Windows 8
Moderator: moderatorzy
Re: Windows 8
Stary sposob Microsoftu na zapedzeniu uzytkonikow do sklepow z DirectX - potrafia wyciskac kase z ludzi to trzeba im przyznac.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
TU można ściągnąć programik, który dodaje Menu Start i - chyba jednocześnie wyłącza kafelki, ale tego jeszcze nie wiem, bo nie przetestowałem do końca.

Skoro jakiś programik wyłącza kafelki, to śmie sądzić że jest po prostu jakaś opcja wbudowana w 8 która to robi. Bo zazwyczaj jakieś magiczne program zwyczajnie korzystają z funkcji w budowanych w systemie.
- niespotykany
- bywalec
A jak jest z czasem uruchamiania Windowsa 8 w porównaniu do 7? Słyszałem, że dwa razy dłużej startuje.
U mnie uruchamia się bardzo szybko, "na oko" może nawet szybciej niż Siódemka, ale na pewno nie dwa razy wolniej.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Ja słyszałam, że 8 startuje trochę szybciej od 7 ale to zależy co się uruchamia ze startem systemu. Poradnik: 25 sposobów na przyspieszenie Windows 7
Optymalizacja Windows 7 nie wymaga zaawansowanej wiedzy informatycznej, a może przynieść znakomity efekt. Dobrze skonfigurowany system i odpowiednio dobrane funkcje zagwarantują, że Windows 7 będzie działał szybko i wydajnie. W efekcie uzyskasz znaczne przyspieszenie startu Windows 7, szybsze działanie całego systemu oraz programów. Przedstawiamy 25 porad, które sprawią, że Windows 7 dostanie skrzydeł.
Optymalizacja Windows 7 nie wymaga zaawansowanej wiedzy informatycznej, a może przynieść znakomity efekt. Dobrze skonfigurowany system i odpowiednio dobrane funkcje zagwarantują, że Windows 7 będzie działał szybko i wydajnie. W efekcie uzyskasz znaczne przyspieszenie startu Windows 7, szybsze działanie całego systemu oraz programów. Przedstawiamy 25 porad, które sprawią, że Windows 7 dostanie skrzydeł.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Już pisałem, że 8 startuje o wiele szybciej, niż 7. Mi to zajmuje do pokazania się pulpitu pół minuty.

8 szybciej niz 7. Koniec kropka. 

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Wersje testowe Windows 8 wygasną 15 stycznia. Po 15 stycznia systemy będą się restartować co godzinę i wyświetlać monity, aż wprowadzony zostanie klucz aktywacyjny.
ja mam windows 8 juz na stałe (póki nie wyjdzie win9 haha).
NIE POLECAM
NIE POLECAM

wlasnie kupilam nowego laptopa i z 7 koles od komputerow polecil mi 7 zamiast 8. Dla mnie ok choc nie ma jak xp
Kończy się czas promocji na Windows 8 z dniem 31.01.2013. Masakra ale będzie drogo.
jak sie ma xp albo win 7 to mozna uaktualnic za 249 zł ale nie polecam ja juz to zrobiłem i to strata kasy. Czekam na win 9 

- Roland89
- zaufany użytkownik
a można na laptopie zmienić winde 8 na 7 ?? Jesli tak to jak to zrobić, a może 2 systemy na laptopie mieć ??
Bo do tworzenia muzyki chciałbym raczej winde 7, a do internetu i innych winde 8 ....
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam .
Bo do tworzenia muzyki chciałbym raczej winde 7, a do internetu i innych winde 8 ....
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Można mieć dwa systemy w laptopie, nie tylko dwa Windowsy (7 i 8 na przykład), ale na przykład Linuxa. Jedyne co jest potrzebne, to wystarczająco dużo miejsca na dysku, ale przy obecnych 500+ GB to chyba każdy ma, a jeśli brakuje, to trzeba usunąć trochę tego "niezbędnego" badziewia i się znajdzie.
- Roland89
- zaufany użytkownik
dzięki ja mam akurat ten minimum podany przez Ciebie czyli 500 GB.
CZyli pozostaje kupić pudełeczko z siódemką i włożyć płytkę do napędu ??
CZyli pozostaje kupić pudełeczko z siódemką i włożyć płytkę do napędu ??
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
cos w ten desen, masz partycje na dysku?
- Roland89
- zaufany użytkownik
RAlf - mam partycję .
Wiecie co?
Jednak dla mnie Windows 8 jest lepszy, niż 7. Obecnie wróciłem do 7 i następnym razem zainstaluję z powrotem 8. Jest o wiele lżejszy, nie muli i nie wyskakują monity "brak odpowiedzi". Dopiero 7 mi przypomniała, że takie komunikaty w ogóle istnieją i to już na samym początku.. Są rzeczy, które mi się nie podobają w 8, ale je można wyeliminować, np. kafelki. Wystarczy zainstalować zewnętrzny program Menu Start (ja używałem Classic Shell - darmowy, oczywiście) i się nie ma do czynienia z kafelkami. Więc póki co Ósemka dla mnie wśród Łindołsów jest najlepsza.
Jednak dla mnie Windows 8 jest lepszy, niż 7. Obecnie wróciłem do 7 i następnym razem zainstaluję z powrotem 8. Jest o wiele lżejszy, nie muli i nie wyskakują monity "brak odpowiedzi". Dopiero 7 mi przypomniała, że takie komunikaty w ogóle istnieją i to już na samym początku.. Są rzeczy, które mi się nie podobają w 8, ale je można wyeliminować, np. kafelki. Wystarczy zainstalować zewnętrzny program Menu Start (ja używałem Classic Shell - darmowy, oczywiście) i się nie ma do czynienia z kafelkami. Więc póki co Ósemka dla mnie wśród Łindołsów jest najlepsza.