Czytam właśnie
Moderator: moderatorzy
Re: Czytam właśnie
"The unquiet grave" Palinurus
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
zbyszek pisze: No, teraz to z pewnością Irish, Bigos i katolicy całkiem się na mnie obrażą.
Musisz mieć o mnie bardzo niskie mniemanie.Po pierwsze nie jestem na nikogo z tego forum obrażony,więc nie mogę się całkiem obrazić,w tym na Ciebie.Nie podobają mi się takie wycieczki i etykietkowanie.Nie mogłeś napisać posta bez wycieczek?Zdziwiłbyś się jakie mam poglądy.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
"Dom na pustkowiu" Andrea Maria SCHENKEL
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- KAMELEON
- zaufany użytkownik
Jestem alkoholikiem , świadectwa AA
"...Charakter niespokojny,niepokorny,trudny,chociaż nie ciągnie się za nim
aż siedem grzechów głównych...."
aż siedem grzechów głównych...."
"Summa technologiae" i " Dzieniki gwiazdowe" Stanisław Lem Czytam te książki po raz trzeci i polecam wszystkim. Zawsze poprawiały mi nastrój i jakoś tak inspirowały , że przez dłuższy czas mogłem działać na pełnych obrotach. No bo jak tu nie wykorzystać tych szans , które tak tak sugestywnie opisane są w "Summie technologiae" i przynajmniej powyobrażać sobie to. A jak kogoś nie rozśmieszą "Dzienniki gwiazdowe" to już nie wiem. Dla mnie to taki dopalacz intelektualny.
Beata Pawlikowska "Poradnik Globtrotera, czyli blondynka w podróży"
Wielką zaletą tej książki jest humor, bardzo liczne anegdoty, porady przydatne nie tylko w podróżach, a także to, że można czytać nie po kolei, ale np. od środka czy od końca.
Wielką zaletą tej książki jest humor, bardzo liczne anegdoty, porady przydatne nie tylko w podróżach, a także to, że można czytać nie po kolei, ale np. od środka czy od końca.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Czytam właśnie "Biegunów" Olgi Tokarczuk. Nie zachwyciła mnie ta książka, choć wielu krytyków bardzo ją wychwala. Mam wrażenie, że to zbiór przypadkowych historii, nie powiązanych ze sobą w żaden sposób. Jakby autorka pozbierała to, co zostało jej z innych książek i wcisnęła do jednej.
A w prezencie dla męża kupiłam "Dzienniki kołymskie" Jacka Hugo Badera. Z niecierpliwością będę czekać aż skończy czytać
Pozdrawiam.m.
A w prezencie dla męża kupiłam "Dzienniki kołymskie" Jacka Hugo Badera. Z niecierpliwością będę czekać aż skończy czytać
Pozdrawiam.m.
"Psychologia domowa" - Maria Braun - Gałkowska.
Danielle Steel -"Raz w życiu" , a ostatnio skonczylem czytac John Grisham "Firma"pozniej biore sie za Jeans Lapidus "Szybki Cash"
alteri vivas oportet, si vis tibi vivere- musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie
- tesknota za umyslem
- bywalec
"Nigdziebądź"
Jesteś fanem kobiecych romansów?Endriu pisze:Danielle Steel -"Raz w życiu"
bazgram swoje litery warte zeru.
nic mądrego pisze:"Nigdziebądź"
Jesteś fanem kobiecych romansów?Endriu pisze:Danielle Steel -"Raz w życiu"
nie jestem fanem romansow poprostu znalazlem to ksiazke w domu i zaczolem czytac
alteri vivas oportet, si vis tibi vivere- musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie
Ksiądz Boniecki
"Lepiej palić fajkę niż czarownice..."
"Lepiej palić fajkę niż czarownice..."
Czytam właśnie książkę pt. : SZTUKA PROSTOTY" Dominique Loreau o tym, że "Mniej znaczy więcej"
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
- moi
- moderator
- Kontakt:
Czytałam te książkę - bardzo mi się podobała. Zainspirowała mnie do zrobienia porządków w szafie i wokół siebie
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Mnie też, właśnie skończyłam porządki
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
-
- zaufany użytkownik
Przeczytałam "Trzepot skrzydeł" Katarzyny Grocholi.
-
- zaufany użytkownik
Zaczynam czytać "Pestkę" Anki Kowalskiej.
- moi
- moderator
- Kontakt:
A widziałaś film z Jandą w roli głównej? Ja właśnie wczoraj oglądnęłam.wyobcowana pisze:Zaczynam czytać "Pestkę" Anki Kowalskiej.
Pozdrawiam.m.
Ja z kolei nie mogłam przebrnąć przez książkę. Może ją odszukam i zrobię kolejne podejście.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"