Football Manager 2016
Moderator: moderatorzy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: Football Manager 2016
Tytuł mistrza w lidze Argentyńskiej Boca Juniors i czas na zdobycie Copa Libertadores:)Tevez najlepszy zawodnik zespołu i miał kontuzje w końcówce to godnie go zastąpił 17 letni Molina strzelił sporo bramek.Do finału pucharu Argentyny też dotarłem niestety przegrałem 1-0 z Newells Old Boys szkoda,bo to nie jest topowa drużyna,ale zagrałem jeden z gorszych meczy w sezonie tylko jeden celny strzał..Na 2 kolejki przed tytuł i mecz derbowy z River Plate u siebie,który muszę wygrać.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Grupa Copa Libertadores
Boca-Cerro Porteno 2-0 0-1
Pumas-Boca 0-2 1-2
Boca-Trujllanos 2-1 3-0
1 miejsce w grupie
1/8 Univeridad Catolia -Boca 2-2 0-3
1/4 San(Brazylia)-Boca 2-1 0-1
1/2 River-Boca 2-2 0-4
finał Boca-ATM(Brazylia) 3-1 2-3
Teraz czekają mnie Klubowe Mistrzostwa Świata i debiut w tym turnieju.
Boca-Cerro Porteno 2-0 0-1
Pumas-Boca 0-2 1-2
Boca-Trujllanos 2-1 3-0
1 miejsce w grupie
1/8 Univeridad Catolia -Boca 2-2 0-3
1/4 San(Brazylia)-Boca 2-1 0-1
1/2 River-Boca 2-2 0-4
finał Boca-ATM(Brazylia) 3-1 2-3
Teraz czekają mnie Klubowe Mistrzostwa Świata i debiut w tym turnieju.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
W pierwszym sezonie HSV Hamburg osiągnąłem awans do Ligi Europy.Ciągle mi wykupywali gwiazdy mimo to zdołałem luki zapełnić wartościowymi zawodnikami.Rudnevs była gwiazda Lecha Poznań był największą gwiazda zdobył w lidze 18 goli tyle samo co Lewandowski,a w sezonie miał 20 bramek w wszystkich rozgrywkach,
Zawodnicy ,których sprowadziłem i dali jakość.
Borja Ekiza(Hiszpan) 2,1 mln euro z Eibaru
Nicolas Maurice Belay(Francuz) wypożyczenie
Mohammed Elygounoussi (Norweg) z Molde 2,2 mln euro
Gillermo Ochoa wypożyczenie
Paulinho Dias ATP wypożyczenie
Roberto ATP wypożyczenie
Dobrze też grali zawodnicy w zespole Aaron Hunt i wypożyczony z Borussi M Josip Drmic.
Zawodnicy ,których sprowadziłem i dali jakość.
Borja Ekiza(Hiszpan) 2,1 mln euro z Eibaru
Nicolas Maurice Belay(Francuz) wypożyczenie
Mohammed Elygounoussi (Norweg) z Molde 2,2 mln euro
Gillermo Ochoa wypożyczenie
Paulinho Dias ATP wypożyczenie
Roberto ATP wypożyczenie
Dobrze też grali zawodnicy w zespole Aaron Hunt i wypożyczony z Borussi M Josip Drmic.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
W drugim sezonie HSV Hamburg zająłem 4 miejsce i zagram w kwalifikacjach LM .Rudnevs znów był najskuteczniejszym zawodnikiem,niestety mocno się zablokował i strzelił tylko w lidze 8 goli.a we wszystkich rozrywkach 16 goli,aż 7 w lidze Europy.
Znaczące transfery trochę ich było.
Christian Mathenia za 1,4 mln euro z Darmstadt
Andrea Raggi 1,2 mln euro Fiorentina.
Max Grun Wolfsburg 2 wolny transfer ,bardzo znaczący,prawie bronił cały sezon
Jesus Datolo ATM Brazylia zaledwie 88tys,a bardzo znaczący transfer i jedyna wada,że ma już 33 lata,dał trochę doświadczenia
Borja Viguera Athletic wypożyczenie zła opinia skautów,a duże wzmocnienie,
Victor Montani Marsylia 350 tys też ma 33 lata,sporo wzmocnienie i danie trochę doświadczenia
Deja Drazic Celta Vigo wypożyczenie.Jeden z największych talentów w klubie.Sam właściwie dzięki 2 bramkami dał zwycięstwo w Dortmundzie.
Liga Europy
Hamburg -Sociedad 3-4 ,2-3,dwa mecze przegrane w końcówce i dlatego nie wyszedłem z grupy
Besiktas -Hamburg 1-2,3-5
Dynamo Kijów-Hamburg 3-0 ,1-3
Takie ciekawsze wyniki w lidze
Hamburg -Leverkusen 2-1,0-0
Bayern -Hamburg 2-2,0-0
Borussia Dortmund -Hamburg 2-3
Hamburg-Schalke 4-2,1-0
Znaczące transfery trochę ich było.
Christian Mathenia za 1,4 mln euro z Darmstadt
Andrea Raggi 1,2 mln euro Fiorentina.
Max Grun Wolfsburg 2 wolny transfer ,bardzo znaczący,prawie bronił cały sezon
Jesus Datolo ATM Brazylia zaledwie 88tys,a bardzo znaczący transfer i jedyna wada,że ma już 33 lata,dał trochę doświadczenia
Borja Viguera Athletic wypożyczenie zła opinia skautów,a duże wzmocnienie,
Victor Montani Marsylia 350 tys też ma 33 lata,sporo wzmocnienie i danie trochę doświadczenia
Deja Drazic Celta Vigo wypożyczenie.Jeden z największych talentów w klubie.Sam właściwie dzięki 2 bramkami dał zwycięstwo w Dortmundzie.
Liga Europy
Hamburg -Sociedad 3-4 ,2-3,dwa mecze przegrane w końcówce i dlatego nie wyszedłem z grupy
Besiktas -Hamburg 1-2,3-5
Dynamo Kijów-Hamburg 3-0 ,1-3
Takie ciekawsze wyniki w lidze
Hamburg -Leverkusen 2-1,0-0
Bayern -Hamburg 2-2,0-0
Borussia Dortmund -Hamburg 2-3
Hamburg-Schalke 4-2,1-0
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Awansowałem do grupy ligi mistrzów HSV Hamburg.W barażu miałem Dnipro z Ukrainy.W pierwszym meczu na Ukrainie czerwona kartka mojego zawodnika i korzystny wynik 1-1.U siebie pewne 4-1,chociaż Dnipro miało wynik 1-1 i było grozne.W lidze niestety mi nie idzie 3 porażki i jeden remis.A myślałem,że powalczę o mistrza,teraz cieszyłbym się jakbym awansował do pucharów po sezonie.W grupie ligi mistrzów mam Juventus,PSG i Basel.Mam dobre finanse i pomyślę nad rozwojem klubu po przez bazę treningową lub szkółki.Też myślę trochę odmłodzić skład i kupić kilku młodych zdolnych.Mam nadzieję,że w 3 sezonie utrzymam posadę.Ciężko będzie łączyć LM z ligą.Mam też ochotę zdobyć Puchar Niemiec.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Niestety 3 sezon HSV Hamburg był słaby.Dopiero 13 miejsce w lidze.W lidze mistrzów ostatnie miejsce,nie pomogły nawet 2 wygrane z PSG .Szybkie odpadnięcie w Pucharze Niemiec.
Mały sukces reprezentacyjny .Ghaną awansowałem do Pucharu Narodów Afryki.Mierzę na nim w zwycięstwo.
Udało się już kupić takich zawodników jak:
Andre Hahn z Wolsfubrga 8,5 miliona euro
Niklas Bendner z Galatasaray 1,1 miliona euro
Stefan Scepovic Celtic wolny transfer
Bjorn Tore Svenoy Molde 1,5milona 18 lat bramkostrzelny napastnik
yu Sakamoto 17 lat Japończyk napastnik z Saimata 2,2 mln euro
Mario Vogel 17 lat pomocnik Niemiec Paderborn 925 tys.
Mały sukces reprezentacyjny .Ghaną awansowałem do Pucharu Narodów Afryki.Mierzę na nim w zwycięstwo.
Udało się już kupić takich zawodników jak:
Andre Hahn z Wolsfubrga 8,5 miliona euro
Niklas Bendner z Galatasaray 1,1 miliona euro
Stefan Scepovic Celtic wolny transfer
Bjorn Tore Svenoy Molde 1,5milona 18 lat bramkostrzelny napastnik
yu Sakamoto 17 lat Japończyk napastnik z Saimata 2,2 mln euro
Mario Vogel 17 lat pomocnik Niemiec Paderborn 925 tys.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Wyszedłem z grupy LM Barcą.Miałem w grupie Juve,Ajax,Brugge .Zdobyłem 15 pkt tylko z Juve przegrałem w Turynie,a tak same zwycięstwa.Zająłem 2 miejsce i gram w 1/8 z Schalke 04.Miałem szczęście w losowaniu ,bo mogłem trafić na Manchester City lub PSG.
Juve-Barca 2-0 1-2
Barca -Ajax 4-2 3-0
Barca -Brugge 3-0 1-0
Drugie podejście i znów mam łatwego rywala w 1/8 rok temu miałem AS Rome.Nie gram już trio Neymar,Suarez i Messi,raz gram Neymarem,raz Suarezem.Z sprowadzonych zawodników to Mertens ,mało za niego dałem,gra bardzo dobrze.Koulibaly też dobrze gra,czasem mam problem na lewej stronie z obroną.Jordi Alba czasem ma bardzo słabe mecze i przez niego miałem porażki,bo miał bardzo słabe noty.
Na 25 meczy w tym sezonie tylko mam 2 porażki i to są wyjazdowe porażki jedna w LM,druga w lidze z Athletic Bilbao 2-1.Jestem liderem ligi hiszpańskiej 4 pkt przewagi nad Realem,ale co ciekawe na drugim miejscu Grenada i długo ją goniłem,mam tyle samo pkt 37 na 16 meczy,ale wygrałem u siebie z nimi 2-0 i prowadzę w tabeli.
Gram chyba ostatni sezon w Barcy jak zdobędę mistrza Hiszpanii i LM,to będzie spełnienie w Barcy,wszystko zdobyte.Jakbym to zrobił to bym potrzebował 2 sezonów .
Juve-Barca 2-0 1-2
Barca -Ajax 4-2 3-0
Barca -Brugge 3-0 1-0
Drugie podejście i znów mam łatwego rywala w 1/8 rok temu miałem AS Rome.Nie gram już trio Neymar,Suarez i Messi,raz gram Neymarem,raz Suarezem.Z sprowadzonych zawodników to Mertens ,mało za niego dałem,gra bardzo dobrze.Koulibaly też dobrze gra,czasem mam problem na lewej stronie z obroną.Jordi Alba czasem ma bardzo słabe mecze i przez niego miałem porażki,bo miał bardzo słabe noty.
Na 25 meczy w tym sezonie tylko mam 2 porażki i to są wyjazdowe porażki jedna w LM,druga w lidze z Athletic Bilbao 2-1.Jestem liderem ligi hiszpańskiej 4 pkt przewagi nad Realem,ale co ciekawe na drugim miejscu Grenada i długo ją goniłem,mam tyle samo pkt 37 na 16 meczy,ale wygrałem u siebie z nimi 2-0 i prowadzę w tabeli.
Gram chyba ostatni sezon w Barcy jak zdobędę mistrza Hiszpanii i LM,to będzie spełnienie w Barcy,wszystko zdobyte.Jakbym to zrobił to bym potrzebował 2 sezonów .
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Fajnie Chwast powodzenia:).Pisz tu jak Ci się tam wiedzie.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja trafiłem w ćwierćfinale LM na Juventus Turyn i muszę zrewanżować się za grupę.Pierwszy mecz gram w Turynie.Gram też w finale Pucharu Króla z Realem Madryt.Nadal prowadzę w tabeli i mam 5 pkt przewagi nad Realem Madryt i Valencia.To może być sezon kompletny. 

- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
jednak gra zupełnie nie dla mnie, za dużo opcji, a nie ma tego na co liczyłem. Bardziej oczekiwałem bycia włascicielem zespołu co decyduje o poza sportowych aspektach zespołu, rozbudowa stadionu itp
blablabla
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Za to wciągnąlem się w FIFA manager 2014, z mode 2020. Można nawet zagrać mecz na padzie czy klawiaturze, budować stadiony infrastrukture wszystko.
blablabla
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Mam już tytuł w lidze na 4 kolejki przed.Pokonałem też wielkie Juve i to dwa razy.W Turynie wygrałem 2-1,a u siebie 2-0.Gram dalej i jestem już w półfinale.Tam trafiłem na mega mocne Manchester City Guardioli .Liga mistrzów coraz bliżej zostały 3 mecze.Druga para półfinału to Liverpool-Arsenal.W półfinale błysnął Neymar.Gram bez Messiego,Suarez też miał kontuzje.Sezon coraz bliżej końca ,a ja mam szanse na 4 trofea w sezonie.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Stało się Manchester City pokonany i zagram z Arsenalem w finale LM.Pierwszy mecz 0-0,a w drugim 2-1 wygrałem w Anglii ,mimo,że mój zawodnik dostał czerwo.Zmieniłem taktykę na bardzo defensywną i wygrałem.To mój trzeci finał LM.Może w końcu wygram 

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Zdobyłem LM Barca w finale 3-1 wygrałem z Arsenalem.Po 5 minutach prowadziłem 2-0.Arsenal złapał kontakt w drugiej połowie i niezastąpiony Iniesta dobił Arsenal 3 bramką.Mam w końcu LM i jestem spełniony w klubowej piłce.W 3 finale wygrywam.
W Barcy wszystko zdobyłem oprócz ligi europy w dwa sezony.
W Barcy wszystko zdobyłem oprócz ligi europy w dwa sezony.

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
W tej edycji LM miałem tylko jedną porażkę,a w fazie pucharowej nie przegrałem meczu
Bilans 11 wygranych ,jeden remis i jedna porażka.

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Muszę powiedzieć,że chyba finał wygrałem przez przypadek.W motywacji wcisnęło się mi coś innego niż chciałem,a było skuteczne.Oszukałem siebie i grę.Już prawie znam ją na wylot.
Gram teraz kolejny sezon i chce obronić puchar,ale słabo zacząłem.
Sprowadziłem pomocników,a mam problem z skutecznością napastników.Może tam sprowadzić Lewandowskiego zamiast Suareza?
Lewy to gwarancja dużo bramek w lidze,ale w pucharach jest słabszy.No,ale mam Neymara na LM,może taki duet mi da znowu trofea. 

Gram teraz kolejny sezon i chce obronić puchar,ale słabo zacząłem.
Sprowadziłem pomocników,a mam problem z skutecznością napastników.Może tam sprowadzić Lewandowskiego zamiast Suareza?

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Wyszedłem z grupy z 1 miejsca.Znów miałem porażkę i remis tylko,a 4 zwycięstwa.Trafiłem w 1/8 na Juventus Turyn i znów będą meczyki.
Zacząłem od porażki u siebie z Marsylią 1-2,a tam w Francji przegrywałem 2-0,aby wyciągnąć wynik 3-2.
Barca-Marsylia 1-2,3-2
Anderlecht-Barca 0-1,0-3
Barca-Borussia.Dortmund 0-0 2-0.
Zacząłem od porażki u siebie z Marsylią 1-2,a tam w Francji przegrywałem 2-0,aby wyciągnąć wynik 3-2.
Barca-Marsylia 1-2,3-2
Anderlecht-Barca 0-1,0-3
Barca-Borussia.Dortmund 0-0 2-0.