Jakie zakupy lub co sprawiło Wam ostatnio przyjemność?
Moderator: moderatorzy
Re: Jakie zakupy lub co sprawiło Wam ostatnio przyjemność?
Hvp2 ja przez 4lata nie słuchałam muzyki na dużych dawkach rispoleptu,odkąd zmniejszyłam lek,zaczęłam czasem słuchać muzyki,dla mnie to sukces
W najgorszym czasie nie mogłem słuchać utworów, bo byłem przekonany, że np. teksty odnoszą się do mnie. Właściwie to odczuwam taką nierzeczywistość, wszystko jest nierealne. Odczucia są płaskie, to cień dawnego.hvp2 pisze:Masz wielkie szczęście, że udało Ci się zachować tą aktywnośćArom pisze:Lubię słuchać muzyki, odrywam się od świata.![]()
Mnie osobiście schizofrenia (i leczenie neuroleptykami) pozbawiły tej przyjemności prawie całkowicie.
Ale się zmuszam.
To jest podręcznikowy przykład urojeń ksobnych. Nie rozmawiamy jednak o okresie zaostrzenia, ale o zwykłej wielomiesięcznej, wręcz wieloletniej codzienności.Arom pisze:W najgorszym czasie nie mogłem słuchać utworów, bo byłem przekonany, że np. teksty odnoszą się do mnie.
Niezbyt dobrze rozumiem, co masz na myśli. Być może to jest od zbyt wysokich dawek leków...Arom pisze:Właściwie to odczuwam taką nierzeczywistość, wszystko jest nierealne. Odczucia są płaskie, to cień dawnego.
Ale może to też być ta osławiona derealizacja.
Osoba dotknięta derealizacją ma poczucie jakby otaczający ją świat był w jakiś sposób zmieniony, nierealny, oddalony
...
Ostatnio zmieniony czw maja 12, 2016 11:12 am przez Arom, łącznie zmieniany 1 raz.
kupiłam 2 fajne bluzeczki dla Domi:)
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Grazka córka w domu?jak się czuje?
Kupiłam "szczękę", jeszcze nie wiem czy ten zakup można zaliczyć do kategorii "sprawiające przyjemność"
Sztuczne zęby, rodzaj blaszanego straganu, co innego?
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Miód gryczany:)
nic
Ostatnio zmieniony czw lip 07, 2016 5:57 pm przez maajutka, łącznie zmieniany 1 raz.
Następna koszulka dla córki:) Blado żółty kolor z elementem myszki miki z C&A
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Książka do nauki HTML i CSS, książka do nauki JavaScript i JQuery, książka do nauki SQLa.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
nic
Ostatnio zmieniony czw lip 07, 2016 5:55 pm przez maajutka, łącznie zmieniany 1 raz.
Margaryna, chleb, ser w plasterkach, woda mineralna gazowana, dwa kilo ziemniakow, dwie ladne cebule, chcialem jeszcze tabliczke czekolady z orzechami ale mi nie wystarczylo i kupiłem zwykła.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Ostatnio zamówiłem sobie cztery gry na PC: Mount and Blade: Warband, Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola, Icewind Dale: Enhanced Edition oraz Baldur's Gate: Enhanced Edition. Nabycie tych tytułów sprawiło mi dużą przyjemność.
Szykuje się grania na ładnych kilka miesięcy
Szykuje się grania na ładnych kilka miesięcy

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja ostatnio trochę gram po pracy na ps 2 w fife 2012.To jedyna gra w ,którą gram obecnie.Czytanie książki o Bogu sprawia mi przyjemność i modlitwa.Rozmowy z przyjaciółką,że zawsze jest...
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Pióro za 3,50zł. 

Pączek z lukrem zjedzony w trakcie spaceru po lesie. Plus herbata z cytryną z termosu.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
pizza niedawno przed zamknięciem pizzerii
kupiona
bym poszedł jeszcze na kebab albo piwo zakupił w reklamówkę do wypicia w samotności ze słuchawkami na uszach gdybym pił i gdybym też jadł mięso
co nie znaczy że jestem wolnym człowiekiem
raczej powolnym
kupiona
bym poszedł jeszcze na kebab albo piwo zakupił w reklamówkę do wypicia w samotności ze słuchawkami na uszach gdybym pił i gdybym też jadł mięso
co nie znaczy że jestem wolnym człowiekiem
raczej powolnym