Czysta micha
Moderator: moderatorzy
Re: Czysta micha
Ciekawe artykuły podlinkowałeś Javelin. Kiedyś za "zdrowych" czasów próbowałam diety Ducana i całkowite wykluczenie węgli z diety chyba jest nie dla mnie. Po okresie totalnej samowolki powoli wracam do diety z niskim IG. Do tego jak da radę i pogoda pozwoli codzienne spacery. Zobaczymy co z tego wyniknie
Ja miałem straszne problemy ze snem przez 30 lat, dopiero na diecie keto udało mi się uregulować to. Nie mówiąc o redukcji leków psychiatrycznych do minimum, a już wcale nie wspominając spadku masy o 15kg.jagienka pisze: ↑czw lut 29, 2024 5:00 pm Ciekawe artykuły podlinkowałeś Javelin. Kiedyś za "zdrowych" czasów próbowałam diety Ducana i całkowite wykluczenie węgli z diety chyba jest nie dla mnie. Po okresie totalnej samowolki powoli wracam do diety z niskim IG. Do tego jak da radę i pogoda pozwoli codzienne spacery. Zobaczymy co z tego wyniknie
Zainteresuj się braćmi Rodzeń na YT.
Zjadłem właśnie tatara wołowego z jajkiem, cebulą, ogórkami konserwowymi i marynowanymi pieczarkami. Od razu samopoczucie w górę. Nie ma to jak surowe mięcho :-)
Zjadlem dwa banany i jablko. calosc popilem zielona herbata. czuje sie jak nowonarodzony. a do tego ta piekna pogoda. w malopolsce cudnie swieci sloneczko i jest cieplutko na dworze, prawdziwa wiosna ludziska
- Catastrophigłupek
- bywalec
- Status: Upośledzony
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
on nie ma dawno zadnego druta, dawno mu uschnal i odpadl przynajmniej tak by wynikalo z jego relacji damsko-meskich umie co najwyzej tu sie wyzywac na userach
Polecam aplikacje fitatu, jest rowniez darmowa, moim zdaniem 1600kcal dla doroslego czlowieka to za malo... czeka cie prawdopodobnie efekt jojo jak bedziesz sie stosowal tak malo kcal
1600 kcal wyliczyly mi dwie dietetyczki. Obie potwierdzily te kalorycznosc wiec tego sie trzymam poki co
Właśnie zjadłem tatara, samopoczucie od razu się polepszyło. Super był.
a ja ziemniaczki puree ze smazonymi buraczkami pyyycha od razu odzylem jak nowonarodzony
- Catastrophigłupek
- bywalec
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
- Catastrophigłupek
- bywalec
Zeżarłam czipsy na kolację...nie jestem z siebie dumna, ale mam czasem taką nieodpartą ochotę na coś niezdrowego i nie mogę tego opanować. Reszta posiłków jak najbardziej dietetyczna. No nic...wybaczamy sobie i ciśniemy od jutra znowu dalej na 100%
ja zezarłem opakowanie wafelkow :-D nie jadlem slodyczy miesiac
ze slodyczy wylacznie sezamki, po reszcie mam chyba alergie wychodza mi pryszcze nie wiem co oni tam dodaja ale mi to najwyrazniej nie zluzy.
chipsy coz, tez mi nie sluza, maja starsznie duzo soli oraz tluszczu, rosnie po nich ciesnienie oraz brzuch coz jak sie jest emerytem to trzeba zaczac wreszcie o siebie dbac kiedys bylem uzalezniony od chipsow. majac powazne zaburzenia odzywiania wazylem 125kg i bardzo skutecznie zajadalem stres, potem choroba nadcisnieniowa. raz na jakis czas bym nie umial, serio. to tak samo jak alkoholik nie moze wypic jednego piwa tylko zaraz poleci po wiecej, a potem zawsze wlatyuje flaszka na dobitke. mam tak samo nie zjem raz na jakis czas i nie dam rady zjesc kilka, wleci cala torba, a nastepny dzien kolejna albo dwie ;ldatego trzymam sie z daleka choc wiem ze to dobrze dziala na psychike podnosi dopamine jak kazde pyszne jedzonko, a czekolada i banany nawet serotonine
chipsy coz, tez mi nie sluza, maja starsznie duzo soli oraz tluszczu, rosnie po nich ciesnienie oraz brzuch coz jak sie jest emerytem to trzeba zaczac wreszcie o siebie dbac kiedys bylem uzalezniony od chipsow. majac powazne zaburzenia odzywiania wazylem 125kg i bardzo skutecznie zajadalem stres, potem choroba nadcisnieniowa. raz na jakis czas bym nie umial, serio. to tak samo jak alkoholik nie moze wypic jednego piwa tylko zaraz poleci po wiecej, a potem zawsze wlatyuje flaszka na dobitke. mam tak samo nie zjem raz na jakis czas i nie dam rady zjesc kilka, wleci cala torba, a nastepny dzien kolejna albo dwie ;ldatego trzymam sie z daleka choc wiem ze to dobrze dziala na psychike podnosi dopamine jak kazde pyszne jedzonko, a czekolada i banany nawet serotonine
Dziś mam dzień głodówki, jak zawsze w czwartek. Ale się zastanawiam czy nie przenieść tego dnia na piątek.
Tak reklamujesz te sezamki, że w moim osiedlowym już nie ma, bo wykupilicanngurro pisze: ↑czw mar 14, 2024 7:23 pm ze slodyczy wylacznie sezamki, po reszcie mam chyba alergie wychodza mi pryszcze nie wiem co oni tam dodaja ale mi to najwyrazniej nie zluzy.
Na śniadanie wpadły dietetyczne placuszki z gruszką i masłem orzechowym...mniam!
ahaha bo sa pyszne i zdrowe w swojej prostocie, a do tego kosztuja grosze. obecnie promo jest w biedrze jak wezmiesz 3 opakowania to po 1.50zl za opakowanie. chyba juz nie da sie taniej. moim zdaniem najlepsze slodycze, przynajmniej najmniej szkodliwe. chyba ze ktos slodzi hebrate albo kawe to chyba w sumie wyjdzie to samo takie dwie trzy lyzeczki cukru. mowi sie, ze sol i cukier to biala smierc ale troche cukru jednak potrzeba bo to ladunek energetyczny. dlatego glupio robia rodzice ktorzy calkowicie zabraniaja dzieciom cukru, a teraz to niestety jest bardzo popularne. wazne by sie nie uzaleznic i nie przesadzac. i wiadomo jesc rzeczy jak najmniej przetoworzne. czekolada i chalwa sa to jednak produkty wysoko przetworzone.
polecam apke na smartfony cos takiego ze zczytujesz kod produktu i pokazuje w jakiej kategorii produktow sie miesci, zdrowe, mniej zdrowe albo calkowicie szkodliwe