Nigdy nie zrobiłem/am... nigdy nie byłem/am... nigdy...
Moderator: moderatorzy
Re: Nigdy nie zrobiłem/am... nigdy nie byłem/am... nigdy...
Nigdy nie zrobiłam prawa jazdy.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- pisaknabaterie
- bywalec
- Gadu-Gadu: 46802206
Nigdy nie byłam w związku.
Nauczyłem się wydawać o tym wszystkim powściągliwe zdanie, nauczyłem się wydawać o tym wszystkim chłodny sąd...
To nawet fajne.pisaknabaterie pisze:Nigdy nie byłam w związku.

Nigdy nie byłem dzieckiem, co najwyżej na krótko bywałem.
Ale jeszcze możesz odkryć w sobie dziecko w tym życiu ;-)

Nigdy nie chciałbym zamieszkać na emigracji.

Też nigdy nie chciałabym zamieszkać na obczyźnie, bo najlepiej posługuję się językiem ojczystym, a inne znam po macoszemu.
Nigdy nie zrobię prawa jazdy...
Nigdy nie zrobię prawa jazdy...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Ja raczej ze względu na swoją bezsensowną miłość do ojczyzny...

- pisaknabaterie
- bywalec
Petruccio, bardzo sobie cenię brak emocjonalnego uwiązania do drugiej osoby. Mogę robić wszystko z druga osobą ale nie chce być z kimś, za duży kłopot. A związki mają to do siebie, że wcześniej czy później się pozwalają, po co niepotrzebnie cierpieć i zawracać sobie tyłek byciem razem. Bezsensu.
Nauczyłem się wydawać o tym wszystkim powściągliwe zdanie, nauczyłem się wydawać o tym wszystkim chłodny sąd...
-
- zbanowany
Zauważam że pisząc o osobie z która nie potrafisz stworzyć trwalszej więzi emocjonalnej masz na myśli osobe którą gardzisz,a mimo to musisz w jakimś tam stopniu być.
Życzę CI żebyś spotkała kogoś kto będzie spełniał twoje oczekiwania.
Z pewnością napiszesz coś zupełnie innego.
Życzę CI żebyś spotkała kogoś kto będzie spełniał twoje oczekiwania.
Z pewnością napiszesz coś zupełnie innego.
Hardcore Will Never Die

Miałem na myśli, że dla drugiej osoby może to być fajne.
No, ale oczywiście nie ma przymusu wiązania się z kimś na całe życie.. Chociaż jeśli znajdziesz odpowiednią osobę,, to wszystko może się potoczyć zupełnie inaczej.
No, ale oczywiście nie ma przymusu wiązania się z kimś na całe życie.. Chociaż jeśli znajdziesz odpowiednią osobę,, to wszystko może się potoczyć zupełnie inaczej.

Owszem, ale może być też gorzej...Petruccio pisze:wszystko może się potoczyć zupełnie inaczej.
Może więc warto zostawić, jak jest!?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- zbanowany
Może być gorzej. Ale może być też lepiej. To są dla mnie dwie strony tego samego medalu.Mariii pisze:Owszem, ale może być też gorzej...
Może... Ale życie polega właśnie na podejmowaniu ryzyka, przełamywaniu barier. I jak zrezygnujesz z podejmowania go, to wg mnie coś stracisz.Mariii pisze:Może więc warto zostawić, jak jest!?

Nigdy nie rozumiałem takiej postawy życiowejpisaknabaterie pisze:Petruccio, bardzo sobie cenię brak emocjonalnego uwiązania do drugiej osoby. Mogę robić wszystko z druga osobą ale nie chce być z kimś, za duży kłopot. A związki mają to do siebie, że wcześniej czy później się pozwalają, po co niepotrzebnie cierpieć i zawracać sobie tyłek byciem razem. Bezsensu.

Związki się rozwalają własnie przez brak odwzajemnionej pozytywnej relacji emocjonalnej. Blokować z góry coś w samym sobie to przykre ograniczenie.
- pisaknabaterie
- bywalec
Związki się psują, bo ludzie bliscy często nawzajem się ranią, świadomie bądź nie. Więc wolę unikać niepotrzebnego bólu i łez.
-
- zbanowany
Tylko czy unikanie coś ci daje? Niewątpliwie wtedy traci się coś cennego, a negatywne emocje i tak potrafią się odbić jak piłeczka ping-pongowa. Grunt to nie zamykać się w bólu, tylko traktować to jak nowe doświadczenie i iść dalej.pisaknabaterie pisze:Więc wolę unikać niepotrzebnego bólu i łez.

Świadomie?pisaknabaterie pisze:Związki się psują, bo ludzie bliscy często nawzajem się ranią, świadomie bądź nie. Więc wolę unikać niepotrzebnego bólu i łez.
To nie są prawdziwe związki.
Nie, to są prawdziwe związki jak najbardziej, tyle że nieoparte na bezgranicznej miłości. Ludzie nawzajem siebie krzywdzą nawet jeśli dużo do siebie czują.cezary123 pisze:Świadomie? To nie są prawdziwe związki.