Kaczyński a hydroksyzyna

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Kaczyński a hydroksyzyna

Post autor: przegłosowany »

Arom pisze:Cała tajemnica sukcesu PO - najgorszej partii po 1989 r. - tkwi w sprzyjających mediach.
Lider opozycji może stawać na głowie. I tak na niewiele się to zda.

Noooooo. Zawsze może co lepszych idiotów wyprowadzić na ulice. W tym jest niezły. 8)
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Ja także jestem zdania, że media zawiodły w III RP na całej linii. Część z nich stworzona przez komunistów z PZPR, kapusiów i innych kolaborantów nie ucichła w swoich zapędach ideologicznych, do których doszły napady paniki, że ktoś im w końcu przypomni prawdę. Inną część, np. nadawców państwowych TVP1...3 PR1...3 Tusk z premedytacją rozbił, a wręcz starał się zlikwidować. To dość widoczny aspekt braku pełnej wolności w Polsce. Drugi mniej widoczny to sądy pozostające nadal w rękach byłych komunistów prowadzących walkę polityczną przeciwko naszemu narodowi. Przykładowo prokuratura zamiast walczyć z przestępcami ich toleruje, a swoją siłę skupia na prześladowaniach politycznych osób, które brały udział w weryfikacji czynnej agentury sowieckiej w wojsku (WSI) i sięga nawet po immunitety poselskie (Macierewicz). Polska jest chora, bo choć po 1989 roku otworzyły się nowe możliwości komuniści nigdy nie oddali władzy i nadal ją sprawują zwalczając społeczeństwo i niszcząc niezależne instytucje.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

przeglosowany pisze:
Arom pisze:Cała tajemnica sukcesu PO - najgorszej partii po 1989 r. - tkwi w sprzyjających mediach.
Lider opozycji może stawać na głowie. I tak na niewiele się to zda.

Noooooo. Zawsze może co lepszych idiotów wyprowadzić na ulice. W tym jest niezły. 8)
To już było chamskie.Uważasz pewnie,że spot kampanijny PO zawierał prawdę.Coś takiego w innym kraju nie byłoby możliwe.Gdyby PO tak dobrze rządziła Tusk nie musiałby sięgać bo tak ohydne metody.Taki nowoczesny.Wlaśnie za to jest dla mnie nikim.Bo to on dał dupy ze Smoleńskiem.To ludzie,którzy inaczej przeżywali tą katastrofę byli pokazywani na spocie.Nikogo nie obchodziło to czy ktoś był prowokowany czy nie.Liczyła się prawda ekranu.Wszystko miało miejce na fali nastrojów do których PO się znacznie przyczyniła.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:To już było chamskie.Uważasz pewnie,że spot kampanijny PO zawierał prawdę.
Widziałem m.in. dokument "Krzyż". Jeśli nie widziałeś, polecam.
Uważam, że spot PO zawierał w sobie odpowiednio dobrany i wyselekcjonowany pod kątem wywołania efektu politycznego odcinek prawdy.

Widziałeś ostatnio obchody rocznicy wprowadzenia Stanu Wojennego? Oto niektóre z haseł: "Herr Tusk", "Tusk=Putin", "Konzentratzione Lager Europa", "ten z tamtym pod Trybunał Stanu" itd.

Gratuluję pomysłowości w "obchodach" ROCZNICY STANU WOJENNEGO.

Ok, może nie powinienem nikogo nazywać idiotami.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Jaki dokument "Krzyż" masz na myśli ? Podaj może url jeśli jest gdzieś w sieci.
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

http://www.filmweb.pl/film/Krzy%C5%BC-2011-623363

zwiastun

w sieci nie wiem gdzie jest
ja zassałem emulem na osiołku jest link

pisałem o tym dokumencie tutaj
viewtopic.php?p=105584#p105584
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

A nie sorki

Jest ten film tutaj:

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

przeglosowany pisze: odcinek prawdy.
Ciekawe sformułowanie.Mógłbyś w propagandzie pracować :lol: Jeśli coś podaje się bez kontekstu,bez ralacji do czegoś to jest to jedynie wycinek rzeczywistości.

the formless."

silny Niemiec z USA
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: silny Niemiec z USA »

Ja tam jestem bezpartyjniak! TVshit czy tam TVszajs zerkam, lecz mnie on dobija jak i radyjka zjebane! PO się rozpadnie, a PSL to i nas przeżyje zapewne.
Geld ist nicht gut! Ich habe eine schinke mit saltz! USA is dead! Eminem is dead!

www.pijany-muminek.pl
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Ciekawe sformułowanie.Mógłbyś w propagandzie pracować :lol: Jeśli coś podaje się bez kontekstu,bez ralacji do czegoś to jest to jedynie wycinek rzeczywistości.
A co? Sądzisz, że ten pan wymachujący łapami i drący ryja "NIENAWIDZĘ!" był jakąś symulacją komputerową i nie istniał naprawdę i w rzeczywistości?
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

A w ogóle SSD, zachowałeś się jak Zbyszek! ;)
Zacytowałeś tylko wycinek z mojej wypowiedzi, która brzmiała:
przeglosowany pisze:spot PO zawierał w sobie odpowiednio dobrany i wyselekcjonowany pod kątem wywołania efektu politycznego odcinek prawdy.
i która w mojej ocenie w ogóle nie ma nic wspólnego z wydźwiękiem propagandowym tylko dobrze i adekwatnie opisuje cały materiał.

Napisałem ponadto:
przeglosowany pisze:Widziałeś ostatnio obchody rocznicy wprowadzenia Stanu Wojennego? Oto niektóre z haseł: "Herr Tusk", "Tusk=Putin", "Konzentratzione Lager Europa", "ten z tamtym pod Trybunał Stanu" itd.

Gratuluję pomysłowości w "obchodach" ROCZNICY STANU WOJENNEGO.
ale do tego już się nie odniosłeś, bo pewnie nie było Ci wygodnie.

Czy sądzicie (zwolennicy Kaczyńskiego), że ludzie, którzy walczyli o wolność w czasach komunizmu zgodziliby się na określenie "Konzentratzione Lager Europa"? NIE! Bo wielu właśnie o to walczyło i nieraz oddawało życie abyśmy kiedyś w tej zachodniej Europie się znaleźli! Jedni walczyli, a drudzy nie walczyli i np. siedzieli w tym czasie na ciepłej komunistycznej posadce i doktoryzowali się i - co najbardziej podłe - Ci drudzy teraz kreują się na wielkich wojowników o wolność, obrońców suwerenności, nosicieli tradycji i wzór wszelkich cnót moralnych, mówią kto ZOMO a kto nie-ZOMO i wykorzystują wszelkie możliwe narodowe okazje - uroczystości, obchody i rocznice oraz symbole religijne dla własnych celów politycznych i podburzają ludzi przeciwko sobie i do wyjścia na ulice.

Kto nie dostrzega tych oczywistych faktów czyta Gazetę Polską.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Przegłosowany,ja napisałem wycinek RZECZYWISTOŚCI a Ty odcinek PRAWDY.Prawdą byłaby całość,któj nie znamy.Jeśli nie widzisz różnicy to nie mamy o czym dyskutować.Odcinek rzeczywistości bo ten facet rzeczywiście krzyczał "Nienawidzę".Jednak nie znamy kontekstu-może ktoś go prowokował albo obrażał.Może tak,może nie.Po prostu nie wiem a Ty z tego co widzę wiesz.Do tego się odnosiłem.Niektórzy ludzie,którzy przyszli w kontrze aby zamanifestować swoją dezaprobatę dla obrońców krzyża też mają w sobie nienawiść.Gdyby jej nie mieli potrafiliby zachować się jak należy,nie robiliby krzyża z puszek od piwa i nie obrażaliby innych.Zrobili to z nienawiści dla takiego przeżywania żałoby,Zarzucasz mi też,że patrzę wybiórczo co jest śmieszne bo pisząc to przypinasz mi tym samym łatkę jakobym był po jakieś stronie,innej niż Twoja.Więc skoro Ty wskazałeś mi jaskrawy przykład odnośnie ""Herr Tusk", "Tusk=Putin", "Konzentratzione Lager Europa" powinienem się samobiczować.Jesteś inteligentnym facetem a od jakiegoś czasu mam wrażenie,że myślisz stereotypami.Wcześniej wydawało mi się,że miałeś bardziej otwarte myślenie.No chyba,że robisz to specjalnie czego nie wykluczam :D Wracając jeszcze do tych obozów i innych sformułowań.Również uważam,że wymyślają to chorzy ludzie.Jednak nie zmienia to mojego zdania co do kwestii wcześniejszej.Tobie niestety w bardzo łatwy sposób jedno łączy się z drugim bo pasuje do Twojej jednolitej układanki.Ja mam raczej mozaikę.

the formless."

Korat
zaufany użytkownik

Post autor: Korat »

SięSzłoSkrajemDrogi, mam taką obserwację odnośnie wyznawania i popularności różnych ideologii. Sam osobiście można mnie nazwać ateistą, ale mam wątpliwości co do tego czy większość społeczeństwa powinna obrać taką filozofię. Wątpię, ponieważ widzę powody dla których większość młodzieży zostaje ateistami. Często taki nastolatek sobie myśli "eee, bóg nie pozwala ssać kobietom pał, więc chrzanić go zostanę ateistą". Boję się tych ludzi, bo jeśli na takich podstawach zbudowany byłby główny nurt filozoficzny społeczeństwa, to w końcu doszłoby do takiej makabrycznej demoralizacji, że tylko powrót do fundamentalistycznego chrześcijaństwa mógłby uratować porządek społeczny. Także największym zagrożeniem dla ateistów mogą być sami ateiści. Tak samo dla wierzących największym zagrożeniem są oni sami. Wyznawana filozofia to jedno, ale trzeba też sobą reprezentować jakiś poziom, bo w przeciwnym razie czy ma się racje czy nie, wystawia się siebie i przy okazji swoje poglądy na śmieszność.
F21- insipid schizotypal
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Napisałbym inaczej :Każdy wojujący ateista jak i wojujący wierzący jest niebezpieczy dla społeczeństwa.Zresztą każdy wojujący,próbujący narzucić innym swoje poglądy aby utwierdzić siebie w swojej niepewnej wierze.Ateista jakiego przedstawiasz to nie jest ateista.To po prostu człowiek,który ma w sobie konflikty.Dlatego nazywa siebie ateistą aby wyprzeć poczucie winy,czegoś złego,niestosownego.Nie sądzę aby dorośli ludzie mieli podobne motywacje :) Komuś kto tak robi wydaje się po pierwsze,że moralność pochodzi od Boga w którego de facto wierzy więc trzeba się go wyprzeć a może bardziej zamazać korektorem.Tylko,że on nie znika.Niesamowicie infantylne :D Sam ateizm nie jest niebezpieczny bo każdy bez względu na to w co wierzy może być przyzwoity.Niebezpieczne są konflikty wewnętrzne z których rodzi się narzucanie swojego zachowania aby utwierdzić je w sobie.

the formless."

Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Przegłosowany,ja napisałem wycinek RZECZYWISTOŚCI a Ty odcinek PRAWDY.Prawdą byłaby całość,któj nie znamy.Jeśli nie widzisz różnicy to nie mamy o czym dyskutować.Odcinek rzeczywistości bo ten facet rzeczywiście krzyczał "Nienawidzę".Jednak nie znamy kontekstu-może ktoś go prowokował albo obrażał.Może tak,może nie.Po prostu nie wiem a Ty z tego co widzę wiesz.
Weź już nie filozuj tej. ;)
Jak zwał, tak zwał. Wydarzyło się te parę sekund w rzeczywistości, a więc naPRAWDĘ miało miejsce. Pisząc "wycinek prawdy" chyba jasno wyraziłem się, że nie chodzi mi o całą prawdę prawdziwą, najprawdziwszą tylko właśnie specjalnie dobrany w celach politycznych wycinek prawdy.

Oczywiście, że nic nie wiem na temat Pana Andrzeja Hadacza, ale wierzę, że jest szlachetnym obrońcą wartości narodowych i niezłomnym poszukiwaczem prawdy o katastrofie smoleńskiej, wynikach wyborów i prawdziwych przyczynach takiego, a nie innego kształtu obecnej sceny politycznej. Cieszę się SSSD, że stanąłeś w obronie Pana Andrzeja, bo dzięki temu znalazłem kilka filmików na jego temat i teraz już w ogóle wiem, że wybór słów "Nienawidzę ich" czy "Tusk, Komorowski - kula w łeb!" i właśnie Pana Andrzeja na bohatera swojego spotu wyborczego przez PO był nieprzypadkowy. Polecam je Twojej uwadze (dwa z nich [ostatnie] to oczywiście zmontowane przez oficjalne media polsatowskie felietony o Panu Andrzeju, w których prawdziwość należy wątpić, jednak też zapoznaj się z nimi, bo są ciekawe):

"polshit"

i jeszcze jedno całe ciekawe, ale wybrałem swój ulubiony moment :D

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Niektórzy ludzie,którzy przyszli w kontrze aby zamanifestować swoją dezaprobatę dla obrońców krzyża też mają w sobie nienawiść.Gdyby jej nie mieli potrafiliby zachować się jak należy,nie robiliby krzyża z puszek od piwa i nie obrażaliby innych.Zrobili to z nienawiści dla takiego przeżywania żałoby,
Wiem, to widać m.in. w tym dokumencie półtoragodzinnym "Krzyż" w reż. Ewy Stankiewicz i Jana Pospieszalskiego. W ogóle widać wiele różnych rzeczy ciekawych z pkt. widzenia socjologi np. ;)
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Zarzucasz mi też,że patrzę wybiórczo co jest śmieszne bo pisząc to przypinasz mi tym samym łatkę jakobym był po jakieś stronie,innej niż Twoja.Więc skoro Ty wskazałeś mi jaskrawy przykład odnośnie ""Herr Tusk", "Tusk=Putin", "Konzentratzione Lager Europa" powinienem się samobiczować.Jesteś inteligentnym facetem a od jakiegoś czasu mam wrażenie,że myślisz stereotypami.
Nie myślę stereotypami i nie przyklejam Ci łatki i nie dzielę na kategorie. Tylko zwalczam Kaczkę i jego zwolenników (jeśli tacy tu są, do Was piszę HALOO! :D).

I nie rozumiem czemu miałbyś się samobiczować z powodu ponownego wskazania przeze mnie na charakter obchodów 30 Rocznicy Stanu Wojennego, bo zauważ, że ...
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:
przeglosowany pisze: Noooooo. Zawsze może co lepszych idiotów wyprowadzić na ulice. W tym jest niezły. 8)
To już było chamskie.Uważasz pewnie,że spot kampanijny PO zawierał prawdę.Coś takiego w innym kraju nie byłoby możliwe.Gdyby PO tak dobrze rządziła Tusk nie musiałby sięgać bo tak ohydne metody.Taki nowoczesny.Wlaśnie za to jest dla mnie nikim.Bo to on dał dupy ze Smoleńskiem.To ludzie,którzy inaczej przeżywali tą katastrofę byli pokazywani na spocie.Nikogo nie obchodziło to czy ktoś był prowokowany czy nie.Liczyła się prawda ekranu.Wszystko miało miejce na fali nastrojów do których PO się znacznie przyczyniła.
... na samym początku ja napisałem o wyprowadzaniu ludzi na ulicę przez Kaczyńskiego przy każdej możliwej okazji, a Ty zmieniłeś temat i zacząłeś pisać o:
a) nieprawdziwości spotu PO z udziałem Pana Andrzeja Hadacza (na co mógłbym odpowiedzieć, że faktycznie nieładna taka negatywna skierowana w przeciwnika kampania, ale polityka to nie bułka z bananem i działo się to niejednokrotnie z obu stron);
b) zacząłeś coś pisać, że Tusk dał dupy ze Smoleńskiem (na co doprawdy nie wiem co odpowiedzieć w sytuacji, gdy wśród ludzi zgromadzonych na tych wiecach panuje przekonanie o spisku i zamachu na Tupolewa) (jeśli zaś przyjmujesz, bo ja tam nie wiem, co sobie przyjmujesz, że np. nawaliła strona rosyjska czyli wieża kontrolna i nieujawnienie prawdy o własnych błędach jest dla Rosji sprawą prestiżową, a Tusk nie dopilnował, aby tego tam faceta z wieży kontrolnej oskarżyć, skazać czy pociągnąć do odpowiedzialności dyscyplinarnej i zwolnić z pracy, to byłbym skłonny położyć lachę na takie coś, bo popełniać błędy rzeczą ludzką i nie ma absolutnie żadnych podstaw, aby trąbić cały czas o UTRACIE SUWERENNOŚCI, bo jest to zwyczajną manipulacją, a zauważ, że środowisko PIS powtarza to jak mantrę przy byle okazji);
c) piszesz dalej, że to PO a nie PIS przyczynił się do wzrostu poziomu negatywnych emocji (na co mogę Ci odpowiedzieć, abyś jeszcze raz przeczytał podpunkt b).

Podsumowując całą dyskusję i wskazując źródło nieporozumień:
Ja pisałem o wyprowadzaniu ludzi na ulice.
Ty napisałeś w odpowiedzi o trzech różnych innych rzeczach.
Na co ja powróciłem do korzeni dyskusji i tego co chciałem od samego początku zakomunikować, czyli powtórzyłem swoją wypowiedź o wyprowadzaniu ludzi na ulice przez PIS tym razem odnosząc się konkretniej do sytuacji obchodów 30 Rocznicy Stanu Wojennego.
Na co Ty uznałeś, że każę Ci się samobiczować. :D
Korat pisze:Wątpię, ponieważ widzę powody dla których większość młodzieży zostaje ateistami. Często taki nastolatek sobie myśli "eee, bóg nie pozwala ssać kobietom pał, więc chrzanić go zostanę ateistą". Boję się tych ludzi,
Nie dziwię się, że się boisz ludzi, których uważasz za zupełnych idiotów. Też się boję ludzi, których uważam za zupełnych idiotów.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Podziwiam Cie,że chce Ci się tyle pisać hehe.Masz mylne przekonanie,że specjalnie nie odniosłem się do obozów etc.Po prostu uznałem to za "oczywistą oczywistość" której nie warto komentować bo sama w sobie się kompromituje.Nie bronię też tego pana bo nawet nie wiedziałem,że tak się nazywa.Co do Tuska i tego,że on sam przyczynił się do tych nastrojów -miałem na myśli to,że gdyby nie dał dupy ze śledztwem i prowadził je jak należy(oczywiście poprzez ludzi mu podległych),o wiele szybciej nie wyhodowałby sobie ludzi,którzy głoszą tak chore hasła.Pewnie tacy by byli ale w moim przekonaniu o wiele mniej.Tusk się po prostu skompromitował.Polska m.in,po bardzo długim czasie mogła wysłać badaczy archeologów etc.Tłumaczy się,że Tusk był tak delikatnie mówiąc miekki aby nie pogorszyć stosunków z Rosją.Tym posunięciem dał jednak paliwo do wszelkich teorii spiskowych o czym doskonale wiedział.Gdyby zależało mu na dobru Polski postawiłby na szali iluzorycznie dobre stosunki z Rosją.Niestety tak jak w przypadku Unii Europejskiej myśli tylko o własnym wizerunku(czytaj przymilaniu się) aby przenieść się w przyszłości na jakąś ciepłą posadkę.Nabierają nas Polaków że aby byś w grze musimy pomagać Grecji chociaż nas na to nie stać.Czesi np.są od nas sporo bogatsi a potrafią powiedzieć "nie".Aby liczyć się w Europie to trzeba być przede wszystkim w strefie euro.Tak odbiegając trochę od tematu.
Ostatnio zmieniony pt gru 30, 2011 7:14 am przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Korat
zaufany użytkownik

Zgadzam się, że prowadzenie sprawy smoleńskiej było prowadzone tak, że stało się idealnym podłożem dla teorii spiskowych. Sam miałem mętlik w głowie, a później zostałem tak zdemotywowany posunięciami specjalistów zajmujących się tą sprawą i artystów od kreowania teorii spiskowych, że przestało mnie w ogóle interesować wyjaśnienie tej sprawy.
Te ukłony Tuska w kierunku zachodu mogą też mieć dodatkowe podłoże. Expose było miodem na serce wyroczni ratingowych i ekonomistów wróżbitów aby nie spekulowali i nie pogarszali swoimi opiniami sytuacji ekonomicznej Polski. System zależności między państwami unii stał się tak niestabilny, że pierdnięcie w Grecji może źle wpłynąć na naszą gospodarkę, to niestety jest chore. Mam wrażenie, że ekonomiści w niejawny sposób szantażują Polskę i trzeba było dać jasny sygnał zachodowi, że my mocno stąpamy po ziemi i nad wszystkim panujemy, przemówienie Tuska na pewno ucieszyło ekonomistów. W zasadzie to do nich było to ostatnie expose, bo my obywatele będziemy mieć z tego jedynie tępe cięcia z rodzaju praca prawie do śmierci czy ewentualne podwyższenie podatków. Prawie żadnych pomysłów na inteligentne, elastyczne systemy usprawniające dyspozycję pieniędzy z budżetu, a przecież w Polsce z powodu żenujących procedur mnóstwo pieniędzy wyrzucanych jest w błoto.
F21- insipid schizotypal
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

przeglosowany pisze:... nie ma absolutnie żadnych podstaw, aby trąbić cały czas o UTRACIE SUWERENNOŚCI, bo jest to zwyczajną manipulacją, a zauważ, że środowisko PIS powtarza to jak mantrę przy byle okazji)...
Kłopot w tym że ludzie powtarzają swoje wnioski zapominając o przesłankach, które do nich doprowadziły. Pozwól, że podam przykładowo jedną z nich, opisywaną także w UważamRZE:

W maju 2010 pewna Rosjanka przekazała polskim kolejarzom list do polskich władz zajmujących się badaniem katastrofy smoleńskiej. Zaznaczyła, że nie mogła podać go w ambasadzie polskiej, bo jest śledzona. Swietłana - tak jej imię, załączyła ksero swojego dowodu oraz dane kontaktowe i zapowiedziała dokumenty wskazujące w przypadku katastrofy smoleńskiej na planowany zamach. Pominę perypetie jak informacja dotarła w końcu do polskiej prokuratury. Ta jednak zamiast nawiązać ze Swietłaną kontakt i dowiedzieć się jakie dowody ma ona do przedstawienia, a których obawiała się przedstawić w Rosji, wysyła oficjalną prośbę do prokuratury rosyjskiej, żeby przesłuchała Swietłanę !

Czy nie myślisz, że ktoś może zadać sobie całkiem poważne pytanie, czy polska prokuratura jest tylko z nazwy polska, a w rzeczywistości działa na zamówienie obcego państwa ? Jak myślisz, w jakim charakterze miałaby Swietłana być przesłuchana przez Rosjan ? Przypadek nie jest odosobniony ! Podobną sprawę mieliśmy z pewnym opozycjonistą białoruskim - wtedy media trąbiły - może w innych przypadkach nie trąbią. Lecz wystarczy przecież jeden, żebyś, jeśli przypadkiem znalazłbyś się w sytuacji Świetłany, dziesięć razy zastanowił, czy zwracając się do polskich władz rzeczywiście omijasz rosyjskie. Według mnie to się jakoś wiąże z poważnym pytaniem o suwerenność, czy się mylę ?
Korat
zaufany użytkownik

Wiecie, jakoś cały czas mi bardziej pasuje mówienie o nieudolności niż o serwilizmie. Mówię tak dlatego, że na co dzień czy to u lekarza czy u zwykłego urzędnika, ja zwykły szary obywatel jestem w pewnym sensie traktowany jak ta Swietłana. Naprawdę niekiedy i to nie tylko w wyniku zaburzeń, odnoszę wrażenie że jestem prześladowany przez aparat państwowy. Tylko, że w stosunku do mnie to byłoby ekstremalnie nieprawdopodobne, a w wielkiej polityce do takich rzeczy może dochodzić. Jednak taka już jest przypadłość polskiego aparatu państwowego, że na każdym poziomie są konowały i nawet tam na samym szczycie dopuszczają się rażących błędów, niekoniecznie zamierzonych. Mogę się mylić, ale to wydaje mi się bardziej prawdopodobne.
F21- insipid schizotypal
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Nieudolnością byłoby odesłanie Swietłany do MAC-u i zaoferowanie jej pomocy w kontakcie. Zwrócenie się nie do niej, lecz do prokuratury rosyjskiej, żeby ją przesłuchała to jednak moim zdaniem podobna "nieudolność" jak tytułowe zarządzenie badania Kaczyńskiego przez psychiatrę z powodu hydroksyzyny w procesie, w którym to on sam jest wnioskodawcą, a nie oskarżonym.

Nie naśmiewałbym się z pytania o suwerenność.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”