kłótnie o religię i politykę

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: "Afera z Nergalem dzieli Polskę!"

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:43 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:44 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Gosa
zaufany użytkownik

Post autor: Gosa »

mei pisze:
goslavg pisze:
mei pisze:No też bym chętnie popatrzyła. :)
Nie wątpię, w końcu "każy ma prawo do orgazmu".
Chcesz powiedzieć, że dostałabym orgazmu na Twój widok? Ciekawe. Chyba się ciut przeceniasz. Nie pociągają mnie przerośnięci ministranci.

Miło, że mnie cytujesz, kurcze czy już jestem klasykiem? ;)

Jeśli nie, to mnie nie głaszcz.
:lol: .
Gosa
zaufany użytkownik

mei pisze:To nie jest film typu podoba się/nie podoba. Trzeba być strasznym ignorantem, żeby tak powiedzieć.
To Twoje zdanie. Mnie się ten film podoba.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

A co konkretnie Ci się w tym filmie podoba? Upokarzanie skrzywdzonych przez los dziewczyn? Oddzielanie ich od dzieci? Bicie i upokarzanie podopiecznych przez zakonnice?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:47 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

Są filmy dobre i złe. Te pierwsze się podobają a te drugie nie, to dość proste :) Faktycznie, że dobrze jest uzasadnić swoją opinię ale można o to poprosić trochę kurtularniej, a nie wymyślając komuś od ignorantów albo zadając mu pytania, które zdają się stawić pytanego w pozycji moralnego degenarata, który musi udowodnić, że "bicie i upokarzanie" nie jest tym w czym gustuje.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

zbyszek pisze:... te plansze nie wyrażają żadnej prawdy o Polsce podobnie jak gesty Nergala nie wyrażają żadnej prawdy o Kościele.
moi pisze:I w tych ocenach się, po prostu, różnimy.
Dobrze, że określiłaś tak jasno stanowiska.
Moi, ja także mam sporo do zarzucenia Kościołowi Katolickiemu, jednak nigdy nie wolno zamieniać krytyki na drwinę, urąganie, obźliwe gesty. Demonstracyjne niszczenia książek, urąganie polskości, itp. to zawsze będzie tylko destrukcja kulturowa, bo takie gesty inicjują agresję. Rzeczywista krytyka oparta na zrozumieniu i dokładnym opisie błędu jest przez takie postawy jak Nergala wręcz tłumiona.
Pozostańmy jednak na razie każdy przy swoim zdaniu: Ty przy zdaniu, że obrazy Wójcika i gesty Nargala wyrażają istotne treści o Polsce i o Kościele. Kiedyś wrócimy do tego w zupełnie innym kontekście.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

@Boris, ten film jest wstrząsający,. Trudno określić go mianem "ładny". Myślę, że osoba po studiach (czy w ich trakcie) powinna zdobyć się w przypadku tego filmu na jakąś głębszą refleksję, niż tylko "podoba mi się".

@Zbyszku, nie mam nic przeciwko konstruktywnej dyskusji. Możemy do niej kiedyś, oczywiście, wrócić.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:48 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:49 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Gosa
zaufany użytkownik

moi pisze:A co konkretnie Ci się w tym filmie podoba? Upokarzanie skrzywdzonych przez los dziewczyn? Oddzielanie ich od dzieci? Bicie i upokarzanie podopiecznych przez zakonnice?
Podoba mi się film jako całość.
Gosa
zaufany użytkownik

mei pisze:Tak sobie pomyślałam, że mogą się podobać te czarno-białe babusy znęcające się nad "jawnogrzesznicami" albo ksiądz wykorzystujący seksualnie jedną z tych dziewczyn (o dziwo nie był to chłopiec, plus dla księdza ;) ). Tak myślę, że to nawet może być kręcące.
Twoja wypowiedź świadczy o Tobie.
Gosa
zaufany użytkownik

mei pisze:To tak jakby powiedzieć, że są tylko ludzie dobrzy i źli, że świat jest tylko czarno-biały. A chyba wszyscy wiedzą, ze to nie prawda. Nie zgadzam się z Twoim podziałem.

Co do dalszej części Twojego postu, nie będę Ci się tłumaczyć ze swoich słów z tego względu, że nie jesteś bez winy, a rzucasz kamieniem. Może Ci przypomnieć jak komuś zarzuciłeś satanistyczne poglądy lub jak ludziom zarzucasz niedouczenie? Kto jak kto, ale Ty umiesz rozmówcę wyprowadzić z równowagi.
Świat jest taki jakim go człowiek widzi - dla jednego czarnobiały, dla innego kolorowy, nie Tobie, ani mnie to oceniać.
A nie wzięłaś tego pod uwagę, że może akurat kolega Boris "zarzucając komuś satanistyczne poglądy lub niedouczenie" mógł mieć rację?
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:49 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:51 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Gosa
zaufany użytkownik

mei pisze:Zastanawia mnie na jakiej "Sorbonie" studiowałeś tę psychologię, bo dyskusja z Tobą jest poniżej wszelkiego poziomu.
Na Uwiwesrytecie Łódzkim. Jesteś cyniczna i przemądrzała. Takich ludzi nie toleruję. Kim Ty jesteś, żeby określać stopień poziomu dyskusji? Weź się lepiej za jakąś konkretną robotę, bo jako moderator jesteś przecienka.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Mei, jest człowiekiem, z krwi i kości, czasami puszczają jej nerwy, do czego ma prawo. To wcale nie oznacza, że jest złym moderatorem, tylko, że dała się wyprowadzić z równowagi.
Dyskusja z Tobą jest raczej trudna, mało merytoryczna, często stosujesz argumenty ad personam, więc się jej nie dziwię.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob lut 08, 2014 2:54 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Adm: Re: "Afera z Nergalem dzieli Polskę!"

Post autor: zbyszek »

Mei jest bardzo dobrym moderatorem. W postach pisanych czarną czcionką występujemy wszyscy jako zwykli użytkownicy. Moi ma rację - ludzie z krwi i kości. Takie wymiany drobnych złośliwości i osobistych pouczeń tolerujemy tylko wyjątkowo zakładając, że wszyscy kierują się w końcu dobrymi chęciami. Czy się z tym mylę ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”