No to chyba samotnie zapłaczę nad własnym materializmemocean pisze:Bogus slusznie prawisz o mamonie. Sporo w tym zdrowego idealizmu.

Moderator: moderatorzy
No to chyba samotnie zapłaczę nad własnym materializmemocean pisze:Bogus slusznie prawisz o mamonie. Sporo w tym zdrowego idealizmu.
A jednak z braku pieniędzy można również zapłakać.ligasz pisze:płakałem , że mi ciężko materialnie .
Pozwolę sobie się do tego odnieść z racji tego, że miałem, hm, dość sporo pieniędzy swego czasu. Był to najokropniejszy okres w moim życiu, plastykowym życiu (w tamtym czasie).Bogus pisze:Paradoksalnie jednak więcej jest wolności w braku pieniędzy, niż w ich obecnościirena pisze:A jednak z braku pieniędzy można również zapłakać.![]()
Zniewolenie przez pieniądze jest bardzo złe, bo nigdy niewolnik pieniądza nie będzie człowiekiem uczciwym. A o uczciwość przecież chodzi.Bogus pisze:Takoż są ludzie z duszami niewolnika i ludzie wolni, choć tych ostatnich zatrważająco mało.
irena pisze: zakupy na handrę czasami mogą pomóc. Ale o tym wiedzą tylko kobiety.
Faktycznie pieniądze są złem, gdy się o nich ciągle myśli. Dlatego trzeba mieć tyle pieniedzy, żeby o nich przestać myśleć. Czy dużo, czy mało to zależy od potrzeb konkretnej jednostki.
Wierzę pełnią wiary w twój obwieszczony materializm.napisała materialistka.
Nie trzeba być umierającym z głodu dzieckiem w Afryce, żeby napisać,irena pisze:Ale koledze, to się chyba w życiu same utrzymanki trafiały, bo taki sfrustrowany.
Ujrzana, dowiedziona, kończąca się kopytami w przód.irena pisze:Wiedza tylko zasłyszana.
Całe szczęście.
Gdy chodzi o facetów, to jest wszystko prawda.Bogus pisze:A to, że czasem za ścianą żyje ktoś, kto potrzebuje choćby dobrego słowa, to taki facecik skąd ma wiedzieć, a nawet jeśli wie, to ma to zwyczajnie gdzieś.
Znałam np. w akademiku na studiach narzeczony lał równo swoją wybrankę, a ona go kochała. Kiedyś się wtrąciłam, bo mi to spokój zakłócało...., ale za wtrącanie była bardzo obrażona.Bogus pisze:Znasz kobietę, która lubi być bita?
Zmieniamy, zmieniamy i nic. Marzenia megalomana.Bogus pisze:A kto ma do czorta to zmienić, jak nie MY.
Nawet jak wlazę, to i tak spadnę, bo taka jest rzeczywistość. Im się niżej stoi i mniej widzi, to i upadek jest mnie dotkliwy.Bogus pisze:Może czas zmienić perspektywę, wleźć odrobinę wyżej i spojrzeć dalej niż dotąd.
Już tak zupełnie nic, to chyba przesadzasz. Ja tylko uważam, że na siłę nikogo nie można uszczęśliwić. A Ty czujesz się odpowiedzialny za zło całego świata.Bogus pisze:Jak Ty jednak nic nie rozumiesz, nawet kobiet.
Jak mam grunt pod stopami, to sie dobrze czuję.Bogus pisze:patrzysz dość przyziemnie.