Usunięcie konta
Moderator: moderatorzy
Re: Usunięcie konta
Szkoda Pogrzebanego, lubiłem się z nim trochę powyzywać. Wkurwiał mnie ale ciekawiły mnie jego posty.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
- Necro
- zaufany użytkownik
...
Ostatnio zmieniony ndz gru 11, 2016 8:15 pm przez Necro, łącznie zmieniany 1 raz.
- środkowy palec
- bywalec
ciekawe co zbyszek odpisze. ciekawe.
- Necro
- zaufany użytkownik
o to to jest pytanie :oops:
Uważam, że kasowanie kont może zagrozić spójności forum i nie ma sensu.
Jak ktoś chce odpocząć, to niech zniknie i wróci, jak nabierze ochoty.
Nie widzę też sensu w nieograniczonym czasie na edycję postów, bo potem całe wątki tracą sens. Przecież w ostateczności prywatne wątki można przenieść do działu wątki osobiste lub dla zarejestrowanych użytkowników. Albo gdzie indziej je ukryć...
Wiem, że to forum jest specyficzne, ale ponoć i tak net nie zapomina...
Jak ktoś chce odpocząć, to niech zniknie i wróci, jak nabierze ochoty.
Nie widzę też sensu w nieograniczonym czasie na edycję postów, bo potem całe wątki tracą sens. Przecież w ostateczności prywatne wątki można przenieść do działu wątki osobiste lub dla zarejestrowanych użytkowników. Albo gdzie indziej je ukryć...
Wiem, że to forum jest specyficzne, ale ponoć i tak net nie zapomina...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Mi na przykład Zbyszek usunął ostatnio konto i żyję.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
karuna pisze:Mi na przykład Zbyszek usunął ostatnio konto i żyję.
Konto nie serce :>
blablabla
Eden, nie uogólniaj. Nie wszyscy są źli i nieżyczliwi. Jak masz dość forum, to od niego odpocznij, zamiast kasować konto...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
-
- bywalec
Na podstawie:
https://www.arslege.pl/uprawnienia-osob ... 83/a18080/
Żądam usunięcia mojego konta, zgadzam się na to aby umieszczone przezemnie posty zostały na forum pod inną nazwą niż obecna.
Jeśli żądanie to nie zostanie spełnione będę zmuszony zebrać wszystkich użytkowników zainteresowanych usunięciem konta i zadziałać na drodze prawnej.
Nie korzystam z tego konta i nie jest mi ono potrzebne.
Nie chcę mieć możliwości logowania się.
Nie mam zamiaru bawić się w kasowanie postów ponieważ nie jest to celem tego żądania. Celem tego żądania jest uniemożliwienie komukolwiek z tego forum kontaktowania się ze mną ponieważ nie życzę sobie tego.
Proszę dokładnie przemyśleć postępowanie panie Zbyszku.
Traktuje pan użytkowników tego forum niczym zakładników. Jeśli ktoś sobie nie życzy uczestnictwa na tym forum ma pełne prawo do wysuwania takich żądań.
Oczywiście rozumiem argument o niespójności wątków na forum jednak nie żądam usunięcia treści wpisów a jedynie mojego nicka - który może pan zamienić na losowy ciąg znaków - takie rozwiązanie jest stosowane na innych forach. Oraz na usunięcie możliwości logowania się na to konto.
Pozdrawiam.
https://www.arslege.pl/uprawnienia-osob ... 83/a18080/
Żądam usunięcia mojego konta, zgadzam się na to aby umieszczone przezemnie posty zostały na forum pod inną nazwą niż obecna.
Jeśli żądanie to nie zostanie spełnione będę zmuszony zebrać wszystkich użytkowników zainteresowanych usunięciem konta i zadziałać na drodze prawnej.
Nie korzystam z tego konta i nie jest mi ono potrzebne.
Nie mam zamiaru bawić się w kasowanie postów ponieważ nie jest to celem tego żądania. Celem tego żądania jest uniemożliwienie komukolwiek z tego forum kontaktowania się ze mną ponieważ nie życzę sobie tego.
Proszę dokładnie przemyśleć postępowanie panie Zbyszku.
Traktuje pan użytkowników tego forum niczym zakładników. Jeśli ktoś sobie nie życzy uczestnictwa na tym forum ma pełne prawo do wysuwania takich żądań.
Oczywiście rozumiem argument o niespójności wątków na forum jednak nie żądam usunięcia treści wpisów a jedynie mojego nicka - który może pan zamienić na losowy ciąg znaków - takie rozwiązanie jest stosowane na innych forach. Oraz na usunięcie możliwości logowania się na to konto.
Pozdrawiam.
-
- bywalec
Oczywiście zbieram materiały od strony prawnej i jeśli nie dostanę rzeczowej odpowiedzi w czasie trzech dni zgłaszam sprawę do GIODO.
-
- bywalec
Widzę że Zbyszek odebrał prywatną wiadomość jednak nie raczy zareagować. Nic dziwnego... on to forum traktuje jako swoją baterię...
Powiedz Zbyszku czy to nie jest tak że wierzysz że im więcej ludzi tutaj tym lepiej się tobie w życiu powodzi?
Wiesz może i to prawda... ale nie ma nic za darmo - ktoś twoje długi będzie musiał spłacić...
Jak myślisz kto to będzie?
Przecież wszystko zostanie w rodzinie.
Powodzenia w życiu z takim podejściem... szkoda że twierdzisz że w nic nie wierzysz... będziesz się musiał o tym przekonać na starość...
Księga Liczb
Rozdział 14
Wiersz 18
Powodzenia w życiu... dla całej rodziny.
Tak jak ty więzisz tutaj użytkowników tak potomkowie twoi uwięzieni zostaną.
Nie martw się o siebie - ty będziesz miał się świetnie Przynajmniej do momentu aż na własne oczy zobaczysz co robisz, dopiero wtedy powtórzysz to:
Ewangelia wg. św Mateusza
Rozdział 27
Wiersz 5
Powiedz Zbyszku czy to nie jest tak że wierzysz że im więcej ludzi tutaj tym lepiej się tobie w życiu powodzi?
Wiesz może i to prawda... ale nie ma nic za darmo - ktoś twoje długi będzie musiał spłacić...
Jak myślisz kto to będzie?
Przecież wszystko zostanie w rodzinie.
Powodzenia w życiu z takim podejściem... szkoda że twierdzisz że w nic nie wierzysz... będziesz się musiał o tym przekonać na starość...
Księga Liczb
Rozdział 14
Wiersz 18
Powodzenia w życiu... dla całej rodziny.
Tak jak ty więzisz tutaj użytkowników tak potomkowie twoi uwięzieni zostaną.
Nie martw się o siebie - ty będziesz miał się świetnie Przynajmniej do momentu aż na własne oczy zobaczysz co robisz, dopiero wtedy powtórzysz to:
Ewangelia wg. św Mateusza
Rozdział 27
Wiersz 5
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Zgłoś do UODO. Urzędu ochrony danych osobowych.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- bywalec
Zmieniłem zdanie - nie zgłaszam tego nigdzie.
Będzie za to tutaj fala samobójstw.
Czas wytłumaczyć zbyszkowi czym (nie kim) jest i co tutaj tworzy. Czym zarządza.
Back to monster hunting.
Będzie za to tutaj fala samobójstw.
Czas wytłumaczyć zbyszkowi czym (nie kim) jest i co tutaj tworzy. Czym zarządza.
Back to monster hunting.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Forum jak forum, ale prawo jest prawem. Ochrona danych osobowych w szczególności dotyczy danych wrażliwych takich jak zdrowie psychiczne i tego trzeba przestrzegać.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Witaj, sorry za tak późną odpowiedź. Staram się zrozumieć o co Ci dokładniej chodzi.marchewkowy pisze: ↑czw paź 25, 2018 10:03 pm Żądam usunięcia mojego konta, zgadzam się na to aby umieszczone przezemnie posty zostały na forum pod inną nazwą niż obecna.
...
...
Celem tego żądania jest uniemożliwienie komukolwiek z tego forum kontaktowania się ze mną ponieważ nie życzę sobie tego.
1. o to, żebyś nie miał możliwości logowania ? Przecież nikt Cię nie zmusza do logowania ! Nie wchodź po prostu na stronę forum. Ale jeśli to nie wystarcza, żaden problem deaktywować konto. Wtedy ono co prawda formalnie istnieje, lecz nie da się na nie zalogować, ani w żaden inny sposób używać. Tak na razie zrobimy !
Jeśli kiedyś, nawet po latach chciałby je z powrotem aktywować, istnieje taka możliwość.
2. nie chcesz, żeby ktokolwiek do Ciebie pisał - żaden problem, zniknie ikonka SMS i email pod Twoim avatarem i nikt nie będzie mógł do Ciebie napisać. Forum powinno być tak ustawione, żeby każdy mógł sam łatwo wyłączyć pisania do niego. Jeśli tak nie jest poprawię.
3. Nie chcesz uczestniczyć. Uczestnictwo polega na pisaniu i czytaniu postów. Jeśli nie chcesz czytać ani pisać postów to tego po prostu nie rób. Przecież nikt Cie nie zmusza ! Na czym miałby polegać fakt, że czujesz się zakładnikiem ?
Pozdrawiam
- AgaAgnieszka
- bywalec
- Status: Uczeń
- Gadu-Gadu: Brak
Panie zbyszku,Napisałam do Pana maila. Prosze aby pan mi odpisał na niego. Lecz nie tu, proszę odpisać na moją pocztę.zbyszek pisze: ↑śr paź 31, 2018 6:06 amWitaj, sorry za tak późną odpowiedź. Staram się zrozumieć o co Ci dokładniej chodzi.marchewkowy pisze: ↑czw paź 25, 2018 10:03 pm Żądam usunięcia mojego konta, zgadzam się na to aby umieszczone przezemnie posty zostały na forum pod inną nazwą niż obecna.
...
...
Celem tego żądania jest uniemożliwienie komukolwiek z tego forum kontaktowania się ze mną ponieważ nie życzę sobie tego.
1. o to, żebyś nie miał możliwości logowania ? Przecież nikt Cię nie zmusza do logowania ! Nie wchodź po prostu na stronę forum. Ale jeśli to nie wystarcza, żaden problem deaktywować konto. Wtedy ono co prawda formalnie istnieje, lecz nie da się na nie zalogować, ani w żaden inny sposób używać. Tak na razie zrobimy !
Jeśli kiedyś, nawet po latach chciałby je z powrotem aktywować, istnieje taka możliwość.
2. nie chcesz, żeby ktokolwiek do Ciebie pisał - żaden problem, zniknie ikonka SMS i email pod Twoim avatarem i nikt nie będzie mógł do Ciebie napisać. Forum powinno być tak ustawione, żeby każdy mógł sam łatwo wyłączyć pisania do niego. Jeśli tak nie jest poprawię.
3. Nie chcesz uczestniczyć. Uczestnictwo polega na pisaniu i czytaniu postów. Jeśli nie chcesz czytać ani pisać postów to tego po prostu nie rób. Przecież nikt Cie nie zmusza ! Na czym miałby polegać fakt, że czujesz się zakładnikiem ?
Pozdrawiam
-
- bywalec
Chodzi o to żebyś ty i twój przydupas nie mieli dostępu do mojego konta a nie żebym ja nie miał dostępu. To żebyś ty nie miał dostępu i twój przydupas (ludzie którym udostępniasz moje dane) jest w stanie zagwarantować jedynie kasacja konta. Nie powierzyłbym ci worka ze śmieciami żebyś je wyrzucił na śmietnik a co dopiero moich danych. Tym bardziej dotyczy to anonimowych osób, które ukrywając swoją tożsamość robią tu co chcą. Dochodzi do nieautoryzowanych przeze mnie logowań na moje konto. W grę wchodzi kradzież tożsamości i dokonywanie przestępstw na moje konto. Nie masz prawa rozporządzać moimi danymi i moim profilem. Cofam ci to prawo. Od tej pory robisz to bezprawnie.zbyszek pisze: ↑śr paź 31, 2018 6:06 am
Witaj, sorry za tak późną odpowiedź. Staram się zrozumieć o co Ci dokładniej chodzi.
Pozdrawiam
Miałem inne konto ale przypadkowo pozmieniałem tam dane podałem inny e-mail który już nie jest aktywny i straciłem dostęp do konta teraz musiałem założyć nowe.
Jednak po przemyśleniu zostaje na forum.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Jestem na forum od wielu lat. Sam "usuwałam" swoje konta poprzez edycję postów i zostawianie kropek, to kwestia poświęcenia godziny-dwóch najczęściej na raty.Potem szybko niechęć do forum mi przechodziła i zakładałem nowe konto pod nowym nickiem.Wiem że to się bardzo niepodoba administratorowi i być może innym użytkownikom no ale stało się i nie cofnę tego.Teraz już mam gdzieś to co inni o mnie myślą tutaj i napewno już więcej kasować nie będę.Lubię tutaj pisać i chyba nawet potrzebuje się wyżalić na swoją przeszłość bo dzięki temu bardziej doceniam swój obecny stan i remisję. Nigdy nie szukałem tutaj przyjaciół bo bardzo nie lubię kontaktów/rozmów przez internet - męczy mnie to. Moja skrzynka wiadomości jest niemal pusta bo nawet jak zacznę z kimś pisać to szybko urywam takie rozmowy - za co przepraszam.To nie jest tak że was nie lubię, tylko wolałbym spotkać się i porozmawiać na żywo lub przez telefon - wtedy realnie czuje satysfakcje i czerpie przyjemność z kontaktu z drugą osobą.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."