Stała ankieta oceniająca modrowanie forum

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

Jak życzyłbyś sobie, żeby docelowo działała moderacja forum ?

1. Forum nie powinno być moderowane. Każdy powinien móc pisać co zechce.
1
2%
2. Trzeba większej tolerancji moderatorów na silniejsze słowa autorów postów.
1
2%
3. Moderatorzy powinni mniej kierowć się własnymi przekonaniami i ocenami i dopuszczać głosy niezgodne z ich poglądami lub innymi popularnymi opiniami.
8
16%
4. Potrzebna ogólnie nieco silniejsza cenzura postów.
0
Brak głosów
5. Osoby piszący obelżywe posty powinny tracić powoli prawa dostępu do czatu, potem po kolei do różnych działów, aż do zbanowania.
8
16%
6. Autorzy obelżywych postów mają być zbanowani po trzech ostrzeżeniach, na które nie zareagowali.
7
14%
7. Autorzy obelżywych postów mają być niezwłocznie zbanowani.
1
2%
8. Po trzech ostrzeżeniach osoby piszące ewidentne bzdury mają być zbanowane.
3
6%
9. Obelżywe posty mają być w większej ilości przesuwane do "niechcianych postów" bez dalszych konsekwencji.
3
6%
11. Chciałbym większej liczby moderatorów.
10
20%
12. Czat trzeba moderować bardziej stanowczo.
2
4%
13. Należy z większą uwagą i konsekwencjami oceniać posty pod kątem oczerniania innych oraz inspirowania do agresji wobec innych, także tych, którzy tu nie piszą
7
14%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: Stała ankieta oceniająca modrowanie forum

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Argentil pisze: śr mar 17, 2021 8:27 am Moderator nie powinien też oceniać merytoryczności całej dyskusji, ze względu na specyfikę forum, a tylko trzymanie się tematu.

Dlatego jakaś form decentralizacji władzy by się przydała, aby autor który zna dobrze temat mógłby go moderować sam.
Chodzi mi o opcję przenoszenia postów do folderu tymczasowego dostępnego dla moderatorów do analizy, jakby ktoś za mocno sprzątał niewygodne opinie ale będące konstruktywną dyskusją / krytyką to mógłby stracić tę opcję.

Dobrą praktyką byłoby gdyby autor tematu mógł tylko otwierać i zamykać offtopy w dyskusji.
Masz wypaczone pojęcie rzeczywistości według mnie. Czy muszę stwierdzać ze obelżywe teksty są warte poddania merytorycznej dyskusji? A jak zwyzywam Cię i powiem że jesteś chujem i pierdolnięty, też to będziesz poddawał merytorycznej ocenie?🤔
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

Papuśny, pisz sobie durne odpisy, i zaraz potem kasuj. Jest to wielce "dojrzałe" psychicznie.
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2021 7:36 pm przez Chłopiec Papuśny, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post został przywrócony do oryginalnego wątku
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Wszyscy weźmy sobie wypalmy fajkę pokoju. Dopiero gdy po fajce pokoju nadal ktoś chce innemu coś zabraniać, uciskać go cenzurą jak w najbardziej drakońskim komunizmie, to wtedy won z takim kimś.
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2021 7:36 pm przez Chłopiec Papuśny, łącznie zmieniany 1 raz.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

guile pisze: śr mar 17, 2021 4:38 pm Powtarzam, tym forum powinni się zajmować osoby zdrowe psychicznie. Tym bardziej nie powinny się tym forum zajmować ćpuny i moczomordy, bo na nas czubkach tak łatwo się wyżyć za własne durne błędy życiowe.
Nie ma na to szans, kazdy normalny by tu zwariował po dwoch dniach :lol: :lol: :lol: albo by wczesniej zszedl z tego swiata w wielkiej zadumie i niedowierzaniu :lol: :lol: :lol:
Kto by zdrowy chcial moderowac forum dla psychicznie chorych? Co innego odplatnie jako fucha ale Zbyszek to i tak wszystko ciagnie z wlasnego prywatnego budzetu charytatywnie i jeszcze mialby komus zdrowemu tu placic za prace? Pomysl, prosze cie i badz powazny choc przez chwile. Takie dyrdymaly ze uszy czlowiekowi wiedna.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Każdy boryka się z czymś, ma dylematy, miota się. Ale tu chodzi ogólnie rzecz biorąc o trudność, jaką mamy w dotarciu do istoty problemu: Partykularne interesy na pewno stanowią dużą przeszkodę w porozumieniu, tak jak napisałeś, sympatie i antypatie...Usłyszałam kilka dni temu cytat z Fredry, że dla człowieka drugi człowiek jest tylko narzędziem, wiesz, oniemiałam, a jednocześnie zapaliła mi się żarówka. Czyli co, ciągła kalkulacja i manipulacja..? "Nie mój cyrk, nie moje małpy..." Nie mój wóz nie będzie mnie wiózł.!? Jesteśmy jednak systemem naczyń połączonych. Jak można być aż tak NIEPRZEJEDNANYM..? Zamiast kwiatów, ciągle kamienie..! Gdzieś tam cię jednak rozumiem: grupy interesów,... Lobbyści, którzy działają w sprzeczności do Twoich oczekiwań. A nawet wyobrażenie, że mimo nowoczesności jesteśmy niewolnikami...Coś jest jednak zapisane w twojej mentalnej "matrycy" (matrix to macierz) i mam namyśli to, co determinuje Twój system wartości na dzień dzisiejszy. Impulsy. Trochę subtelności Guille, chłopie!
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

I od zydow won mi! Zydzi sa spoko, to madre leby. Najlepsi sa w handlu i matematyce oraz w szachach. Tez czuje się urazony gdy obraza sie inne nacje. Bardzo dobrze ze te watki wyladowaly w niechcianych tam ich miejsce. Tak samo jak ciagle napieranie na homosi i lgbt. Tu wchodze by poczytac o schizofrenii, a tamtego smietnika i tak jest wszedzie po dziurki w nosie.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

<blockquote><div><cite><a href="./memberlist.php?mode=viewprofile&u=4372">Antonio Kontrabas</a> pisze: <a href="./viewtopic.php?p=633512#p633512" data-post-id="633512" onclick="if(document.getElementById(hash.substr(1)))href=hash">↑</a><div class="responsive-hide">śr mar 17, 2021 6:42 pm</div></cite>
I od zydow won mi! Zydzi sa spoko, to madre leby. Najlepsi sa w handlu i matematyce oraz w szachach. Tez czuje się urazony gdy obraza sie inne nacje. Bardzo dobrze ze te watki wyladowaly w niechcianych tam ich miejsce. Tak samo jak ciagle napieranie na homosi i lgbt. Tu wchodze by poczytac o schizofrenii, a tamtego smietnika i tak jest wszedzie po dziurki w nosie.
</div></blockquote>

Ja nie jestem za żadną cenzurą. Niech siła argumentu wygrywa! Gdy ktoś nie ma tej siły w swoich argumentach, sięga po cenzurę!
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2021 7:35 pm przez Chłopiec Papuśny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Antonio Kontrabas pisze: śr mar 17, 2021 6:28 pm
guile pisze: śr mar 17, 2021 4:38 pm Powtarzam, tym forum powinni się zajmować osoby zdrowe psychicznie. Tym bardziej nie powinny się tym forum zajmować ćpuny i moczomordy, bo na nas czubkach tak łatwo się wyżyć za własne durne błędy życiowe.
Nie ma na to szans, kazdy normalny by tu zwariował po dwoch dniach :lol: :lol: :lol: albo by wczesniej zszedl z tego swiata w wielkiej zadumie i niedowierzaniu :lol: :lol: :lol:
Kto by zdrowy chcial moderowac forum dla psychicznie chorych? Co innego odplatnie jako fucha ale Zbyszek to i tak wszystko ciagnie z wlasnego prywatnego budzetu charytatywnie i jeszcze mialby komus zdrowemu tu placic za prace? Pomysl, prosze cie i badz powazny choc przez chwile. Takie dyrdymaly ze uszy czlowiekowi wiedna.
Zawsze bierz screen shoty, bo posty stąd znikają, mimo picu że nie znikają. Jak zdrowy tu nie wytrzyma, to myślisz że chory za darmo tu wytrzymuje tyle czasu?!
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Antonio Kontrabas pisze: śr mar 17, 2021 6:42 pm I od zydow won mi! Zydzi sa spoko, to madre leby. Najlepsi sa w handlu i matematyce oraz w szachach. Tez czuje się urazony gdy obraza sie inne nacje. Bardzo dobrze ze te watki wyladowaly w niechcianych tam ich miejsce. Tak samo jak ciagle napieranie na homosi i lgbt. Tu wchodze by poczytac o schizofrenii, a tamtego smietnika i tak jest wszedzie po dziurki w nosie.
Nie masz monopolu na nic, nawet na Rompery moda.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

To jest forum schizofreników, nie ćpunów i pijaków. Kto tu nam takie świnie podrzucił, i za co?. Mamy jeszcze gorzej się czuć ze sobą, bo nawet tacy są wolni sr.ać po nas?
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Tym forum powinni zarządzać zdrowi ludzie. Koniec, bo ręce opadają.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Obrazek
nic
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

guile pisze: śr mar 17, 2021 7:42 pm
Antonio Kontrabas pisze: śr mar 17, 2021 6:28 pm
Zawsze bierz screen shoty, bo posty stąd znikają, mimo picu że nie znikają. Jak zdrowy tu nie wytrzyma, to myślisz że chory za darmo tu wytrzymuje tyle czasu?!
Posty są albo w niechcianych albo nieaktualnych. Swoich obelg szukaj w niechcianych.
guile pisze: śr mar 17, 2021 8:38 pm To jest forum schizofreników, nie ćpunów i pijaków. Kto tu nam takie świnie podrzucił, i za co?. Mamy jeszcze gorzej się czuć ze sobą, bo nawet tacy są wolni sr.ać po nas?
Ciepło chociaż masz?
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Ja się już nie chcę tu bawić, bo prawdziwe szambo tu się zaczyna robić, to jedno. I mimo ile bym nie miał dla Was wszystkich serca, muszę się sam swoim życiem zająć. Poza tym, złymi siłami tutejszymi już nie muszę się zajmować, bo w chwili obecnej nic tym siłom nieczystym tak nie szkodzi, jak one same sobie. Ingerując im w ich liczne procesy autodestrukcyjne, w jakikolwiek sposób, tylko im się przedłuża katorgę trwania w swojej żałosnej agonii.

Zróbcie sobie tu porządek! Faktycznie, czemu by tu nie zaprzęgnąć studentów psychologii do moderowania? To moderatorstwo najbardziej się przyczyniło do tutejszego syfu (Pycia akurat jest ok, zachowuje się sprawiedliwie i obiektywnie względem reszty). Jako studenci psychologii, wręcz mają obowiązek podjąć się takiej pracy.

Poza tym, powtarzam że powinna tu być opcja blokowania natrętnych forumowiczów.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Studenci mogliby moderować w zamian za ankiety, czysty barter.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Moderacja jest dobra. Pytanie co zrobić z absurdalnymi postami nie na temat oraz Catastrophique który obraża i prowokuje jak np w viewtopic.php?f=48&t=36680. Ostrzeżenie jakie dostał od moderatora Złego Kiciusia nic nie pomogło.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Mam nastepnego faaanaaa :D.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Zły Kicius_XXL pisze: wt cze 08, 2021 10:08 am Catastrophique daj już wreszcie na luz. To się ciągnie i ciągnie aż ręce opadają.

Możesz stracić status zaufanego.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Zły Kicius_XXL pisze: wt cze 08, 2021 1:01 pm Mylisz się.
Zbyszek ma ludzi od tego, którzy mu pomagają. Biorę to na siebie.

Tym swoim postem dałeś mi do zrozumienia że nie zaprzestaniesz być kąsliwym.
Od dawna prowokujesz innych i tym innym się obrywa.
Swój czas na forum poświęcasz aby dokopać tym ktorych nie lubisz.

Od dawna.

Wielokrotnie pisałeś że pracujesz z ludźmi. I co ja Tobie mam napisać że dobrze wykonujesz swoją pracę?

Doceń to że piszę do Ciebie publicznie o pohamowanie się. Jesli jeszcze raz kogoś obrazisz a będzie zgłoszenie postu stracisz zaufanego i dostaniesz ostrzeżenie.
A potem jest już drugie ostrzeżenie i ban na IP. Twój wybór.

Za Twoje wpisy w realu dostałbyś od kogoś innego z rozpędu w ....
Awatar użytkownika
Erratas
bywalec

Post autor: Erratas »

Modrowanie czy mordowanie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”