Zgadza się. Tak jak pisałem wcześniej, lek się z organizmu wysikuje dopiero po 10-14 dniach. I nie ma tu nic do czynienia półtrwanie. Jak komuś się wydaje że dwa albo trzy dni nie będzie brał leku i już go nie ma, to jest w wielkim błędzie.klucz żurawi pisze: ↑ndz lis 10, 2019 4:48 pm No chyba nie tak. Ze szpitala pamiętam jak było mówione o nasyceniu lekiem. Zanim zacznie działać mija trochę czasu. I jak się nie będzie brało to dopiero po tych dwu tygodniach stracimy stężenie leku.
leki a głupota
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: leki a głupota
Tak ale jest cos takiego jak okres poltrwania, w ktorym lek najmocniej dziala, tu chodzi o ochrone na caly dzien, ale ja jeszcze przegadam sytacje z moim lekarzem czy moge brac Solian tyko wieczorem, z tego co tu widze czesc osob na forum bierze go wlasnie tylko wieczorem, ale ja nie jestem pewien jaka on mi daje ochrone przed nawrotem wlasnie zazywajac lek wieczorem. Co jesli duzy stres wlasnie pojawi sie w dzien i nastapi psychoza, ja chce wrocic do pracy i sie dobrze zabepieczyc, wiem ze w pracy bede mial stresujace sytacje.Miś Uszatek pisze: ↑pn lis 11, 2019 9:15 amZgadza się. Tak jak pisałem wcześniej, lek się z organizmu wysikuje dopiero po 10-14 dniach. I nie ma tu nic do czynienia półtrwanie. Jak komuś się wydaje że dwa albo trzy dni nie będzie brał leku i już go nie ma, to jest w wielkim błędzie.klucz żurawi pisze: ↑ndz lis 10, 2019 4:48 pm No chyba nie tak. Ze szpitala pamiętam jak było mówione o nasyceniu lekiem. Zanim zacznie działać mija trochę czasu. I jak się nie będzie brało to dopiero po tych dwu tygodniach stracimy stężenie leku.
- Catastrophique
- bywalec
Ja mieszkam w malym miescie, 20tys mieszkancow, prace znalazlem szybko, ale nie taka jaka bym chcial. Na szczescie, jest mozliwosc dojazdu do nieco wiekszego. Trzymam kciuki, Adam. I masz racje, zdrowie jest bardzo wazne.AdamSchibi pisze: ↑pn lis 11, 2019 9:12 am Ja tez bede szukal pracy jak mi ie skonczy swiadczenie, ale bede musial sie prawdopodobnie przeprowadzic bo w moim miescie nie ma pracy za bardzo w moim zawodzie, a jak jest to bardzo malo platna, jeszcze sie zastanawiam nad wyjazdem za granice ale zobaczymy jak bedzie, najwazniesze na chwile obecna to utrzymac sie jak najduzej w zdrowiu, bo juz niechce miec nawrotu.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Ja mieszkam w miesie ok 60 tys. mieszkancow, ponad 3 lata pracowalem w duzej firmie z mojego rejonu, ale przez dziewczyne zrezygnowalem, a teraz juz prawdopodobnie nie mam mozliwosci powrotu, choc nie wiem czy chcialbym tam wrocic jak placili tyle co na kasie w biedronce, a ja zawsze mialem wieksze inspiracje. Praca nie zajac nie ucieknie, duzo mialem czasu na przemyslenia i teraz juz wiem, ze zdrowie wazniejsze.Catastrophique pisze: ↑pn lis 11, 2019 9:20 amJa mieszkam w malym miescie, 20tys mieszkancow, prace znalazlem szybko, ale nie taka jaka bym chcial. Na szczescie, jest mozliwosc dojazdu do nieco wiekszego. Trzymam kciuki, Adam. I masz racje, zdrowie jest bardzo wazne.AdamSchibi pisze: ↑pn lis 11, 2019 9:12 am Ja tez bede szukal pracy jak mi ie skonczy swiadczenie, ale bede musial sie prawdopodobnie przeprowadzic bo w moim miescie nie ma pracy za bardzo w moim zawodzie, a jak jest to bardzo malo platna, jeszcze sie zastanawiam nad wyjazdem za granice ale zobaczymy jak bedzie, najwazniesze na chwile obecna to utrzymac sie jak najduzej w zdrowiu, bo juz niechce miec nawrotu.
Dzieki za wsparcie i nawzajem zycze wszyskiego najlepszego.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ale to są dwie różne sprawy,ten okres półtrwania a nasycenie mózgu lekiem.AdamSchibi pisze: ↑pn lis 11, 2019 9:19 amTak ale jest cos takiego jak okres poltrwania, w ktorym lek najmocniej dziala, tu chodzi o ochrone na caly dzien, ale ja jeszcze przegadam sytacje z moim lekarzem czy moge brac Solian tyko wieczorem, z tego co tu widze czesc osob na forum bierze go wlasnie tylko wieczorem, ale ja nie jestem pewien jaka on mi daje ochrone przed nawrotem wlasnie zazywajac lek wieczorem. Co jesli duzy stres wlasnie pojawi sie w dzien i nastapi psychoza, ja chce wrocic do pracy i sie dobrze zabepieczyc, wiem ze w pracy bede mial stresujace sytacje.Miś Uszatek pisze: ↑pn lis 11, 2019 9:15 amZgadza się. Tak jak pisałem wcześniej, lek się z organizmu wysikuje dopiero po 10-14 dniach. I nie ma tu nic do czynienia półtrwanie. Jak komuś się wydaje że dwa albo trzy dni nie będzie brał leku i już go nie ma, to jest w wielkim błędzie.klucz żurawi pisze: ↑ndz lis 10, 2019 4:48 pm No chyba nie tak. Ze szpitala pamiętam jak było mówione o nasyceniu lekiem. Zanim zacznie działać mija trochę czasu. I jak się nie będzie brało to dopiero po tych dwu tygodniach stracimy stężenie leku.
Moze i tak ale dopiero jak skonsultuje to z moim lekarzem prowadzacym to w sobote napisze w tym watku o co chodzi.
Czy udało się komuś odstawić lek na stałe ? Jak samopoczucie ? Libido wróciło i emocje ? Jak organizm tolerował pozbywanie się leku ? Dziękuję za odpowiedź
Aby libido wróciło nie trzeba odstawiać, wystarczy zmienić lekarstwo na inne. Jest obecnie tak szeroki wachlarz specyfików na rynku, że każdy bez problemu znajdzie coś dla siebie. Jedne obniżają libido, inne podwyższają do niebotycznych rozmiarów. Odstawiać nie warto, znacznie lepiej obniżyć dawkowanie. Oczywiście wszystko pod kontrolą lekarza. Wtedy jest się zabezpieczonym przed nawrotem psychotycznym, a skutków ubocznych brak.
Odnośnie odstawiania , może i racja ale chciałbym spróbować bez leku funkcjować. Jak na chwilę obecną widzę, że wszystko jest okej. Jestem tyko ta otępiałość przy dawce 4mg rispoleptu trochę mnie miesza...
4mg to chyba duza dawka tego leku, zasada jest jedna przynajmniej w moim przypadku po epizodzie do pol roku dosyc wysokie dawki po pol roku mozna stopniowo zmniejszac po roku dawka podtrzymujaca jak jest wszystko ok. Tak przynajmniej jest u mnie. Ewentualnie jak widze ze cos zlego sie dzieje to zwiekszam dawke.
Ale ja myślę po pierwszym epizodzie o odstawieniu leku. Wspólnie to z lekarzem muszę przedyskutować jeszcze
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Watpie, ze zdrowe jest calkowite odstawienie leku.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Myślisz że mam się trzymać leku do końca życia ? Ta dawka mnie powala obecną i mam problemy z pamięcią krótkotrwała ..Nieraz po parę razy muszę na coś spojrzeć aby zapamiętać coś
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Slyszales o czyms takim jak dawka podtrzymujaca? Jest kilkukrotnie nizsza niz standardowa dawka. Wiekszosc osob przyjmuje leki do konca zycia.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Na chwilę obecną jestem bezpłodny. Czy płodność mi wróci ?
Zależy ktôre leki . Warto poczytać artykuły na ten temat, bo jest o tym trochę. Nie chce tu sam reklamować konkretnych leków, ale czytałem ze niektóre właśnie uniemożliwiają leczenie a inne działają neuroprotekcyjnie lub nawet rzekomo zwiększają funkcje poznawcze.
Lekarz mój twierdzi że wszystko powinno powrócić po zakończeniu mojej terapii o ile stan zdrowia na to pozwoli (1rok). Nie mogę znaleźć osoby która po rispolepcie zakończyła leczenie i jest wszystko wporzadku.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Leki się bierze na głowę, właśnie na głupotę inaczej mówiąc.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Ja brałam rispolept 8 lat ,potem odstawilam i po miesiącu dostałam nawrotu ,teraz znowu jestem na rispolepcie
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
No lepiej brać jak trzeba już.
Niech wszyscy będą szczęśliwi