Dziwi mnie to, wcale nie różni sie niczym szczególnym od innych księży. Chyba że sie myle to prosze link do mądrzejszych kazań, chociaż wątpie żeby wogóle takie były. W młodości sie troche nachodziłem do kościoła to zdanie mam wyrobione, no ale może coś sie zmieniło.Panna M pisze:Z tego, co wiem, ten ksiądz został zwolniony ze swoich obowiązków, nie wolno mu prawić kazań ani przeprowadzać egzorcyzmów
Przy tylu naukach altruizmu dziwi mnie takie podejście.Panna M pisze: Widocznie kościół uznał, że jego aktywność działa na szkodę tej instytucji. Nie dziwota, bo mówi straszne brednie.
A to już sie inaczej patrzy. Człowiek najczęściej choruje psychicznie nie z własnej winy, a właściwe podejście oparte na trosce, wyrozumiałości i akceptacji jest jednym z warunków powrotu do zdrowia. W polskich realiach często jest przeciwnie, no ale coż można poradzić.Panna M pisze:Mój chłopak posunął się nawet do podejrzenia, że ten ksiądz choruje psychicznie
Fajna piosenka, troche zachacza o temat: http://blitz.wrzuta.pl/audio/5VY8WhGg0e ... -_taki_raj