Czysta micha

Moderator: moderatorzy

ODPOWIEDZ
jagienka
zaufany użytkownik

Re: Czysta micha

Post autor: jagienka »

Ciekawe artykuły podlinkowałeś Javelin. Kiedyś za "zdrowych" czasów próbowałam diety Ducana i całkowite wykluczenie węgli z diety chyba jest nie dla mnie. Po okresie totalnej samowolki powoli wracam do diety z niskim IG. Do tego jak da radę i pogoda pozwoli codzienne spacery. Zobaczymy co z tego wyniknie :icon-smile:
Javelin
bywalec

Post autor: Javelin »

jagienka pisze: czw lut 29, 2024 5:00 pm Ciekawe artykuły podlinkowałeś Javelin. Kiedyś za "zdrowych" czasów próbowałam diety Ducana i całkowite wykluczenie węgli z diety chyba jest nie dla mnie. Po okresie totalnej samowolki powoli wracam do diety z niskim IG. Do tego jak da radę i pogoda pozwoli codzienne spacery. Zobaczymy co z tego wyniknie :icon-smile:
Ja miałem straszne problemy ze snem przez 30 lat, dopiero na diecie keto udało mi się uregulować to. Nie mówiąc o redukcji leków psychiatrycznych do minimum, a już wcale nie wspominając spadku masy o 15kg.

Zainteresuj się braćmi Rodzeń na YT.
Javelin
bywalec

Zjadłem właśnie tatara wołowego z jajkiem, cebulą, ogórkami konserwowymi i marynowanymi pieczarkami. Od razu samopoczucie w górę. Nie ma to jak surowe mięcho :-)
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

Zjadlem dwa banany i jablko. calosc popilem zielona herbata. czuje sie jak nowonarodzony. a do tego ta piekna pogoda. w malopolsce cudnie swieci sloneczko i jest cieplutko na dworze, prawdziwa wiosna ludziska :D
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

canngurro pisze: ndz mar 03, 2024 1:48 pm Januszek ciągnie druta
Cały evot ciągnie na drucie Januszka xD
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

on nie ma dawno zadnego druta, dawno mu uschnal i odpadl :lol: przynajmniej tak by wynikalo z jego relacji damsko-meskich :oops: umie co najwyzej tu sie wyzywac na userach
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

jagienka pisze: ndz gru 03, 2023 5:20 pm Zaczynam od jutra aż do Świąt cisnąć dietę 1600kcal z niskim indeksem glikemicznym. Tak naprawdę to zacznę już od dzisiejszej kolacji. Będę tu zdawać relację jak mi idzie.
Polecam aplikacje fitatu, jest rowniez darmowa, moim zdaniem 1600kcal dla doroslego czlowieka to za malo... czeka cie prawdopodobnie efekt jojo jak bedziesz sie stosowal tak malo kcal
jagienka
zaufany użytkownik

Schibi pisze: ndz mar 03, 2024 5:45 pm
jagienka pisze: ndz gru 03, 2023 5:20 pm Zaczynam od jutra aż do Świąt cisnąć dietę 1600kcal z niskim indeksem glikemicznym. Tak naprawdę to zacznę już od dzisiejszej kolacji. Będę tu zdawać relację jak mi idzie.
Polecam aplikacje fitatu, jest rowniez darmowa, moim zdaniem 1600kcal dla doroslego czlowieka to za malo... czeka cie prawdopodobnie efekt jojo jak bedziesz sie stosowal tak malo kcal
1600 kcal wyliczyly mi dwie dietetyczki. Obie potwierdzily te kalorycznosc wiec tego sie trzymam poki co :dance:
Javelin
bywalec

Właśnie zjadłem tatara, samopoczucie od razu się polepszyło. Super był.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

a ja ziemniaczki puree ze smazonymi buraczkami pyyycha od razu odzylem jak nowonarodzony
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec

canngurro pisze: ndz mar 10, 2024 2:21 pm a robie mu dobrze

Januszek ciągnie druta
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec

Javelin pisze: sob mar 09, 2024 3:38 pm Od tylca z smalcem

Januszek ciągnie druta
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

:o :oops: :lol:
jagienka
zaufany użytkownik

Zeżarłam czipsy na kolację...nie jestem z siebie dumna, ale mam czasem taką nieodpartą ochotę na coś niezdrowego i nie mogę tego opanować. Reszta posiłków jak najbardziej dietetyczna. No nic...wybaczamy sobie i ciśniemy od jutra znowu dalej na 100%
meehoo
zaufany użytkownik

Post autor: meehoo »

ja zezarłem opakowanie wafelkow :-D nie jadlem slodyczy miesiac
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

ze slodyczy wylacznie sezamki, po reszcie mam chyba alergie wychodza mi pryszcze :lol: nie wiem co oni tam dodaja ale mi to najwyrazniej nie zluzy.

chipsy coz, tez mi nie sluza, maja starsznie duzo soli oraz tluszczu, rosnie po nich ciesnienie oraz brzuch :o :lol: coz jak sie jest emerytem to trzeba zaczac wreszcie o siebie dbac :mrgreen: kiedys bylem uzalezniony od chipsow. majac powazne zaburzenia odzywiania wazylem 125kg i bardzo skutecznie zajadalem stres, potem choroba nadcisnieniowa. raz na jakis czas bym nie umial, serio. to tak samo jak alkoholik nie moze wypic jednego piwa tylko zaraz poleci po wiecej, a potem zawsze wlatyuje flaszka na dobitke. mam tak samo nie zjem raz na jakis czas i nie dam rady zjesc kilka, wleci cala torba, a nastepny dzien kolejna albo dwie :doh: ;ldatego trzymam sie z daleka :naughty: choc wiem ze to dobrze dziala na psychike podnosi dopamine jak kazde pyszne jedzonko, a czekolada i banany nawet serotonine
Javelin
bywalec

Dziś mam dzień głodówki, jak zawsze w czwartek. Ale się zastanawiam czy nie przenieść tego dnia na piątek.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

canngurro pisze: czw mar 14, 2024 7:23 pm ze slodyczy wylacznie sezamki, po reszcie mam chyba alergie wychodza mi pryszcze :lol: nie wiem co oni tam dodaja ale mi to najwyrazniej nie zluzy.

chipsy coz, tez mi nie sluza, maja starsznie duzo soli oraz tluszczu, rosnie po nich ciesnienie oraz brzuch :o :lol: coz jak sie jest emerytem to trzeba zaczac wreszcie o siebie dbac :mrgreen: kiedys bylem uzalezniony od chipsow. majac powazne zaburzenia odzywiania wazylem 125kg i bardzo skutecznie zajadalem stres, potem choroba nadcisnieniowa. raz na jakis czas bym nie umial, serio. to tak samo jak alkoholik nie moze wypic jednego piwa tylko zaraz poleci po wiecej, a potem zawsze wlatyuje flaszka na dobitke. mam tak samo nie zjem raz na jakis czas i nie dam rady zjesc kilka, wleci cala torba, a nastepny dzien kolejna albo dwie :doh: ;ldatego trzymam sie z daleka :naughty: choc wiem ze to dobrze dziala na psychike podnosi dopamine jak kazde pyszne jedzonko, a czekolada i banany nawet serotonine
Tak reklamujesz te sezamki, że w moim osiedlowym już nie ma, bo wykupili 😉
jagienka
zaufany użytkownik

Na śniadanie wpadły dietetyczne placuszki z gruszką i masłem orzechowym...mniam!
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

Pamal pisze: czw mar 14, 2024 8:24 pm Tak reklamujesz te sezamki, że w moim osiedlowym już nie ma, bo wykupili 😉
ahaha bo sa pyszne i zdrowe w swojej prostocie, a do tego kosztuja grosze. obecnie promo jest w biedrze jak wezmiesz 3 opakowania to po 1.50zl za opakowanie. chyba juz nie da sie taniej. moim zdaniem najlepsze slodycze, przynajmniej najmniej szkodliwe. chyba ze ktos slodzi hebrate albo kawe to chyba w sumie wyjdzie to samo takie dwie trzy lyzeczki cukru. mowi sie, ze sol i cukier to biala smierc ale troche cukru jednak potrzeba bo to ladunek energetyczny. dlatego glupio robia rodzice ktorzy calkowicie zabraniaja dzieciom cukru, a teraz to niestety jest bardzo popularne. wazne by sie nie uzaleznic i nie przesadzac. i wiadomo jesc rzeczy jak najmniej przetoworzne. czekolada i chalwa sa to jednak produkty wysoko przetworzone.
polecam apke na smartfony cos takiego ze zczytujesz kod produktu i pokazuje w jakiej kategorii produktow sie miesci, zdrowe, mniej zdrowe albo calkowicie szkodliwe
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”