Czy to sa głosy?
Moderator: moderatorzy
- lea
- zaufany użytkownik
Re: Czy to sa głosy?
ja w ostrych psychozach żyłam w dwóch światach, wymyślonym przez mój umysł i rzeczywistym, tylko granica między jawą a snem jest płynna, gdy ją przekroczyłam wylądowałam w szpitalu psychiatrycznym.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- zaufany użytkownik
Rozumiem,szczerze mowiac to nie mialam nigdy psychozy,mam tylko urojenia myslenia ale to tez jest uciazliwe.
- lea
- zaufany użytkownik
pierwsza psychoza zaatakowała z zaskoczenia, potem miałam wgląd w chorobę i czułam, że nadchodzi nawrót, ale sobie z niego nic nie robiłam i znowu "Witaj szpital" kolejne nadchodzące nawroty potrafię jak na razie trzymać w ryzach i wcześniej zareagować.
Na pewno jest to uciążliwe, takie myślenie, ale dobra psychoterapia powinna przynieść rezultaty.
Pozdrawiam.
Na pewno jest to uciążliwe, takie myślenie, ale dobra psychoterapia powinna przynieść rezultaty.
Pozdrawiam.
-
- zaufany użytkownik
Również pozdrawiam 

Specjalistą zdrowia psychicznego pierwszego kontaktu może być doświadczony psycholog kliniczny, który będzie w stanie zróżnicować https://neuroza.pl/zaburzenia-nerwicowe/ od https://psychozy.pl/schizofrenia/ wymagającej faramakoterapii. Zdecydowanie warto zacząć od diagnozy pod okiem doświadczonego profesjonalisty, a potem w zależności czy są to problemy funkcjonalne, organiczne czy osobowościowe skorzystać z pomocy albo psychologa/psychoterapeuty albo psychiatry.
- Filcowy_Las
- bywalec
Ja słyszałam głosy akustycznie. Były nie do odróżnienia od tych prawdziwych. Słyszałam je jakby za ścianą u sąsiadów. Na pewno nie były one odczuwalne jako myśli.
- piotrs
- zaufany użytkownik
nie ma takiegoś czekoś jak akustyczne
to są głosy ktore mówią ci co masz robić
np że cię podsłuchyja sledzą kameruja
ja byłem tak chory głosy miałem w radiu czy aparacie telefonu stacjonarnego czy w ruterze od inernetu
mówiły do mnie jeszcze po angielsku przez radio w pioenkach
tak byłem chory co mam niby robic
to są głosy ktore mówią ci co masz robić
np że cię podsłuchyja sledzą kameruja
ja byłem tak chory głosy miałem w radiu czy aparacie telefonu stacjonarnego czy w ruterze od inernetu
mówiły do mnie jeszcze po angielsku przez radio w pioenkach
tak byłem chory co mam niby robic
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
moim zdaniem słyszalny efekt nagłych myśli można nazwać głosami ale bez przesady..

Ja tez slysze czasem "fizyczne" głosy.cos jakby szepty dochodza z góry,ale nie slysze ich tresci.
-
- bywalec
Najlepiej to nazwać wejściem w obszar oddziaływań. jedne dotykają umysłu mogą manifestować się poprzez myśli a inne mogą manifestować się jako głosy. Wszystkie one mogą mieć przebieg lekki albo ciężki. Czyli na osobę można oddziaływać głosami ciężko lub lekko i tak samo myślami.
Wszystko może mieć swoje źródło albo w złym otoczeniu albo w czymś co ktoś niby zrobił komuś. Ale nie zawsze tak musi być wszystko może być również oszustwem. Pojawia się wtedy Szatan który wszystko robi na odwrót. Jedną ze ścieżek ucieczki jest religia. w niektórych przypadkach może pomóc a w innych może zaszkodzić ponieważ może być platformą do dalszego straszenia a w innych może być platformą do wyzwolenia. Tabletki mogą czasami pomóc a czasami szkodzić. Na przykład głosy mówiły komuś że gorszy stan od tabletek to kara za to że ktoś nie wierzy w Boga i niebo tylko usiłuje pozbyć się świata duchowego tabletkami.
Wszystko może mieć swoje źródło albo w złym otoczeniu albo w czymś co ktoś niby zrobił komuś. Ale nie zawsze tak musi być wszystko może być również oszustwem. Pojawia się wtedy Szatan który wszystko robi na odwrót. Jedną ze ścieżek ucieczki jest religia. w niektórych przypadkach może pomóc a w innych może zaszkodzić ponieważ może być platformą do dalszego straszenia a w innych może być platformą do wyzwolenia. Tabletki mogą czasami pomóc a czasami szkodzić. Na przykład głosy mówiły komuś że gorszy stan od tabletek to kara za to że ktoś nie wierzy w Boga i niebo tylko usiłuje pozbyć się świata duchowego tabletkami.