W przeważającej większości aplikacji nie powinno być problemu, API Windowsa jest zazwyczaj kompatybilne44 pisze:A czy Windows 8 jest kompatybilny z 7? Tzn. czy programy pisane pod 7 pójdą pod 8?
pomiędzy kolejnymi wersjami.
Moderator: moderatorzy
W przeważającej większości aplikacji nie powinno być problemu, API Windowsa jest zazwyczaj kompatybilne44 pisze:A czy Windows 8 jest kompatybilny z 7? Tzn. czy programy pisane pod 7 pójdą pod 8?
Tak jak napisał Bardo. Przeniosłem się w Win 7 i wszystkie aplikacje (a sporo ich jest) z tego systemu działają bez problemu pod 8.44 pisze:A czy Windows 8 jest kompatybilny z 7? Tzn. czy programy pisane pod 7 pójdą pod 8?
Wszystko się zgadza, tylko nie win 9 a win 10Ralf pisze:Pewnie niektórzy z Was już to wiedzą ale dla użytkowników win 8 i win8.1 będzie w przyszłym roku BEZPŁATNA aktualizacja do windowsa 9. Fajnie co?
Pobierał dziś ziomek z pracy i instalował na swoim lapku... Jesteś ciekawy co z tego wyszło?Ralf pisze:Można już pobrać testową wersje systemu windows. Kto z was ryzykuje i pobierze?
Stabilności akurat nie badaliśmy, nie było na to czasu... Pewnie filmiki z pulpitem widziałeś, więc wielkiego newsa nie mam, ale wyszło na to że M powrócił do menu start z win 7 plus dodał fajny bajer do menu w postaci kafelków w rozwijanym menuRalf pisze:no co wyszło? W miarę stabilny czy jedno wielkie bagienko?
Jaki to procesor i ile pamięci masz? Jakiego systemu używasz teraz?pamal pisze:Jakaś dobra dusza mi powie, czy opłaca się przechodzić na nowe Windows mając procesor 32 bitowy?