Szajs o nazwie abilify

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: Szajs o nazwie abilify

Post autor: mei »

Po abilify byłam senna, przymulona, miałam depresję i małe urojenia ksobne i ataki lęków i derealizacji wystąpiły pierwszy raz właśnie na abilify.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
kuzynboba
zarejestrowany użytkownik

Post autor: kuzynboba »

Witam jestem tutaj nowy. Nie wiem jak zakładać nowy post więc pytam tutaj.Od 10 dni biorę Abilify.Spoczątku brałem dawkę 1/4 tabletki po 3 dniach zwiększyłem na 1/2.No i od 3-4 dni biorę 1 całą tabletkę.Ale po takiej dawce włączył mi się straszny niepokój i urojenia ksobne.A na 1/2 tabletki czułem się wyśmienicie jak nowo narodzony i teraz właśnie nie wiem czy wracać do dawki 7,5 mg ?Pomimo tego że lekarz zalecił dawkę 15 mg.Czy całkowicie odstawić?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Zadzwoń do lekarz i powiedz, że źle czujesz się na wyższej dawce i chciałbyś pozostać na mniejszej - 7,5 mg.

Pozdrawiam.m.
kuzynboba

Jak bym miał numer telefonu to nie pytałbym na forum:)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ale o numer gabinetu można zapytać się w przychodni. Nie pisałam o prywatnym telefonie do lekarza, tylko o telefonie do gabinetu :)

Nawet jakbyś się nie dodzwonił i nie skonsultował z lekarzem, to nie odstawiaj leku. Lepiej pozostawać na minimalnej dawce, niż odstawić lek całkowicie.

Pozdrawiam.m.
kuzynboba

Już zdecydowałem będę brać 7,5 mg niestety bez konsultacji z lekarzem. I will careful :)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Tak, na abilify trzeba uważać, bo w wielu wypadkach spowodował on nawrót psychozy. U mnie nasilił objawy pozytywne. Takie przynajmniej miałam wrażenie. Ale za to dobrze działa na objawy negatywne. Są plusy i minusy tego leku. Musisz sam wszystko rozważyć i ... przetestować na sobie. Innego sposobu sprawdzenia leku nie ma.

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”