doznali głębokiego upokorzenia za to, że "robią z jedynego Boga potwora". Dostaję "urojeń", że mam zniszczyć religie abrahamowe między innymi przy pomocy moich "koincydencji", niby zsyłanych przez Boga.