Od czego można zachorować?

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

niewazne
zaufany użytkownik

Re: Od czego można zachorować?

Post autor: niewazne »

savior of the damned pisze:Swoją drogą wielu ludzi których spotkałem w psychiatryku, zachowywalo się zupełnie normalnie, więc albo wmówiło im się chorobę, albo kombinowali aby rentę dostać. :lol:
To prawda, tez widzialam. Jednak wiekszosci takich osob chodzi wylacznie o kase - rente.
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
jato
bywalec

Post autor: jato »

Niewazne niedawno pisalas jestes zdrowa wiec nie wypowiadaj sie na temat pacjentow w szpitalu. A jasli ludzie tam znajdujacy sie sprawiaja wrazenie normalnych to najczescie sa juz ustawieni. W szpitalu nie tylko sa osoby chore na schizofrenie. Sa tam rowniez ludzie uzaleznieni czy w deprsji. Ich zachowania sa zupenie inne niz schizofrenikow.
Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

Post autor: savior »

jato pisze:Niewazne niedawno pisalas jestes zdrowa wiec nie wypowiadaj sie na temat pacjentow w szpitalu.
A dlaczego nie ma sie wypowiadać? cenzorem jestes?
jato pisze: W szpitalu nie tylko sa osoby chore na schizofrenie. Sa tam rowniez ludzie uzaleznieni czy w deprsji. Ich zachowania sa zupenie inne niz schizofrenikow.
w sumie fakt, czasami człowiek o tym zapomina.
niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

jato pisze:Niewazne niedawno pisalas jestes zdrowa wiec nie wypowiadaj sie na temat pacjentow w szpitalu.
Bede sie wypowiadac bo bylam w szpitalu w odwiedzinach bliskiej osoby i widzialam. Poza tym mam sasiada ktory mowi wprost, ze chodzi do psychiatry zeby miec rente. Zatkalo?
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
savior
bywalec

a ja na to jak na JATO :lol:
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Można twierdzić, iż niektórzy wykorzystują chorobę (żeby na przykład dostać rentę). Ja jednak nie oceniam, tj. nie potępiam osób, które nie czują się bardzo źle, lecz idą do szpitala, żeby sobie "załatwić" rentę. Ani nie usprawiedliwiam, ani nie ganię nikogo z tego powodu. Schizofrenia to ciężka przewlekła choroba, sądzę, że większość ludzi nie jest w stanie pracować, więc jeśli będąc na rencie można zapewnić sobie względny spokój i minimalizować stres i ktoś podejmuje taką decyzję, to jego wola.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Post autor: Jeżyk »

Ja też mówię czasami, że "załatwiłam" sobie rentę. Żeby odczepili się ci co "niechcący" dowiedzieli się o moim leczeniu psychiatrycznym. W szpitalu lekarce powiedziałam wprost, że przyszłam tu po to, by załatwić sobie rentę, ale nikt mi nie uwierzył :roll: :lol:
W tym świecie lepiej być uznawanym za kombinatora co załatwił sobie lewą rentę niż za chorego psychicznie- proza życia :(
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

Jeżyk pisze: W tym świecie lepiej być uznawanym za kombinatora co załatwił sobie lewą rentę niż za chorego psychicznie- proza życia :(
:( ? Jak to ludzie mają różne poczucie humoru. Mnie akurat to zdanie rozbawiło :)
Pozdrawiam :)
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
savior
bywalec

taaa, to smutne - największy zwyrodnialec będzie sie cieszył większym szacunkiem niż wariat. Z całym szacunkiem :lol: ja też nim jestem.
piotr 84
bywalec

Post autor: piotr 84 »

nas " wariatów " jest tylko jeden procent a " inteligentnych " psychopatów szacuje się że od 3 do 5 procent należymy do elitarnego grona więc bądżmy dumni a wracając do tematu to etiologia tej choroby jest nieznana i jak zwykle zależy indywidualnie od przypadku
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Pewnie że jestesmy elitą, załóżmy elitarny klub schizoli, gdzie będzie darmowy alkohol, laski, no i psychotropy :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”