Sorry, znowu się wymądrzam, w kółko to samo.
Czy głosy mogą pochodzić od Boga?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Re: Czy głosy mogą pochodzić od Boga?
dokuczayev powinien brać leki do końca życia !!!
-
- zarejestrowany użytkownik
Początek tego wersetu w Ewangelii Mateusza był jeszcze gorszy, ale to z czasów, kiedy człowiek uważał niektóre wcześniejsze ewolucyjnie od niego i prostsze biologicznie zwierzęta za nieczyste.
Później w Dziejach Apostolskich z nieba opadła nagle płachta pełna wszelkich organizmów czystych i nieczystych i Święty Piotr usłyszał głos Boga: "Nie nazywaj nieczystym tego co Bog oczyścił"
W ten sposób i poganie i barbarzyńcy i narody zostały uznane za godne pereł zbawienia Chrystusowego.
Chrześcijanie niestety mogą jeść wieprzowinę i pożerać inne istoty, ale myślę, że to się zmieni w miarę ewolucji nas i chrześcijan na inne, wyższe biologicznie istoty nie potrzebujące cudzego białka.
Później w Dziejach Apostolskich z nieba opadła nagle płachta pełna wszelkich organizmów czystych i nieczystych i Święty Piotr usłyszał głos Boga: "Nie nazywaj nieczystym tego co Bog oczyścił"
W ten sposób i poganie i barbarzyńcy i narody zostały uznane za godne pereł zbawienia Chrystusowego.
Chrześcijanie niestety mogą jeść wieprzowinę i pożerać inne istoty, ale myślę, że to się zmieni w miarę ewolucji nas i chrześcijan na inne, wyższe biologicznie istoty nie potrzebujące cudzego białka.
to nie jest dialog, to co się tu odbywa,, zadając pytanie oczekuje się na odpowiedź, a nie zarzuty. Ja rezygnuję z dalszej dyskusji.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- Józef80
- zaufany użytkownik
Istnieje nurt naukowy zwany psychologią transpersonalną, która wyjaśnia przeżycia nie tylko te w schizofrenii, ale nawet te przy śmierci i wszystkie przeżycia na narkotykach.dokuczayev pisze: ↑sob kwie 23, 2022 3:00 pmPumba pisze: ↑sob kwie 23, 2022 1:32 pm W moim przypadku nie może być mowy o głosach jako defekt mózgu, bo moje głosy są nadzwyczaj inteligentne i przewidują przyszłość ,wyprzedzają fakty informacje.
Np oglądam sobie teleturniej jeden z dziesięciu i głos mówi mi poprawną odpowiedź jeszcze zanim ona padnie.
Ja nie powiedziałem że wszystkie głosy są defektem mózgu. To wygląda tak że Bóg znając przyszłość i kontrolując każdy umysł, aranżuje zbiegi okoliczności, pewno że jest inteligentny i przewiduje...ale haczyk tkwi w tym że kiedy człowiek usłyszy kilka czy kilkadziesiąt razy głosy które się sprawdzają, zaczyna przyjmować do siebie wszystko co słyszy, nawet to czego już Bóg nie mówi...Na tym polega ta iluzja. On zdobywa zaufanie i wciąga w chorobę...po jakimś czasie człowiek wszędzie słyszy głosy i to się nazywa schizofrenią...Bóg dba o to żeby jego ofiara nie doszła do siebie i nadal, co jakiś czas mówi inteligentnie, przepowiada przyszłość...To jest tak jak z płonącym ogniskiem, żeby nie zgasło trzeba dorzucać suchych patyków...
Część z głosów pochodzi od Boga a część powstaje z choroby, urojeń które są następstwem kontaktu z Bogiem...
Dlaczego Bóg to robi? Kto tam by za nim trafił...Ludzie oceniają Boga mierząc swoją miarą, że tego by Bóg nie zrobił, tamtego by nie zrobił...Ale kto tam zrozumie jaki naprawdę jest Bóg? Myślę że ludzie błędnie go oceniają, nazywają przyjacielem, miłością...a według mnie słowo "Miłość" to cholernie za ciasna klatka dla Istoty która żyje od tryliardów lat...i nigdy nie spała...
Ja wierzę w reinkarnację, że schizofrenia jest karą za niegodziwe czyny z poprzednich wcieleń...
Polecam się zapoznać, może Wam dużo pomóc zrozumieć, że Boga nie ma, to wszystko są archetypy 5 matryc okołoporodowych.
Dla mnie ta nauka jest wyznacznikiem i od kiedy ją znam, pokonuję złudzenia i im nie ulegam.
Szkoda że boga nie ma bo świat byłby inny, lepszy. Dla tego nie ma przeznaczenia i można tylko mieć dobrą intuicję i ją zgadywać. Nikt nigdy nie udowodnił zdolności poznania przyszłości, to nasza inteligencja a często też pewne chorobowe zakłócenia powodują głosy.
Już to pisałem, ale kto by wszystko czytał, można u człowieka rażąc prądem elektrycznym wywoływać odgłosy Boga. Człowiek przynajmniej w to wierzy bo tak czuję. To zwykłe zakłócenie prący mózgu przez elektrodę i bardzo delikatny prąd. W każdym razie my shizorenicy mamy tak i slyszymy różne głosy. Ale zawsze są to urojenia. Taka prawda.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
-
- bywalec
dokuczayev pisze: ↑pn kwie 25, 2022 11:18 am
A znacie to , ze słów Jezusa? bodajże...
Nie rzucajcie pereł przed wieprze...
Musisz brać leki !!!
Bóg istnieje na 100%, tylko czy głosy w schizofrenii mogą pochodzić od Niego ? Cały czas nurtuje mnie ta zagadka, według mnie są tylko cztery kombinacje głosów, głos Boga, głos Boga i demona jednocześnie, głos samego demona no i też może to być defekt mózgu czyli głos ani demona ani Boga.
-
- bywalec
a widziałeś Boga ?
dotknąłeś ?
piłeś z nim ?
dowody proszę ...
dotknąłeś ?
piłeś z nim ?
dowody proszę ...
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jeżeli ktoś zastanawia się czy głosy, wizje, których doświadcza pochodzą od BOGA czy od demonów lub od kogoś innego, to na 100% nie są głosy od ukochanego BOGA. Dostać wizje i słowa od ukochanego BOGA to jest doświadczenie tak niesamowite i dokonuje się z taką mocą, że nikt nie ma żadnych wątpliwości od kogo pochodzą.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
<bio informatyka>
kto jest kim. wiesz.
to czym cię zaraził lekarz i blow mind schizofreni. OFF
</bio informatyka>
to jest forum dla ludzi chorych. proszę zobaczyć złotą myśl.
sądzony powinien być zbyszek lisiecki który użycza swojej tożsamości.
kto jest kim. wiesz.
to czym cię zaraził lekarz i blow mind schizofreni. OFF
</bio informatyka>
to jest forum dla ludzi chorych. proszę zobaczyć złotą myśl.
sądzony powinien być zbyszek lisiecki który użycza swojej tożsamości.
wyrazy falling up i iostream są redagowane przez administracje.
Moje głosy bardzo często namawiają mnie do rzeczy totalnie złych, oczywiście się ich nie słucham w ogóle ale to jest strasznie frustrujące coś takiego co mam.
W takim razie czy mogą one pochodzić od Boga ?
W takim razie czy mogą one pochodzić od Boga ?
- Józef80
- zaufany użytkownik
Zdecydowanie tak, to sprawka latającego potwora spaghetti. Tu masz link do oficjalnego Polskiego kościoła https://klps.pl/
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
Żarty żartami ale te głosy mnie bardzo irytują , oby to przemawiał do mnie demon, bo jeżeli to jest Bóg to stawia go to w nie najlepszym jednak świetle.
- Józef80
- zaufany użytkownik
Z głosów nie żartuje bo bardzo to przykre i Ci współczuję. Tym bardziej że też złośliwe głosy już miałem, ale mi przeszły - czago i Tobie życzę.
Człowiek wymyślił tysiące religii i wszelakich bogiń i bóstw. Nie widziałem większego sensu wspominania tego o którym się najczęściej wspomina w naszym kraju. Ale faktycznie trochę sobie zażartowałem
Głosy pochodzą z naszych umysłów, to wynik choroby i nie ma w tym nic nadprzyrodzonego. To bardzo ważne by tak to zjawisko traktować, w przeciwnym razie, stają się bardziej osobowe i nabierają "mocy". To pierwszy etap, by pokonać głosy, gdy utracą moc, tracą na znaczeniu i zanikają.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
-
- bywalec
Głosy pochodzą od testosteronu, dlatego więcej chorych na schizofrenię to mężczyźni.
A co jeżeli szatana w ogóle nie ma wtedy głosy mogą pochodzić już jedynie od złej pracy mózgu albo od Boga ?
- Catastrophique
- bywalec
O Wielki Testosteronie, modlę się do Ciebie o uzdrowienie mojej duszy!
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Bóg często do mnie mówi w ten sposób : "Kocham Cię ponad życie mój kochany Synu, pozdrawiam z Królestwa Niebieskiego, wszystko będzie dobrze wszystko się ułoży zaufaj mi, bo jestem tego gwarantem "