Football Manager 2016

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Re: Football Manager 2016

Post autor: Walet Pikowy »

Mistrzostwo seria A Milanem;)1/8 Lm.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Zdobyłem jeszcze Milanem Puchar Włoch i Superpuchar Włoch.Doszedłem do 1 rundy kwalifikacyjnej pucharowej Ligi Europy,3 razy wyjście z grupy LM.Po 6 sezonach opuszczam Milan na końcu wywalczając wicemistrzostwo i szkoda,że tylko półfinał Pucharu Włoch.Ligę Europy zdobył Tottenham,co mnie wyeliminował 1-2,2-3.
Włochy zdobyte do maksa,ale w pucharach jest pewien niedosyt.Za mocne były w LM Atletico,Manchester City i FC Barcelona.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Zagrałem dwa finały Meksykiem i drugi wygrałem Złoty Puchar.Wyciągnąłem wnioski po pierwszym zagrałem mentalnością defensywną.Po karnych pokonałem Kostarykę z Navasem 0-0 4-2 w karnych.Na turnieju było USA B i Kanada B,to ułatwiło sprawę.Turniej w USA.Javier Hernandez królem strzelców 10 goli.Droga niezbyt była ciężka 1/4 Martynika.Gwatemala w 1/2.Jednak w finale trudny rywal i mega emocje.

Mam duże szanse na mundial w Kanadzie w 2022.

Jak miałem Navasa w Realu był wybierany najlepszym bramkarzem świata.A i jeszcze mój najlepszy bramkarz miał kontuzje na turniej.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Na dwie kolejki przed awansowałem na mundial Kanada 2022.Wygrałem z USA 1-0 po bramce niezawodnego Chicharito.Muszę teraz pogłówkować w lidze z szukaniem młodszych zawodników do kadry,bo mam wiekową i wąską kadrę.Po mundialu jak zostanę ,to czeka mnie Puchar Konfederacji.
W sumie jak prowadzę zespół dostałem 3 porażek na 26 meczy.Wszystkie mecze z drużynami Ameryki Północnej ,żadnych sparingów nie grałem.Jestem na 6 miejscu w rankingu Fifa.

Znów zrobię oprawę meczy typu hymn i może będę grał też w nocy.

Najlepszy strzelec zmienił klub na Atletico Madryt gdzie jest uzupełnieniem składu.Może to się nie odbije na turnieju.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Na mundialu mam grupę Iran,Demokratyczna Republika Konga i Irlandia.Szansę na wyjście są,a marzy się osiągnąć więcej może ćwierćfinał lub przejść do historii i powalczyć o medal.W DR Kongu kiedyś byłem trenerem i osiągnąłem finał PNA.

Po Milanie objąłem Liverpool.Mam szansę na pierwszy puchar gram w finale Pucharu Ligi z Tottenhamem,a w drodze do niego odprawiłem z kwitkiem Chelsea i Manchester United.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Po raz kolejny nie dałem rady w pucharach.W lidze europy nie dałem rady Ajaxowi mimo wygranej w Amsterdamie 1-0,to przegrałem u siebie 2-3 i znów w pucharach nie mogę przejść pierwszej rundy pucharowej.Przegrałem też finał Pucharu Ligi z Tottenhamem 3-1,znów miałem czerwo.Kontuzja kluczowego zawodnika Hendersona zdecydowała.W lidze jestem bliski utrzymania,mimo wpadek pucharowych moja pozycja w klubie jest mocna.

Teraz czas na wisienkę na torcie mundial Meksykiem.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Czeka mnie teraz Puchar Azji Australią .Mam w grupie Chiny ,Korea Północna i ZEA.Cieszę się na mecz z Chinami.Oczywiście celuje w zwycięstwo.Wtedy miałbym 3 zdobyte mistrzostwa kontynentów oprócz Ameryk Północnej i Południowej.

Liverpoolem wyszedłem z 1 miejsca z grupy w lidze Europy jeden mecz tylko remisując.Mam w 1 rundzie AS Saint Etienne,a to tylko solidna drużyna francuska,a w drugiej mogę mieć FC Porto lub Athletic Bilbao,więc nie jest zle nie trafiłem na żadnego giganta.

Mam problem z napastnikami w Liverpoolu.Potrzebuje na ważne mecze jakiegoś bombardiera.Zawodzi w tym sezonie Roberto Firmino. Chociaż ostatnio się trochę odblokował w lidze Europy.Może zaryzykuje i kupie napastnika zimą.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Zdobyłem Ligę Europy Liverpoolem.

Droga to
1 runda AS Saint Etienne-Liverpool 1-2 ,0-2
2runda Athletic Bilbao-Liverpool 0-1 ,1-1 po dogrywce czerwo mój i cała dogrywka w 10
ćwierćfinał Fiorentina -Liverpool 1-2,0-2
Półfinał Gent -Liverpool 0-3,0-1

finał Palermo -Liverpool 1-2 po dogrywce.

W pucharze Anglii w półfinale przegrałem z Aston Villa 2-0

W końcu sukces po 7 sezonach frustracji i odpadaniu w pierwszej rundzie.

W lidze jest 3 miejsce i medal.

Australią przegrałem w finale z Irakiem 0-1.
Australia -Filipiny 2-0 półfinał
Australia -Katar 1-1 dogrywka karne 6-5 ćwierćfinał
Australia -Tajwan 2-0 pierwsza runda
grupa
Australia -Korea Północna 7-0
Australia -ZEA 1-0
Chiny-Australia 2-4
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Moja droga do finału LM Liverpoolem

grupa
Anderlecht-Liverpool 1-0 1-1
Liverpool-Borussia Dortmund 3-1 mój czerwo 2-2
Sevilla-Liverpool 2-5 i 0-5
1 miejsce w grupie

1/8 Bayern Monachium -Liverpool 0-0,0-0 karne 3-4
1/4 Liverpool-Szachtar Donieck 2-0 i 2-0
1/2 Liverpool-As Roma 0-0 i 0-0 karne 5-4

Finał Dortmund Manchester City-Liverpool 2-1
strzelili honorową bramkę tylko.

W lidze dopiero 14 miejsce,po finale mnie zwolnili.

Kończę prawie moją 3 letnią przygodę na Anfield.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

W pierwszym sezonie zdobyłem Anderlechtem mistrzostwo i puchar Belgii.Awansowałem też na mundial Koreą Południową.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Zdobyłem jeszcze Superpuchar Belgii i trochę odpoczywam od gry na rzecz innej aktywności:)Myślę,że w weekend będę mordował grę do granic wytrzymałości,bo to ostatnie dni przed dziennym:)
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Znowu przegrałem finał Pucharu Narodów Azji droga.

Grupa
Korea Południowa-Tajlandia 4-0
Korea Południowa -Katar 3-1
Korea Południowa -Singapur 4-0

2 runda Korea Południowa-Wietnam 6-0
1/4 gospodarz Australia -Korea Południowa 2-4 po dogrywce
1/2 Korea Południowa-Irak 3-1 obrońca tytułu
Finał Korea Południowa -Japonia 2-3 w 80 minucie tracę decydującego gola strzela mój były gracz z Liverpoolu.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Anderlechtem zmierzę się z moim byłym klubem Liverpoolem o ćwierćfinał Ligi Europy.W 1 rundzie kwalifikacyjnej pokonałem CSKA Moskwa w Rosji 4-0 i u siebie 5-1.Niestety doznał kontuzji mój ważny napastnik i chyba nie zagra z Anglikami.Co ciekawe jak prowadziłem Liverpool nie udało mi się wygrać z Anderlechtem.

Mam też szanse na mistrza ligi,tylko trochę problem z wąską kadrą i na puchar Belgii.

Na następny sezon trudno będzie mi zatrzymać jedną gwiazdę,ale może kolejny wychowanek go zastąpi po jakimś czasie.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Wtedy swój były klub pokonałem u siebie 2-1 i w Anglii też 2-1.Niestety zatrzymał mnie w ćwierćfinale Arsenal.W Anglii przegrałem 1-0,a u siebie miałem dreszczowiec i awans do 89 minuty,niestety przegrałem 3-2 ,to bramkami przegrałem.

Kolejny sezon to LM i awans do fazy pucharowej ligi europy.Ciekawsze wyniki to u siebie wygrana z Borussią Dortmund 3-1,a u nich 2-2 chociaż dwa razy prowadziłem.Remis też na Ukrainie z Szachtarem Donieck 1-1.

Faza pucharowa ligi europy to Sevilla czyli utytułowana drużyna z Hiszpanii.Pokonałem ich gładko u siebie 2-0 ,a na wyjezdzie był dreszczowiec 3-1 przegrałem,w 82 minucie strzeliłem na 2-1,próbowałem nowej taktyki obronnej,która zdała egzamin,bo tylko w końcówce straciłem jednego gola na 3-1.
Kolejna faza to gigant z Hiszpanii FC Barcelona.Na Camp Nou przegrałem gładko 2-0 mimo,że miałem sytuacje na gole.A u siebie zremisowałem 2-2 dwa razy przegrywając.Tak skończyła się moja przygoda,a miałem apetyt na trofeum.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Po 4 sezonach gdzie zdobyłem 7 pucharów w Belgii( w tym 3 mistrza kraju) powiedziałem Anderlechtowi do widzenia i objąłem giganta w kryzysie FC Barcelona.W tym klubie mam tylko jeden cel zdobyć LM.Może jakieś gwiazdy sprowadzę do FC Barcelony z Anderlechtu,bo muszę część niezadowolonych z gry w lidze europy graczy czołowych sprzedać.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

gralem w to kiedys swietna zabawa
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

AdamSchibi pisze: sob lut 08, 2020 5:53 pm gralem w to kiedys swietna zabawa
Jakie miałeś największe sukcesy?
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja gralem realem madryt wygrywalem wszystko co sie da mialem mega ekipe.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Też kiedyś miałem fajną przygodę Realem Madryt i prawie wygrałem wszystko.Zbudowałem też fajną ekipę,niestety miałem robiony lapek i straciłem save.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Zwolnili mnie z Chelsea nawet kibice nie pomogli już chociaż miałem ambicję zdobycia LM ,nie zdążyłem tego zrobić.Dorobek wicemistrzostwo Anglii i 1/8 LM niedoszły mecz z FC Porto.
ODPOWIEDZ

Wróć do „gry”