Kaczyński a hydroksyzyna
Moderator: moderatorzy
Re: Kaczyński a hydroksyzyna
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że jest więcej osób udzielających się na tym forum, popierających poglądy prezentowane przez JKM Oczywiście kwestie obyczajowe, a także takie jak kara śmierci, aborcja czy in vitro nie zawsze są tak oczywiste jak rozwiązania gospodarcze, ale jak dla mnie to właśnie wprowadzenie wolnego rynku jest sprawą najpilniejszą, więc ostatecznie pozostałymi problemami można by zająć się w drugiej kolejności.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Pewien mądry "ktuś" powiedział kiedyś, że liberalne poglądy na gospodarkę stricte postulaty zmniejszenia ingerencji państwa w wolny rynek, sprzeciw wobec socjalizmu etc nie są, a przynajmniej nie powinny być, typowe tylko dla prawicowców. To że wspieramy wolny rynek to nie jest, kurczę, postulat prawicowy tylko to jest normalne. Tego typu poglądy wynikają tylko i wyłącznie ze zdrowego rozsądku.
A kwestie obyczajowe, to faktycznie sprawa dyskusyjna dlatego, że odwołują się do etyki, moralności.
A kwestie obyczajowe, to faktycznie sprawa dyskusyjna dlatego, że odwołują się do etyki, moralności.
Tylko co z tego, skoro jego poglądy na gospodarkę prowadzą w tym samym kierunku, co rządy PO i PSL? Może gdyby wziął władze w swoje ręce, to ukróciłby korupcję w pewnych resortach, wyjaśnił parę spraw, niejasności, afer. Koniec końców, niestety gospodarka i tak musiałaby wysunąć się na pierwszy plan. Jest świetny cytat, powtarzany często przez JKM, który sprowadza się do tego, że główną przyczyną rozpadu najpotworniejszej dyktatury jest jej niewypłacalność, bo nawet Korea Północna zmieni swe oblicze, jeśli tylko tamtejszej śmietance zabraknie funduszy na utrzymanie aparatu siły i represji.Korat pisze:Całkiem możliwe, że Jarosław Kaczyński jest chory psychicznie, ale szczerze mówiąc nikomu nic do tego. Ważne, że normalnie spełnia swoje obowiązki, wręcz jest wybitny w tym co robi, bo jednak przewodniczy największej partii opozycyjnej w Polsce(...)
Dokładnie. Tym bardziej, że jak dowodzili giganci ekonomii, nie istnieje wolny rynek bez wolności osobistych, więc oba postulaty wzajemnie się uzupełniają, i żaden nie może istnieć bez drugiego. Zastanawiający jest temat "polactwa" poruszony jakiś czas temu przez R. A. Ziemkiewicza, który twierdzi, że nasz naród zbyt długo był tresowany na uległych, niesamodzielnych homo sovieticusów, żeby mógł teraz, nagle, skorzystać z szansy wyrwania się zakorzenionym wzorcom myślenia, których paradoksalność polega na ich niezwykłej szkodliwości dla samych Polaków. Niestety, nie zdajemy sobie z tego, jak naród, sprawy.Kotlet pisze:To że wspieramy wolny rynek to nie jest, kurczę, postulat prawicowy tylko to jest normalne. Tego typu poglądy wynikają tylko i wyłącznie ze zdrowego rozsądku.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Akurat Polacy to naród postkolonialny, w dodatku strasznie zakompleksiony na punkcie polskości. "Polactwa" nie czytałem. Kilka lat temu czytałem "Michnikowszczyzne". Prędzej czy póżniej sięgnę jednak po tę ksiązkę - Ziemkiewicz jest moim ulubionym publicystą wobec tego czuję się niejako w obowiązku przeczytać więcej aniżeli tylko jedną pozycję jego autorstwa. Podobno "Polactwo" bardzo trafnie ukazuje pewną patologię w naszym postkolonialnym społeczeństwie. Z pewnością sięgnę po ten tytuł. Niebawem.
Nie wnikam w poglądy Kaczyńskiego pisząc o problemie zlecenia mu badań psychiatrycznych. Chcę tylko zauważyć, że jak na kogoś do kogo można mieć zastrzeżenia co do poczytalności, wiedzie bardzo aktywne i ułożone życie, a jego zdanie w wielu kwestiach podziela blisko 30% społeczeństwa i sędzia powinien o tym dobrze wiedzieć.eN_ pisze:Tylko co z tego, skoro jego poglądy na gospodarkę prowadzą w tym samym kierunku, co rządy PO i PSL? Może gdyby wziął władze w swoje ręce, to ukróciłby korupcję w pewnych resortach, wyjaśnił parę spraw, niejasności, afer. Koniec końców, niestety gospodarka i tak musiałaby wysunąć się na pierwszy plan. Jest świetny cytat, powtarzany często przez JKM, który sprowadza się do tego, że główną przyczyną rozpadu najpotworniejszej dyktatury jest jej niewypłacalność, bo nawet Korea Północna zmieni swe oblicze, jeśli tylko tamtejszej śmietance zabraknie funduszy na utrzymanie aparatu siły i represji.Korat pisze:Całkiem możliwe, że Jarosław Kaczyński jest chory psychicznie, ale szczerze mówiąc nikomu nic do tego. Ważne, że normalnie spełnia swoje obowiązki, wręcz jest wybitny w tym co robi, bo jednak przewodniczy największej partii opozycyjnej w Polsce(...)
Jestem sceptyczny co do przypisywania temu incydentowi miana wymiaru politycznego. Szczytem naiwności byłoby sądzić, że zlecenie badań psychiatrycznych dokopie Kaczyńskiemu i zrobi z niego wariata w oczach wyborców. Dla mnie od początku było wiadomo, że to sędzia wyjdzie na kretyna i Kaczyński wyjdzie obronną ręką. Tak też się stało.
F21- insipid schizotypal
Akurat poparcie dla poglądów nie jest wyznacznikiem ich jakości, co mógłby zaświadczyć nieświętej pamięci dyktator XX wiecznej III Rzeszy - wybrany w demokratycznych wyborach.
Twój sceptycyzm trąci mi naiwnością. Niewiele, jeśli w ogóle, jest sytuacji wśród medialnych wydarzeń, które można by nazwać politycznie zupełnie neutralnymi. Każde zdarzenie, mogące podważyć wiarygodność przywódcy opozycji, jest celowo wykorzystywane przeciwko niemu. A to, że czasami takie akcje przynoszą efekt wprost przeciwny, jest tylko konsekwencją podjętego ryzyka.
Nie znam życiorysu ani powiązań tego nieszczęsnego sędziego, i jeśli miałbym upierać się przy Twojej wersji wypadków, mogę jedynie domniemywać wynikającą z prywatnych poglądów nadgorliwość.
PS
Na marginesie, pozwolę sobie jeszcze zacytować własne słowa:
Z doświadczenia takich akcji wiadomo, że znaczna większość pomocy trafi do aparatu władzy. Jest to jednak jakieś światełko w tunelu, które może świadczyć o początku końca reżimu.
Twój sceptycyzm trąci mi naiwnością. Niewiele, jeśli w ogóle, jest sytuacji wśród medialnych wydarzeń, które można by nazwać politycznie zupełnie neutralnymi. Każde zdarzenie, mogące podważyć wiarygodność przywódcy opozycji, jest celowo wykorzystywane przeciwko niemu. A to, że czasami takie akcje przynoszą efekt wprost przeciwny, jest tylko konsekwencją podjętego ryzyka.
Nie znam życiorysu ani powiązań tego nieszczęsnego sędziego, i jeśli miałbym upierać się przy Twojej wersji wypadków, mogę jedynie domniemywać wynikającą z prywatnych poglądów nadgorliwość.
PS
Na marginesie, pozwolę sobie jeszcze zacytować własne słowa:
Powodem jest ten artykuł: http://www.rp.pl/artykul/25,682784_UE-n ... nocna.htmleN_ pisze:(...)bo nawet Korea Północna zmieni swe oblicze, jeśli tylko tamtejszej śmietance zabraknie funduszy na utrzymanie aparatu siły i represji.
Z doświadczenia takich akcji wiadomo, że znaczna większość pomocy trafi do aparatu władzy. Jest to jednak jakieś światełko w tunelu, które może świadczyć o początku końca reżimu.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Dopóki mają w reku broń jądrową, mają władzę. Chiny zawsze będą wspierać Koreę Północną. Myślę, że wspólnie pracują nad bronią jądrową.eN_ pisze: Jest to jednak jakieś światełko w tunelu, które może świadczyć o początku końca reżimu.
Co do kontrolowania żywności z darów na terenie Korei Północnej: z 50 obserwatorów ONZ obecnie na terenie Korei Północnej przebywa 10. Myślę, że lwia część tej pomocy jak zwykle trafi do elit i wojska. Kontrola darów jest niemożliwa w państwie tak zindoktrynowanym i totalitarnym jak Korea Północna.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
Hydroxyzinum- nie koniecznie musi brac człowiek chory psychicznie. Lek ten jest lekiem uspakajacym i mozna niska dawke brac po przeżyciach.
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Tylko można na przykład bełkotać i może kapać ślina. Ja nadal jestem szczerze rozbawiony faktem, że jakiś lekarz zapisał takiego zamulacza Kaczyńskiemu na czas ważnych wystąpień.
gówno w proszku na kijoszku
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
To jest najsłabszy lek z możliwich,daje się go nawet niemowlakom w syropie.Działa także przeciwalergicznie i nie jest uzależniający.Ja bym się na Xanaxie skupił bo to benzodiazepina.Hydroxyzyny na pewno nie brał w dzień tylko na noc w przeciwieństwie do Xanaxu.Krysiaczek pisze:Hydroxyzinum- nie koniecznie musi brac człowiek chory psychicznie. Lek ten jest lekiem uspakajacym i mozna niska dawke brac po przeżyciach.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
Ciekawe czy ktoś badał długofalowe efekty takich praktyk.SięSzłoSkrajemDrogi pisze:To jest najsłabszy lek z możliwich,daje się go nawet niemowlakom w syropie.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
W jakim sensie byś się skupił? W kontekście tego, że coś zaszkodziło Kaczyńskiemu?SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Ja bym się na Xanaxie skupił bo to benzodiazepina.
Jeśli tak, to Ci powiem, że początki na hydroxyzynie są znacznie trudniejsze niż na Xanaxie. Hydro cholernie mocno zamula i usypia na początku stosowania, później prawie nie czuć jej działania, ale początki są naprawdę srogie. Zombi.
Po Xanaxie natomiast, nie wiem jak inni, ale ja i jeszcze jedna znana mi osoba, nie czujemy żadnego zamulenia, a wręcz przeciwnie - dobry nastrój, redukcję lęku, energię do działania, radochę z rozmowy itp.
gówno w proszku na kijoszku
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Piszę jedynie z własnego doświadczenie(bo jak inaczej mogę).Po Hydroxyzynie nie czułem żebym cokolwiek zażywał.Była dla mnie obojętna.Nawet kiedy brałem po kilka na raz.Bez różnicy.
the formless."
the formless."
-
- zaufany użytkownik
Hydroxyzyna jest dla mnie równiez obojętna.
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.
Ja po hydroksyzynie byłem masakrycznie senny, ale ja w ogóle byłem masakrycznie senny i bez niej potrafiłem sypiać 14-15 godzin dziennie + resztę dnia zwijać się w lękach w łóżku, ale przyznam, że w moim przypadku Hydroksyzyna odniosła pozytywny rezultat. Byłem po niej o wiele spokojniejszy i mniej cierpiący.
F21- insipid schizotypal
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Oczywiście,że tak.Prędzej zrobionoby z Kaczyńskiego tym posunięciem męczennika a nie wariata.Dlatego musieli to odkręcić a ciut poparcia pewnie Kaczyńskiemu spadło.Taki scenariusz w polityce jest znany.Co zrobiono np.ze Strauss-Kahnem? Choć na o wiele większą skalę i sprawa dotyczyła czego innego?Może i miał coś na sumieniu wcześniej jak każdy polityk ale w tamtym przypadku prawdopodobnie nie.Oczyszczą go z zarzutów ale cel został osiągnięty,prezydentem już nie będzie.Korat pisze:eN_ pisze:Korat pisze: Jestem sceptyczny co do przypisywania temu incydentowi miana wymiaru politycznego. Szczytem naiwności byłoby sądzić, że zlecenie badań psychiatrycznych dokopie Kaczyńskiemu i zrobi z niego wariata w oczach wyborców. Dla mnie od początku było wiadomo, że to sędzia wyjdzie na kretyna i Kaczyński wyjdzie obronną ręką. Tak też się stało.
the formless."
the formless."
Polska jest w ogóle chora - w normalnym kraju OPOZYCJI SIĘ NIE KRYTYKUJE, ALE NA ODWRÓT. Ja jestem pół Anglikiem, pół Polakiem, i choć mam rozdwojoną narodowość bardzo kocham Polskę, i jest mi bardzo szkoda Polaków, że muszą słuchać tego szajsu Platformy - która zresztą jest beznadziejna. Gdyby usunąć wszystkie partie polityczne w tym kraju oprócz Platformy, Tusk nagle nie miałby nic do powiedzenia, bo już nie byłoby z kogo robić jaja...
Kurde, to wielki kontrast - pewnego dnia na angielskich gazetach na pierwszej stronie informacje o kryzysie, a w Polsce - "Mamy prawo do płci" ?!?
Czy politycy w tym kraju mogą kiedykolwiek pogadać o ważnych sprawach, zamiast się obrażać ciągle. Kaczyński też zresztą jest głupi, bo tak się daje - kiedy jakiś platformowiec da mu bezpośrednią wypowiedź w stylu "Jesteś głupi", to zamiast skrytykować go za chamstwo, to też wymyśla jakąś odzywkę.
Ogólnie rzecz biorąc, lubię PiS i ich ideały, ale brakuje im tworzenia sympatii wokół siebie - siedzą ciągle w opozycji, prawie nie krytykują, i myślą, że w końcu ludzie ich wybiorą, tak jak wybrali Orbana w Węgrzech - tak nie będzie, jeśli będą siedzieli na 4 literach i nic nie robili ... PiS ruszcie wreszcie 4 litery ratować Polskę, bo jest tragicznie - i przy okazji zastąpcie Jarka kimś bardziej sympatycznym i nie wymyślajcie sloganów w stylu "Chcemy Polski bez Tuska", bo i tak nie przekonacie tak platformowców
Kurde, to wielki kontrast - pewnego dnia na angielskich gazetach na pierwszej stronie informacje o kryzysie, a w Polsce - "Mamy prawo do płci" ?!?
Czy politycy w tym kraju mogą kiedykolwiek pogadać o ważnych sprawach, zamiast się obrażać ciągle. Kaczyński też zresztą jest głupi, bo tak się daje - kiedy jakiś platformowiec da mu bezpośrednią wypowiedź w stylu "Jesteś głupi", to zamiast skrytykować go za chamstwo, to też wymyśla jakąś odzywkę.
Ogólnie rzecz biorąc, lubię PiS i ich ideały, ale brakuje im tworzenia sympatii wokół siebie - siedzą ciągle w opozycji, prawie nie krytykują, i myślą, że w końcu ludzie ich wybiorą, tak jak wybrali Orbana w Węgrzech - tak nie będzie, jeśli będą siedzieli na 4 literach i nic nie robili ... PiS ruszcie wreszcie 4 litery ratować Polskę, bo jest tragicznie - i przy okazji zastąpcie Jarka kimś bardziej sympatycznym i nie wymyślajcie sloganów w stylu "Chcemy Polski bez Tuska", bo i tak nie przekonacie tak platformowców
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Masz rację tylko do tej pory zarówno największą słabością jak i siłą PIS był Kaczyński.To dzięki niemu właśnie mają tak duży( 2 siła w Polsce) elektorat.I to on pociągnie ich na dno bo możliwość zdobycia dodatkowego elektoratu przy Kaczyńskim jest żadna a bez niego poparcie spadnie bo ludzie identyfikują się jedynie z wodzem.Wszystkich ewentualnych następców Kaczyński wysłał na zieloną trawkę.Gdyby nie katastrofa Smoleńska może namiaściłby Ziobrę ale teraz moim zdaniem tylko dokona ostatecznej destrukcji Pis.Tusk także trzyma PO twardą ręką ale oni wygrywają wybory.
the formless."
the formless."
Cała tajemnica sukcesu PO - najgorszej partii po 1989 r. - tkwi w sprzyjających mediach.
Lider opozycji może stawać na głowie. I tak na niewiele się to zda.
Ponieważ 90% przekazu medialnego 'okadza' rządzących i gnoi największą partię opozycyjną PIS.
W normalnym kraju: 'Media patrzą władzy na ręce! A opozycja? Opozycja może więcej!'.
W III RP wszystko jest na opak.
A zegar długu tyka, strefa euro się rozpada, nawet ewakuacja Tuska na synekurę unijną w 14r. stoi pod dużym znakiem zapytania.
Proza życia zacznie wyzierać spod lukru IV władzy.
Wierzę, że rzeczywistości nie można czarować medialnie bez końca.
Lider opozycji może stawać na głowie. I tak na niewiele się to zda.
Ponieważ 90% przekazu medialnego 'okadza' rządzących i gnoi największą partię opozycyjną PIS.
W normalnym kraju: 'Media patrzą władzy na ręce! A opozycja? Opozycja może więcej!'.
W III RP wszystko jest na opak.
A zegar długu tyka, strefa euro się rozpada, nawet ewakuacja Tuska na synekurę unijną w 14r. stoi pod dużym znakiem zapytania.
Proza życia zacznie wyzierać spod lukru IV władzy.
Wierzę, że rzeczywistości nie można czarować medialnie bez końca.